Идеальное авто для города? за 2,5 года 80 т. км. по 0,9 грн / кВт. при расходе 10-11 кВт/100 км летом, и 13-15 зимой. За все время, по ходовой шаровые и тормозные суппорта - Реставрация. Масло в редукторе и фильтр салона. Все! Если Ваш дневной пробег в приделах 100-150 км, отличный выбор...
дизайн кузова, динамика, дорожный просвет, качество материалов, качество сборки, коробка передач, простор салона, расход топлива, стоимость обслуживания, тормоза, управляемость, цена, шумоизоляция
83 тыс.км Поездки в городе
5Дизайн
Когда покупал, знал что запас хода небольшой, но для езды по городу и на работу мне хватит с головой. Вкратце о машине - я сам не ожидал что все будет так хорошо, по сравнению с садомитским ниссан лиф, это полноразмерный седан в котором все привычно и удобно, как в простом авто с АКПП, только все очень тихо и плавно,на нем невозможно заглохнуть на горку или при неудачном старте. По комфорту -супер, датчик света, дождя. климат -контроль, печка зимой за две минуты нагревает салон, но укорачивает пробег, удобная посадка спереди,много регулировок сидений, хватает места сзади, ноги в спинки сидений не упираются. Как для города все хорошо. Из недостатков- маловат багажник,но на море на ней никто ехать не собирается.
Теперь то, что всех интересует- батарея с завода 22квт, рассчитана на180 км по прямой дороге, я по городу накатываю за день 70-80 зимой с печкой 24 С, батарея практически в ноль, летом могу накатать 130км, и еще остается запас . Заряжаю в гараже от простой розетки, ток заряда 15-16А, время заряда 4-5часов, ставлю на ночь, отключается сама.
В общем, тот ,кто не может позволить себе Теслу- вполне может довольствоваться таким авто, оно стоит того. А если еще есть где на халяву заряжать, то вообще супер.
Итог - для коротких городских поездок -лучше не придумаешь, стоимость авто не велика , обслуживание минимальное, даже тормозные колодки практически не стираются, тормозит за счет рекуперации электричества,так что если надумали покупать, рекомендую. Всем удачи.
динамика, коробка передач, расход топлива, управляемость
дизайн кузова, дорожный просвет, качество материалов, качество сборки, объем багажника, простор салона, стоимость обслуживания, тормоза, цена, шумоизоляция
90 тыс.км Поездки в городе
2.0 Плохо
3Надежность
1Комфорт
1Цена
1Дизайн
Більше ліф не візьму. Використовувала дружина. Туфта повна. Салон для ліліпутів я маю ріст 190-см як я сідав за кермо ззаду вже сісти ніхто не міг. Збоку як сісти так щоб діти сіли ззаду нога постійно треться об торпеду, саме в місце де кран запхали. Екран древній. У мене у 2005-тому у фольксвагена краще був як у ліфа у 2015-ому встромили. Зимою жесть запас хода 60-км. Літом 90 з натяжкою. Батарея на час продажі сох 84% це не убита в злам машина, а машина не бита, не топлена, не фарбована. У мене свій автосервіс за свої слова можу відповісти. Машину не раджу. Як ліф проводжатиме безумовно як би я не їхав 200-300-км тоді можна пробувати брати. У мене дружина два рази за день його в нуль розряджає. Смішно.
дизайн кузова, динамика, дорожный просвет, качество сборки, коробка передач, объем багажника, простор салона, расход топлива, стоимость обслуживания, тормоза, управляемость, цена
качество материалов, шумоизоляция
79 тыс.км Поездки в городе
3Комфорт
3Дизайн
Хороший автомобіль для не далеких поїздок, ходова в міру м\'яка та дуже надійна!! За весь час володіння цим авто замінив масло в редукторі та одну праву тягу. Після покупки авто три місяці їздив на оригінальній батареї 24-квт пробігу не хватало тому, що він становив всього 130-км, а зимою ще менше! Після замінив батарею на оригінальну від нового Нисан leaf 40-квт! Пробіг виріс зимою до 200-250 км.
дизайн кузова, динамика, качество материалов, качество сборки, коробка передач, простор салона, расход топлива, стоимость обслуживания, тормоза, управляемость, цена, шумоизоляция
дорожный просвет, объем багажника
30 тыс.км Поездки в городе
5Дизайн
Була у нас заміна Leaf на Golf і відмова від Tesla model 3... на все є свої причини. Фінансова, звісно, теж. Але в моєму випадку це була лише половина причин, але й не одна.
