Оновлений Cupra Formentor. Більше агресії, до 333 кінських сил та великі екрани

Модернізована версія кросовера буде присутня на ринку щонайменше три роки, потягом яких триватиме розробка варіанта з електричною силовою установкою.

Cupra Formentor Смотреть 9 предложений →

Промайнули майже 6 років з того моменту, як бренд Cupra отримав незалежність від материнської марки SEAT і близько чотирьох з того дня, як іспанці представили свою першу оригінальну модель — кросовер Formentor. Сьогодні ж первісток бренду пережив планове оновлення, в межах якого іспанці суттєво переглянули його дизайн і внесли декілька істотних технічних змін, які відновили актуальність кросовера.

Візуально оновлений Formentor став подібним до старшого Cupra Terramar, приміряв нову оптику з трикутними ДХВ і дизайн передньої частини з так званим «акулячим носом». Таким чином у компанії хочуть додати агресії своїм потужним моделям, зберігши впізнаваний зовнішній вигляд, однак зменшивши візуальний розрив між власними легковиками з ДВЗ та сучасними електромобілями.

Задня частина авто також отримала оптику з подібним малюнком, а над тонкою світлодіодною смугою, що об'єднує обидва ліхтарі, тепер з'явилась підсвічена емблема Cupra. До слова, подібну стилістику іспанці вже використали на електричному кросовері Tavascan, розсекреченому торік.

У салоні кросовера зміни не менш ефектні: інакшими стали щиток приладів та дверні карти, а на передній панелі з'явився новий модуль кліматичної установки з підсвіткою та великий екран мультимедійної системи, діагональ якого тепер може складати від 12 до 12,9 дюйма. Кермо Supersports з фірмовими кнопками вивели з переліку опцій: його встановлюватимуть навіть у базовій комплектації, як і індукційний зарядний пристрій на 15 Вт. Як і дотепер, виробник пропонуватиме клієнтам обирати з трьох типів сидінь: спортивних, ківшеподібних і найдорожчих CupBucket, доступних для найпотужнішого варіанта VZ.

Після оновлення кросовер перейшов на модернізовану платформу MQB Evo, що дозволило встановити на нього найсучасніші силові агрегати, які зараз є в лінійці концерну Volkswagen. Базовим двигуном буде 1,5-літровий 150-сильний TSI Evo2 зі стартер-генератором і невеликою літієвою батареєю, а як альтернативу йому іспанці запропонують дволітровий TSI на 265 кінських сил.

У топовій модифікації також використовуватимуть дволітровий двигун, форсований до 333 кінські сили: раніше такий можна було побачити на лімітованій версії Volkswagen Golf R «20 Years». Також на топовий Formentor VZ встановлюватимуть адаптивний повний привод 4Drive з електрогідравлічною муфтою на задній осі та двома спеціальними режимами: спортивним Cupra і пресетом Drift, що дозволятиме проходити повороти в контрольованому заносі.

Дволітровий турбодизель на 150 кінських сил у лінійці двигунів поки залишили, а як альтернативу йому іспанці запропонують плагін-гібридні установки потужністю від 204 до 272 к.с, основані на 1,5-літровому TSI Evo2. Обидві матимуть тягову батарею ємністю 19,7 кВт·год якої має вистачити приблизно на 100 км суто електричного пробігу.

Предложение о продаже
Які Cupra Formentor є на AUTO.RIA?
от 1 799 313 грн до 2 021 000 грн

У європейських автосалонах оновлений Formentor має з'явитись у третьому кварталі поточного року, тож в Україні його можна очікувати до кінця цієї осені. Відомо, що новинку продаватимуть принаймні до 2027-го, коли компанія має намір представити другу генерацію моделі. Іспанці вже не приховують, що в наступному поколінні Formentor буде побудований на новій платформі SSP, яку вже використали за основу нового Porsche Macan, а це означає, що наступна генерація «Форментора» буде на 100% електричною.

Темы:
Cupra Cupra Formentor
Узнать больше:

Новости по теме

Последние новости

наверх
Мы используем cookie, чтобы вам было удобнее пользоваться сайтом
Подробней →