Які сідлові тягачі з пробігом найпопулярніші в Україні?

Топ-10 марок та моделей тягачів для напівпричепів, які купували найчастіше у 2023 році.

Впродовж 2023 року сумарний обсяг ринку сідлових тягачів з пробігом в Україні склав 33 тис. таких машин, що ми визначили з відкритих даних ГСЦ МВС. З цього числа 16,7 тис. – угоди купівлі-продажу всередині країни, 16,3 тис. – перші реєстрації «пригнаних» вантажівок цього сімейства. Пропорція між імпортом та угодами купівлі-продажу всередині країни фактично виявилась 50:50.

Що купити?

На наступній діаграмі видно як щомісяця зменшувалася кількість куплених «траків» - причин цьому кілька. Одна з них – більшість перевізників ще у 2022 придбали необхідні їм машини, коли зріс попит на автомобільні міжнародні перевезення. Друга причина, яка стосується кінця осені-початку зими – блокування кордонів «активістами» з боку Польщі, що так чи інакше вплинуло на бізнес з TIR-автоперевезень та наміри щодо його розширення.

Щодо марок – як і у кілька попередніх років українські «далекобійники» найчастіше надають перевагу автівкам марки DAF та MAN, які наразі є лідерами нашої «вторинки» у класі «тракторів колісних для перевезення напівпричепів», як їх класифікують в офіційних документах.

У списку найпопулярніших моделей лідирують DAF серії XF, яких було куплено майже 9 тисяч. Конкуренцію йому складає MAN TGX, з результатом 6,7 тис., та Volvo FH-серії, з підсумком 4,1 тис. тягачів.

Далі – десять найпопулярніших сідлових тягачів за підсумками торгів у 2023 році. Під фото кожної моделі вказана її середня ціна в Україні, та кількість куплених авто. Коли ж треба більше інформації – скористайтесь кнопкою «Пропозиції з…», яка є під блоком з основними даними про кожен представлений тут автомобіль, й одразу побачите актуальні оголошення з машиною, котра зацікавила найбільше.

1
DAF XF

Пропозиції з DAF XF


2
MAN TGX

Пропозиції з MAN TGX


3
Volvo FH

Пропозиції з Volvo FH


4
Renault Magnum

Пропозиції з Renault Magnum


5
Scania R-series

Пропозиції з Scania R-series


6
Renault Premium

Пропозиції з Renault Premium


7
Mercedes-Benz Actros

Пропозиції з Mercedes-Benz Actros


8
DAF CF

Пропозиції з DAF CF


9
MAN TGA

Пропозиції з MAN TGA


10
MAN TGS

Пропозиції з MAN TGS


Зараз на AUTO.RIA запропоновано до продажу майже 5 тисяч сідлових тягачів, серед яких є моделі, котрі потрапили до Топ-10 2023 року, так і менш популярні, однак це не значить, що вони не варті уваги – адже є чимало різних завдань, які можуть виконувати тягачі, і це не обов’язково перевезення на дальні відстані міжнародними маршрутами. Діапазон цін на «траки» зараз починається від  близько $3500, та простягається до понад $150 000 за найновіші моделі без пробігу. Тож коли потребуєте такий транспортний засіб – немає жодних сумнівів, що його вдасться тут вибрати.

Сідлові тягачі на AUTO.RIA

Нагадаємо, що обираючи будь-яке авто, слід дізнатися про нього якомога більше – для цього на AUTO.RIA доступна низка перевірок, як безплатних з основною інформацією, так і розширених, котрі дозволяють отримати детальні звіти про історію експлуатації автомобіля, його пробіг, сервісне обслуговування, участь в ДТП, роботу в таксі тощо.

Перевірити авто на AUTO.RIA

Цікавитесь реаліями нашого авторинку, й бажаєте регулярно дізнаватися про те, які моделі найпопулярніші, як змінюються ціни, інтереси покупців та про актуальні тренди – підписуйтесь на пріоритетне отримання новин від AUTO.RIA за допомогою зручного для вас каналу, й не пропустите жодного важливого повідомлення!

Б/у авто Цены на авто Автомобильные рейтинги
Темы:

Новости по теме

Последние новости

наверх
Мы используем cookie, чтобы вам было удобнее пользоваться сайтом
Подробней →