Які електромобілі з пробігом купують частіше? Підсумки січня 2024 року

Топ-15 найпопулярніших в Україні марок та моделей авто на електричній тязі.

У січні 2024 року український автопарк поповнився на 2799 легкових електромобілів з пробігом (та ще 38 вантажних), на внутрішньому ринку щодо таких авто було укладено 1579 угод купівлі-продажу, що ми визначили на основі відкритих даних ГСЦ МВС. Сумарний обсяг вторинного ринку легковиків на батарейній тязі при цьому склав 4,4 тис. шт.

Що купити?

Це не рекорд для «вторинки» – бувало й більше, торік, коли обсяги «пригону» сягали 3,5…4,7 тис. шт./міс., та й кількість перепродажів у кількох місяцях була вищою. Звісно, якщо поставити ціль відшукати «переможеньку» для популярного нині сегмента електромобілів – тоді можна сказати, що лише за січень 2024 року прибуло стільки «електричок», як за весь 2017 рік, або ж більше, ніж за всі роки від 2016 й далі, аж до початку нашої ери. Однак на практиці бачимо те, що торги у сегменті «електро» наближаються до певної точки насичення.

Певний потенціал для зростання ще є – але він геть не такий, як був кількома роками раніше. Та й конкуренція між продавцями зараз значно більша: у січні 2023 пропозицій про продаж таких легковиків на AUTO.RIA налічувалося близько 6 тис., а зараз маємо майже 14 тисяч. Обсяги торгів зростають не так жваво, як кількість охочих віднайти нового власника для свого електромобіля.

Про виробників, яким найчастіше надавали перевагу українські автомобілісти. Очолює рейтинг й надалі Tesla, також до трійки наймасовіших марок за підсумками минулого місяця увійшли Nissan та Volkswagen.

Далі – п’ятнадцять найпопулярніших в Україні моделей електромобілів з пробігом, які купували та/або подавали на першу реєстрацію у січні. Під фото кожної автівки наведена основна ринкова інформація – загальна кількість придбаних українцями авто, рік випуску, з яким ту чи іншу машину обирали найчастіше, та середня ціна легковиків відповідного віку. Там же є кнопка «Пропозиції з…», котру слід натиснути, аби дізнатися більше про конкретні електромобілі, які можна купити на AUTO.RIA хоч зараз.

1
Nissan Leaf

Пропозиції з Nissan Leaf


2
Tesla Model 3

Пропозиції з Tesla Model 3


3
Tesla Model Y

Пропозиції з Tesla Model Y


4
Volkswagen e-Golf

Пропозиції з Volkswagen e-Golf


5
Volkswagen ID.4

Пропозиції з Volkswagen ID.4


6
Tesla Model S

Пропозиції з Tesla Model S


7
Hyundai Kona

Пропозиції з Hyundai Kona


8
Renault ZOE

Пропозиції з Renault ZOE


9
Audi e-tron

Пропозиції з Audi e-tron


10
Hyundai Ioniq

Пропозиції з Hyundai Ioniq


11
Chevrolet Bolt EV

Пропозиції з Chevrolet Bolt EV


12
Jaguar I-Pace

Пропозиції з Jaguar I-Pace


13
Honda e:NS1

Пропозиції з Honda e:NS1


14
Tesla Model X

Пропозиції з Tesla Model X


15
KIA Soul

Пропозиції з KIA Soul


Отже, такі підсумки ринку електричних авто в Україні. Якщо обмірковуєте покупку електромобіля – ось кілька зручних готових пошукових запитів, які допоможуть миттєво переглянути ті чи інші набори пропозицій з автівками цього сімейства, що розміщені на AUTO.RIA:

Всі електромобілі на AUTO.RIA

Електромобілі з Китаю

Найдешевші електромобілі

Нагадаємо, що пошуки слід починати з оголошень з автомобілями, котрі мають перевірений VIN-код, що є лише на AUTO.RIA. А для найцікавіших варіантів варто замовити розширені звіти CARFAX або VIN+, що доступно безпосередньо на кожній сторінці з пропозицією про продаж.

Бажаєте першими отримувати цікаву та корисну інформацію для автомобілістів? – підписуйтесь на пріоритетне отримання новин від AUTO.RIA за допомогою зручного для вас каналу, й не пропустите жодного важливого повідомлення!

Электромобили Б/у авто Цены на авто Автомобильные рейтинги
Темы:

Новости по теме

Последние новости

наверх
Мы используем cookie, чтобы вам было удобнее пользоваться сайтом
Подробней →