Що вибрати? Порівнюємо седани Renault Logan та Chevrolet Cobalt

Які автомобілі обирають для порівняння клієнти AUTO.RIA?

Renault Logan Смотреть 436 предложений →

Український автомобільний ринок переживає не найкращі часи. Незначні коливання рівня продажів нових автомобілів доволі далекі від довоєнних і частіше ми, на жаль, мусимо констатувати невтішну статистику, яка, справедливо сказати, поступово стабілізується. Але, по-перше, ми всі впевнені у нормалізації ситуації, а по-друге, це не привід не говорити про автомобілі, які свого часу били усі рекорди. 

Щомісяця ми розповідаємо про динаміку обсягу продажів, переміну пріоритетів українців і про конкретні автомобілі, що вириваються в лідери. Героями нинішнього порівняння пропозицій стали практичні седани В-класу Renault Logan та Chevrolet Cobalt. Субкомпактні автомобілі — одні з найпопулярніших серед автомобілістів України.

Renault Logan представлено в другому поколінні після рестайлінгу, збірка якого налагоджена в Румунії, а сам проєкт — один з найуспішніших для французького бренду на нашому ринку, адже кількість “Логанів” на дорогах просто приголомшлива. Випуск першого автомобіля розпочався ще у 2004 році, а друге покоління нині святкує свій 10-літній ювілей, та це не зменшує попит на доступний і недорогий в експлуатації седан.

Нинішній Chevrolet Cobalt - це історія про переродження: він також представлений другим поколінням, але з першопрохідцем нинішній автомобіль не має нічого спільного. Він побудований на платформі GM Gamma II, спільній з довгим переліком моделей концерну. А українці добре знають силует “Кобальту” по іншій моделі - Ravon R4, яка також до появи в Україні Chevrolet з Узбекистану мала ринковий успіх. А до 24 лютого Chevrolet Cobalt взагалі був одним із найпопулярніших автомобілів на сайті AUTO.RIA по пошукових запитах. Тож, імена в наших дуелянтів гучні.

Габарити: Chevrolet довший, а у Logan більша колісна база

Всі читачі знають, чому саме седанчики В-класу мають таку високу популярність — і річ тут не тільки у скромному ціннику та низьких витратах на утримання. Все це не мало б змісту і любові від сімей та таксистів, якби не місткі салони автомобілів. Дехто може здивуватися, але все саме так і є — їх просторі інтер’єри легко вміщують по 5 пасажирів. Про високий рівень комфорту мова, звісно, не йде, але факт лишається таким: салони в дуелянтів повнорозмірні.


Деяку перевагу за зручністю має Chevrolet, але й довжина в нього більша: 4479 мм проти 4346 у “Логана”. Дійсно, додаткові 133 мм у цьому класі відчуваються разюче. Це особливо помітно зовні, коли автомобілі знаходяться поруч - “Кобальт” сприймається відчутно масивнішим. Та що цікаво, інші параметри у суперників практично однакові, з різницею буквально в пару міліметрів. 

Так, ширина 1733 мм і 1735 мм відповідно, — на користь Chevrolet. “Логан” виграє у конкурента 3 міліметри висоти: 1517 мм проти 1514 мм у “Кобальта”. Та що вже зовсім цікаво, що автомобіль Renault Logan при всіх інших параметрах має хай незначну, усього у 14 мм, але довшу колісну базу. В якомусь сенсі це і пояснює можливість розміщення дорослих пасажирів на задньому ряду сидінь без супротиву з усіх боків.

Та значна перевага Cobalt у довжину все ж зробила свою справу і саме він перемагає за параметром об’єму багажного відділення: 563 л проти 510 л у “Рено”. Погодьтесь, такі цифри дозволяють фривольно ставитися до розміщення речей у багажнику, перевозити значні його об’єми та навіть іноді нехтувати компактністю.


До цього всього варто додати непогані параметри дорожнього просвіту і можна вважати формулу успіху виведеною. А за цифрами це виглядає наступним чином: 155 мм під захистом двигуна Chevrolet і 145 мм — у Renault. Але варто врахувати, що легенд про всюдихідність Cobalt ми особисто не чули, а от короткі звіси “Логану”, правильне виконання нижньої частини бамперів і його чудово налаштована підвіска дозволяють водіям почуватися вельми впевнено на дорогах будь-якої якості, а в міському трафіку і поготів.