Відразу, хто думає про вибір - Tesla model 3 автомобіль в дорозі набагато жорсткіший, «твердіший», і неоднозначний в розумінні для керування налаштуванням/функціями авто на ходу. В Гольфі ж все під рукою, все на своїх місцях, і наші рідні весняні ями проїжджати приємніше, навіть ніж на... Nissan X-Trail з 18ми колесами. Парадокс - але це так - Гольф м\'якший. В поворотах на ямах він не переставляється, їде туди, куди його направляєш. І – електрика!!! Ауді А6 3л 333 к.с. тиснеш в підлогу щоб виїхати з повороту і за ті долі секунди, поки воно надумає ось ввімкнути і розкрутити двигун - в тебе серце холоне! А електромобіль їде без . Є мінус – на піску і в снігу їде з пробуксовкою. Тут Tesla з повним приводом краще. Багато чув/читав, що "Гольф" - це клас, створений по еталону, і реально - керованість і комфорт Volkswagen Golf, та ще й в поєднанні з електродвигуном - це казка!
Звісно, електромобілістам цікавий пробіг. З досвіду водія неекономного, першого на всіх світлофорах і педальвполлюбителя – при морозах -10С вистачало на 150 км при температурі в салоні 20 С. Осінь-весна – найкраща пора – дійсно вистачає 200-240 км. Їхав 50-70 км/год, витрата була 11 кВт/км… дійсно – на 300 вистачить, якщо вистачить терпіння так повільно їхати .
Салон дуже комфортний, все на «своїх місцях», пластик скрізь м’який, все таке приємне… краще хіба в Мерседесі C, S класу… Багажник невеликий, але подвійний, купа всяких гачків, ніш…
Також Volkswagen конструктор – можна за гроші ставити що хочеш – і контроль «мертвих зон», і найновішу панель і все інше…
Що погано – кліренс дуже малий. Десь як з’їдеш з асфальту – всі горбики об’їжджай. А як був сніг – то гладиш його днищем, бо ти самий низенький. Ну хіба що хто перед тобою на Tesla model 3 проїхав – вона така ж низенька… І ще погане є – якщо розрядити і на залишку менше 20 км – вимикається клімат – взимку холодно, влітку терпимо…
дизайн кузова, динамика, дорожный просвет, качество материалов, качество сборки, коробка передач, объем багажника, простор салона, расход топлива, стоимость обслуживания, тормоза, управляемость, цена, шумоизоляция
144 тыс.км Поездки в городе
5Дизайн
Динамика, дизайн, ходовые качества, материалы, функционал, качество сборки — всё абсолютно на отлично! Из недостатков это слабая конструкция двигателя и нежная ходовка, да и Колеса туда же, хотя, эти минусы можно не учитывать, если у тебя в городе ровные дороги и глаза-руки на месте и тем концом выросли.
Дважды заменял кронштейн крепления двигателя и 4 раза тормозные колодки, снова таки по причине агрессивного стиля вождения. Не радуют цены официалов на ремонт электроники и проводки - обрыв двигателя с подушек влечёт за собой повреждение проводки на двигатель - 200-300$ и снова в строю.
В остальном же - бюджетный лайнер! Отлично сгодится понты проколотить в городе в потоке и примагнитить самочку поярче!!!
Ездил - кайфовал! Рекомендую!!!
дизайн кузова, динамика, объем багажника, расход топлива, стоимость обслуживания, тормоза, управляемость
качество материалов, качество сборки, шумоизоляция
76 тыс.км Поездки в городе
5Дизайн
За год эксплуатации ни разу на сервисе не был. Дикий разгон, очень мягкая,, удовольствие от вождения. Смешная стоимость проезда .До этого ездил только на кроссоверах поэтому раздражает клиренс.У меня без пневмо, сначала расстроился ,но проехав на машинах с пневмо с удивлением обнаружил , что моя мягче и комфортнее. Сервисники это знают, пневма только для изменения клиренса. Да и по надежности этот элемент не очень.Это гаджет. После Теслы никакая другая не заходит. Это как захотеть кнопочный телефон попробовав смартфон.
Машина исключительно городская, с нашими зарядными станциями путешествия по Украине сомнительное удовольствие.
