Новий BMW 5 Серії перевірили краш-тестом. Який результат?

Сенсації цього разу не трапилось: автомобіль «відпрацював» на свою ціну.

BMW 5 Series Смотреть 4 275 предложений →

Історія довела, що BMW іноді може здивувати краш-тестами своїх автомобілів. Перший зареєстрований на сайті Euro NCAP “баварець” (BMW 3 Series 1997 року) не зміг отримати навіть повноцінні 2 бали, а близько 10 років тому відверто провальні 3 зірки отримав родстер Z4. Однак з того часу в BMW змогли реабілітуватись і стабільно “вибивали” дуже високі бали.

Наприкінці 2023 року експерти нарешті добрались до нового покоління седана BMW 5 Series, який не став виключенням з сучасної лінійки та отримав максимально можливі 5 балів. При цьому, якщо подивитись на деталізацію по окремих категоріях, то п'ятірка заробила одну з найкращих оцінок з усіх BMW за останні декілька років.

Найліпший бал експерти видали седану за захист водія і дорослих пасажирів. Манекени показали, що “пятірка” забезпечує однаковий рівень захисту для пасажирів різного зросту, які сидять в різних положеннях. Причому, високі результати автомобіль отримав як при ударах збоку, так і при бічних зіткненнях. Найбільше балів седан втратив при імітації ДТП зі стовпом, під час якого були виявлені сильні навантаження на грудній клітині манекена.

На декілька відсотків нижчий бал новинка отримала за захист пішоходів. Тут автомобілю сильно допоміг активний капот, який пом'якшує удари під час зіткнення з людиною. Під час ДТП датчики у бампері виявляють тип небезпеки та за допомогою електроприводів підіймають капот, щоб забезпечити достатню відстань до жорстких елементів. Захист ніг також був досить високим майже у всіх сценаріях, а найгіршим варіантом перебігу подій експерти визнали потрапляння потерпілого під авто зі боку одного з передніх крил. У такому разі є ризик пошкодження ніг та голови після удару об жорстку передню стійку седана.

Майже у такий же бал була оцінена безпека маленьких пасажирів. При імітації фронтального удару з частковим перекриттям та бічного зіткнення манекени виявили дуже хороший захист усіх критичних ділянок тіла, а сам автомобіль підтримує усі поширені системи фіксації автокрісел. При цьому, найбільший штраф новий 5 Series отримав за відсутність системи виявлення дитини в салоні, яка повинна нагадувати водію, що малюк залишився в автомобілі.

Найгіршу оцінку отримали електронні асистенти автомобіля. При цьому, система автоматичного екстреного гальмування показала добрі результати при виявленні інших машин, а система нагадування про непристебнутий ремінь безпеки входить в стандартну комплектацію для першого і другого рядів. Функція контролю рядності елегантно корегує траєкторію седана й ефективно запобігає з'їзду машин з дороги. Однак система контролю стану водія сильно зменшила загальний бал у цій категорії. Вона вміє виявляти тільки стан сонливості, в той час, як деякі конкуренти вже використовують значно досконалішу техніку.

Попри те, що седан у кузові G60 було офіційно представлено на початку цього літа, місцевий імпортер вже восени підтвердив: нова “п'ятірка” буде офіційно постачатись до України, а зара відома й вартість седана. Найдешевшим варіантом у нас буде 190-сильний BMW 520i, за який просять від 1 816 612 грн, а найдорожчою на цю мить версією став 489-сильний плагін-гібрид 550e xDrive: такий коштує щонайменше 2 413 264 гривень.

Предложение о продаже
Скільки за нову BMW 5 Series на AUTO.RIA?
от 2 039 525 грн до 3 000 515 грн

Електричний BMW i5 німці визначають як окрему модель. У нас такий седан представлений у двох модифікаціях. Базову 340-сильну i5 eDrive40 у нас оцінили у 2 431 169 гривень. Однак найдорожчим седаном 5 серії в цьому кузові буде електричний 601-сильний i5 M60 xDrive за який доведеться викласти принаймні 3 525 394 гривень.

Безопасность Новые авто Новинки
Темы:
История марки BMW BMW 5 Series
Узнать больше:

Новости по теме

Последние новости

наверх
Мы используем cookie, чтобы вам было удобнее пользоваться сайтом
Подробней →