Основні габарити Renault Logan Chevrolet Cobalt
Довжина/ширина/висота, мм 4346 / 1733 / 1517 4479 / 1735 / 1514
Колісна база, мм 2634 2620
Дорожній просвіт, мм 145 155
Об'єм багажника, л 510 563

Двигуни: для “Логана” можна обрати тип пального, Cobalt - тільки бензиновий

Історія з “Логанами” на ринку України починалась з бензинових атмосферних агрегатів об’ємом 1,4 л та 1,6 л, потужністю 75 к.с. та 90 к.с. відповідно. Жалітися на них не було причин, адже вони відрізнялись невибагливістю, а багато користувачів встановлювали на автомобілі ГБО для економії. Та нині ці агрегати стали недоступними, а їхнє місце зайняв трициліндровий 1,0-літровий двигун, потужністю 73 к.с., який за рівнем витрат пального значно покращив показники своїх попередників.


З таким двигуном “Логан” і можна замовити нині. 1,0-літровий двигун Renault H4D або 1,0 SCe відносно новий, його виробництво налагоджено у 2014 році, а встановлюється він на Logan, Sandero, Twingo та Clio, а окрім того на деякі моделі Nissan і навіть Smart. Турбіна в ньому відсутня, а за часи експлуатації серйозних вад в ньому не було виявлено. 

Та, на щастя, як і раніше, до замовлення для Renault Logan доступний ще і дизельний чотирициліндровий 1,5-літровий двигун на 90 к.с. - К9К. Цей двигун - справжній взірець для наслідування, адже його паливна економність досі є недосяжною для багатьох конкурентів. За помірного стилю використання рівень споживання пального не повинен перевищувати 3,7-4,4 л солярки на 100 км шляху. Та і бензиновий агрегат не відрізняється підвищеним апетитом: 4,8-6,7 л/100 км.

Динамічним “Логан” не назвеш, але коли до уваги йде економія — вона і стає головним аргументом. Назвемо динаміку седана прийнятною: “бензин” на 73 к.с. розганяє автомобіль до 100 км/год за 14,5 с, а дизельна версія — за 12,2 с, що у поєднанні з цифрами бортового комп’ютера є чудовим результатом і буде тішити власника увесь період експлуатації.

В будь-якому разі, “Логан” можна замовити лише з МКПП на 5 ступенів, привод — тільки передній. А от ситуація з Chevrolet Cobalt цікавіша, хоч одночасно і простіша. Цікавіша вона в розумінні можливості замовити автомобіль на вибір з 5-степеневою “механікою” або “автоматом”, що має 6 ступенів. На цьому вибір закінчується, адже майбутньому власнику не доведеться вибирати силовий агрегат.


Ним буде безальтернативна бензинова “четвірка” на 1,5 літра і потужністю 106 “конячок” з маркуванням B15D2. Випуск мотора налагоджено на корейському заводі з 2012 року, а встановлюють його на низку моделей Chevrolet, Ravon та Daewoo. Його загальна надійність та простота обслуговування підкріплені порівняними з дизельним “Логаном” показниками розгінної динаміки: 12,7 с до 100 км/год з АКПП та 11,7 с з “механікою”. Витрати пального більші, як порівняти з Renault Logan, і складають 5,3-8,3 л/100 км на “механіці” та 5,9-10,4 л з “автоматом”.

Силові агрегати Renault Logan Chevrolet Cobalt
Робочий об'єм, л/тип пального 1,0, бензин / 1,5, дизель 1,5, бензин
Потужність, к.с. 73 / 90 106
Розгін 0-100 км/год, с 14,5 / 12,2 11,7 / 12,4
Витрата пального, л/100 км 4,8-6,7 / 3,7-4,4 5,3-8,3 / 5,9-10,4
Коробка передач/система приводу 5-МКПП, передній 5-МКПП / 6-АКПП, передній

Комплектації та ціни: обидва автомобілі мають по два виконання

В питанні оснащення вибір є, але кожен з дуелянтів має усього по два варіанти. Такий хід з одного боку обумовлений наявністю більшості необхідних опцій в базовому виконанні, з іншого ж — деякі опції можна замовити за доплату. 