дизайн кузова, динамика, качество материалов, качество сборки, коробка передач, объем багажника, простор салона, расход топлива, стоимость обслуживания, тормоза, управляемость, цена, шумоизоляция
дорожный просвет
Первый владелец 192 тыс.км Поездки в городе
5Дизайн
На мою думку кращий автомобіль в категорії електромобіль до 15000$. Ідеальний автомобіль для пересування містом та його околицями. Всі найновітніші технології концерну VAG: Distronic - адаптивний круіз-контоль реально постійно використовую в заторах, дуже зручно, підігрів лобового скла - крута опція зимою, машина прогрівається за лічені хвилини. Теж хотів згадати про безключовий доступ та заведення машини з кнопки, ця річ реально полегшує тобі життя, ключ не потрібно діставати, він просто лежить в кишені або в сумці. Хороша якісь матеріалів, класичний дизайн, на цій машині Ви не виділяєтесь в потоці. Хорша динаміка і крутний момент який доступний з моменту як тільки Ви почали рух. Неочевидний плюс - хороша прохідність в зимку.
динамика, качество материалов, коробка передач, объем багажника, простор салона, стоимость обслуживания, тормоза, управляемость, цена
12 тыс.км Семья
4Дизайн
Дуже сподобався комфорт.Зимою салон швидко обігрівається.Управління супер.Використовую для поїздок по місту. ТО проводив один раз заміна масла в редукторі і фільтр салону.Дуже зручне авто, але потрібна більша, ємкість батареї.Авто 2013 року, св. комплектація, брав у грудні 2019 за 9000$ Якщо пробіг за добу, не перевищюе 100-км, то це авто зручне.
объем багажника
65 тыс.км Поездки в городе
4Дизайн
Отличный автомобиль для города. Единственный минус - 20 диски для наших дорог это не совсем правильно. Уже менял передние амортизаторы. Больше ломаться нечему.
дизайн кузова, динамика, дорожный просвет, качество материалов, качество сборки, коробка передач, объем багажника, простор салона, стоимость обслуживания, тормоза, управляемость, цена, шумоизоляция
60 тыс.км Семья
5Дизайн
Хороший автомобиль. Как новый гаджет, сначала нужно разобраться! Как заправлять, подключать, скачать приложения, где есть в городе зарядки. Как ездить экономно, как настроить машину. В начале можно столкнуться с дискомфортом с большой разницей от того, что обычную машину залил и поехал, а здесь другой подход. Нужно привыкнуть и вникнуть. Зато потом удовольствия больше. Никакого шума, как внешнего, так внутреннего. Едет идеально, тихо, плавно. Очень умная машина, все в настройках на сенсорном дисплее. Хорошее качество сборки, начинка. Гольф, есть гольф. Рекомендую.
дизайн кузова, качество материалов, коробка передач, простор салона, тормоза, управляемость, цена, шумоизоляция
динамика, дорожный просвет, качество сборки, объем багажника, расход топлива, стоимость обслуживания
62 тыс.км Поездки в городе
підігрів передніх сидінь
камера заднього виду
навігація
таймер зарядки
таймер клімату - ви встановлюєте таймер на потрібний вам час виїзду з дому, і якщо на вулиці мороз, ви сідаєте в прогрітий автомобіль,
не потрібно відчищати лобове скло, то що.
за умови що кабель зарядки увімкнуте до мережі.
батарея має систему охолодження.
датчик тиску шин.
датчик світла.
Хороший кліренс - тільки на вигляд бо знизу виступає тягова батарея.
Оптимальне авто для міста!
Дуже зручне,
легке в керуванні,
динаміка - захоплює
дзеркало заднього виду з автозатемненням.
Після бензинового авто-тільки електрика!
обмерзає люк зарядки - коли відлига, а потім замерзає потрібно бути дуже обережним - інколи люк корректно не зачиняється, доводиться феном дрібок відігрівати, 2-3 хвилини й готово.
На зиму поставили всесезонні шини goodyear vector 4 seasons gen 3 - всім рекомендую, в глибокий сніг, сильний мороз - вигрібає супер !
заїзд до будинку під гору - жодного разу не буксував, заїжджаємо не з розгону, помаленьку, напевно за рахунком симбіозу якості шин та ваги батареї в авто.