Отже, “Рено” доступний у виконаннях Life+ та Zen: у першій можна обрати обидва двигуни, в дорожчій — лише дизельну версію седана. Ціни стартують з позначки 383 700 грн і закінчуються на відмітці 523 600 грн, що для такого класу є доволі великою розбіжністю. Але варто врахувати, що найдорожчі “Логани”, представлені в каталогах AUTO.RIA, вже мають додаткове обладнання, що значною мірою вплинуло на вартість.

Комплектації українських “Логанів” після оновлення суттєво змінилися і тепер в переліку відсутні так звані “прохідні” варіанти. Тішить, що зміна цін у бік зростання після оновлення не була значною. Отож, початкове виконання Life+ включає повний перелік доступних систем безпеки, кріплення для дитячих крісел Isofix, сталевий захист картера двигуна, антигравійний захист, бортовий комп’ютер, кондиціонер, передні склопідйомники, центральний замок.

Предложение о продаже

Крім того — складання спинки заднього ряду сидінь частинами, магнітола з Bluetooth та керуванням на рульовій колонці, LED денні ходові вогні, автомобіль постачається на сталевих 15-дюймових колісних дисках. У версії Zen покупець додатково отримує передні протитуманні ліхтарі, круїз-контроль з обмежувачем швидкості, клімат-контроль, задні електросклопідйомники, регулювання сидіння водія і пасків безпеки за висотою, передній підлокітник, інший декор інтер’єру.

Найдорожчі ж Renault Logan, розміщені на сайті AUTO.RIA, додатково обладнані легкосплавними колісними дисками, мають просунуту мультимедіа з Android Auto/Apple CarPlay, задній парктронік та камеру заднього виду. Ситуація з оснащенням Chevrolet Cobalt іще простіша і зрозуміліша: тут відсутні додаткові опції, а всі варіанти виконання налічують дві комплектації. Розбіжність цін менша, ніж у “Логана” і сягає від 415 000 грн до 447 990 грн.

Предложение о продаже

У простішому виконанні LT “Кобальт” може бути з механічною КПП або з “автоматом”. Комплектація включає весь доступний перелік систем безпеки, захист картера, пасивну сигналізацію, передні та задні протитуманні фари, сталеві диски на 14 дюймів, аудіосистему з Bluetooth, роздільне заднє сидіння, кондиціонер, регулювання крісла водія по висоті та обігрів передніх сидінь.


Максимально оснащений Chevrolet Cobalt у виконанні LTZ може мати лише автоматичну КПП і додатково до попереднього рівня оснащення отримає легкосплавні диски на 15”, інший декор інтер’єру та повний електропакет вікон. На жаль, і клімат-, і круїз-контроль відсутні в будь-якому з виконань.

Вартість Renault Logan Chevrolet Cobalt
Комплектації Life+, Zen LT, LTZ
Ціни, грн 383 700 - 523 600 415 000 - 447 990

У підсумку

Отже, ми розглянули одного з найсильніших представників В-класу - Renault Logan, що вміло утримує позиції популярності, в основному завдяки гарній ціновій пропозиції. Також серед його переваг є надійність, лояльність до бренду, економні двигуни, в тому числі наявність дизельної версії та чудова підвіска. 

Серед переваг його прямого конкурента по ринкових позиціях Chevrolet Cobalt - комфортний салон, наявність версії з автоматичною КПП і невелика розбіжність між комплектаціями, у тому числі з урахуванням типу КПП. Обидва дуелянти — популярні, недорогі в обслуговуванні автомобілі, які можна придбати за невеликі кошти. Обидва мають просторі салони та великі багажні відсіки, добре пізнавані, а в комплектаціях є все необхідне. 

Комусь може забракнути “автомата” для Renault Logan, а хтось може жалітися на відсутність “круїзу” на Chevrolet Cobalt. Та всі ці нюанси скоріше демонструють позицію більшості споживачів, що не готові переплачувати за такі опції. До того ж про решту необхідного виробники попіклувалися.

Новые авто Французские автомобили Седан
Темы:
Renault Renault Logan Chevrolet Chevrolet Cobalt
Узнать больше:

Новости по теме

Последние новости

наверх
Мы используем cookie, чтобы вам было удобнее пользоваться сайтом
Подробней →