Дружина внесла суттєві покращення в конструкцію автомобіля - занесло на повороті де був лід, розвалила передній бампер дрібок, як результат тріснула рамка-телевізор, бампер відповідно, губа, і т.д.. Вже мали гіркий досвід тож всі шматки акуратно позбирали, запхали в багажник, майстер який займається клейкою практично все сказав що спаяє ! докупили тільки один елемент. вартість - нижня решітка 6000 грн оригінал.
телевізор 4700
губа 1000, в результаті нижню решітку знайшли в офіціалів за 5 400.
Влітку оцінили переваги електро-авто - клімат контроль працює рівно і стабільно не зважаючи на швидкість авто.Запас ходу прилади показують - 142 км.Звісно коли вмикаєш клімат запас одразу падає на 3-5 км в залежності від температури назовні. Випадково виявили що є андроїд авто.Класна штука насамперед через можливість виводити навігацію від google на екран і слухати музику через інтернет - там реклами варикозу в 10 разів менше.
Через якийсь час експлуатація почалася доволі сильна деградація батареї - є багато інформації про те що саме ці авто в певних років випуску мають проблеми з тяговими батареями.
Як варіант - перепакувати на нову. Продавати та купувати інше авто не рентабельно на мою думку.
11.2023 - пробіг 107 тисяч, запас ходу 97 без клімату, як виявилося корейці щось не дуже вдало зробили з охолодженням/підігрівом тягової батареї і через це вона деградує, в мережі є десятки різних відео на цю тему, в кінці кінців авто зупиниться в не самий вдалий момент, звертався до тих хто перепаковує батареї - радять замінити на нову, на питання щодо системи охолодження, відповіді немає, адже вона залишиться, новою буде тільки батарея. Кажуть що буде інший склад батареї, тобто інший хімічний склад. і результат буде інший, спробувати коштує від 7 000 до 11 000 долярів.Не дуже переконливо.
динамика, дорожный просвет, коробка передач, расход топлива, стоимость обслуживания, тормоза, управляемость
73 тыс.км Поездки в городе
Моя первая "электричка".
Буду краток: я в восторге от автомобиля.
Не верится что автомобиль на электричестве может быть таким динамичным, комфортным и дешёвым в эксплуатации.
Практически машина из будущего, а американцы, японцы и т.п. на таких уже 10 с лишним лет ездят...
дизайн кузова
Поездки в городе
4Дизайн
Були різні машини, ліф завоював своєю мягкістю, тишиною і економністю, ідеальне авто для міста, дуже тепле зимою, за два роки поміняв тільки масло в редукторі і повітряні фільтри салону, одним словом зекономив кучу грошей. З мінусів вигляд, мені не дуже подобається.
дизайн кузова, динамика, дорожный просвет, коробка передач, простор салона, расход топлива, стоимость обслуживания, тормоза, управляемость
65 тыс.км Поездки в городе
Чудове авто для міста.
Економне, практичне, надійне!!!
Японська якість на висоті...
Пересівши з дизельного або бензинового авто на електро, відпадає бажання повертатись назад! Єдине на що варто звернути увагу, це залишок ємності високовольтної батареї, що відповідно впливає на дальність ходу.
Я отримав масу позитивних вражень володіючи електрокаром.
Тепер електричка є невідємною частиною мого життя...
динамика, качество сборки, коробка передач, объем багажника, простор салона, расход топлива, стоимость обслуживания, тормоза, управляемость, цена, шумоизоляция
дизайн кузова, дорожный просвет, качество материалов
Первый владелец 75 тыс.км Поездки в городе
3Комфорт
1Дизайн
Даний автомобіль — мій перший електроавтомобіль.
Користувався по місту 99%.
Щоденні задачі перекриває повністю.
Зарядка 1 раз у 2-3 дні.
Затрати на обслуговування - 3000 грн за 40 т км експлуатації.
Рекомендую як 2-й автомобіль — який за місяць стане основним!
Ідеально мати гараж або паркомісця або розетку на роботі.
дизайн кузова, динамика, дорожный просвет, качество материалов, коробка передач, объем багажника, простор салона, расход топлива, стоимость обслуживания, управляемость, цена
Поездки в городе
5Дизайн
Вполне комфортный семейный автомобиль. Комфортно помещается 5 человек. Достаточный объём багажника.
За три с половиной года и 50+ тыс. км. ёмкость аккумулятора просела на 6%.
Заменили один ступичный подшипник, в сборе.
Летом пробег без климата 7-8 км/кВт.
Зимой пробег с печкой на минимум 6 км/кВт.
дизайн кузова, динамика, дорожный просвет, качество материалов, качество сборки, коробка передач, простор салона, расход топлива, стоимость обслуживания, шумоизоляция
объем багажника, тормоза, управляемость
67 тыс.км Поездки в городе
5Дизайн
Взяв американця, не битка, ціле авто, купував вже привезееого тут в Україні, приганяв його попередній власник. По карфаксу ціле авто, куплене в приватної особи в штатах. За рік володіння особливих проблем не виникало. Все що мінялось - розхідники рідини, масла, фільтри + рульовий ричаг чи то наконечник, вже не згадаю - все після покупки після попередніх власників. За час володіння купив хіба нову гуму, додатковий зарядний пристрій, коврики і змазував ступичні болти на передніх колесах бо почали клацати - стандартна їхня болячка. Хороше економне авто для міста, при умові що є де його заряджати, постійній експлуатації, пробігах 10К+ в рік і володінні не менше ніж 2-3 роки.
дизайн кузова, динамика, дорожный просвет, качество сборки, коробка передач, объем багажника, простор салона, расход топлива, тормоза, управляемость, шумоизоляция
качество материалов, стоимость обслуживания, цена
105 тыс.км Поездки в городе
5Дизайн
ВСІ ТЕСЛА ВАРТО брати з ПНЕВМОЮ!
Автомобіль важкий і для комфортних подорожей по Україні та по Києву пневматична підвіска вважаю ідеальною!
Моя червона красуня на білій шкірі з ВІДКРИТОЮ панорамною кришою перетворює з травня по вересень місяць поїздки на роботу і з роботи у веселі подорожі на кабріолеті.
в повному приводі змісту немає! вага автомобіля зимою не відчувається і автоматика робить свою справу!
дальність ходу Буковель Київ з автозаправкою в Білій криниці на Ясно — легко!
Швидка їзда втомлює мене через перо розхід електроенергії та тому я катаюсь у своє задоволення до 100 км/год не більше.
Про прискорення взагалі сказати немає що — найближче порівняння це авто з 5-л і більше або мотоцикли.
Два багажники дозволяють мені не думати про нестачу, куди що класти!
В передньому багажнику на задньопривідному авто чудово вміщається повноцінне колесо — раптом в подорожі щось станеться з покришкою 245/45/19 навряд чи буде на будь-якому шиномонтажі!
Обслуговування авто — це окрема тема! - рекомендую долучитись до вайберу чи телеграм спільноти та економити у 2-3 рази в порівнянні з ціною на сто.
Купував сам в США цілу по кузову — тут поміняв батарею з 85-ки 2014-рв на 75-кВт 17-рв.
Не продав авто — змісту брати рестайл чи трійку немає! у рестайл дах панорама глуха, а трійка на звичайній пружинній підвісці як табуретка!
Автопілоти — модна фішка! але в наших реаліях вся відповідальність за ями, ... лежить на водієві.
В подорожах Все одно кермую сам НОГОЮ не на автоматиці та не на круїзі — так розхід оптимізується — в середньому економніше на 3-7 кВт на 100 км.
Всім бажаю спробувати одарені відчуття! від водіння та експлуатації.
Не купуйте сірих чи чорних тесла — вони не нарядні та в потоці не виділяються.
дизайн кузова, динамика, дорожный просвет, качество материалов, качество сборки, коробка передач, объем багажника, расход топлива, стоимость обслуживания, тормоза, управляемость, цена, шумоизоляция
Первый владелец 15 тыс.км Поездки в городе
5Дизайн
Очень надежный, неприхотливый, экономичный автомобиль особенно заряжать ночью очень удобной в городе с парковкой нет проблем.
В отличие от бензиновых смартов гораздо мягче имеет всё, что необходимо при даже больше парктроник, камера заднего вида 360 градусов навигация и так далее.
Реальный пробег по городу в летнее время с кондиционером 120 130 км потратят почти 160 и зимой при минус 6 по городу 90 110 км по трассе 140.
Для города машина лучше не придумаешь, вместительный и очень удобный. Всем Smart ForTwo Electric Drive замечательный автомобиль, цена и качество соответствуют !