Які мотоцикли з пробігом найпопулярніші в Україні?

Топ-15 виробників та моделей, які мали найбільший попит у першому півріччі.

Якщо вірити офіційній статистиці (а інших варіантів у нас бути не може) – пік торгів мотоциклами на вторинному ринку в Україні прийшовся на травень, коли сумарно, за інформацією з відкритих даних ГСЦ МВС, було куплено 3173 двоколісних машин. У Червні ж спостерігалося невелике зниження інтересу покупців у цьому сегменті, до 3054 куплених мотоциклів, враховуючи разом угоди купівлі-продажу всередині країни та перші реєстрації «пригнаних».

Сумарно ж від початку року відбулося майже 10 тис. угод купівлі-продажу на внутрішньому ринку, та 2,1 тис. мотоциклів були подані на першу реєстрацію після розмитнення. Не виключено, що справжній обсяг сегмента мотоциклів більший, можливо й значно – адже точно є частина покупців, переважно старих мотоциклів ще радянських марок, які не поспішають перереєстровувати їх, адже при ціні самої машини у кілька сотень доларів навіть сплата за послуги сервісного центру МВС це вже помітна сума. Тож, очевидно, якась частина цього ринку залишається, так би мовити, «у тіні».

Що купити?

Проте тінь тінню, а ми маємо повернутися до офіційних даних про сектор «мото», й почнемо з виробників: лідирують тут японські продуценти, в голові з маркою Honda. Ось 15 виробників, чиїх мотоциклів з пробігом було куплено найбільше впродовж перших шести місяців 2023 року:

Від марок перейдемо до окремих моделей, які найчастіше купують в Україні. Окрім кількості куплених кожного з 15 представлених у цьому рейтингу мотоциклів (сумарно за кількістю угод купівлі-продажу всередині країни та перших реєстрацій) ми також наведемо середні ринкові ціни на кожну модель. Однак слід розуміти, що цей параметр залежно від року випуску, серії, об’єму двигуна та інших характеристик можуть доволі сильно відрізнятися. Тож аби побачити точні запити продавців у грошах на конкретні мотоцикли, варто натиснути рядок «Пропозиції з…», щоб миттєво потрапити в каталог з моделлю, яка зацікавила найбільше.

1
Honda CB

Пропозиції з Honda CB


2
Lifan LF

Пропозиції з Lifan LF


3
Honda CBR

Пропозиції з Honda CBR


4
Loncin LX

Пропозиції з Loncin LX


5
Suzuki GSX

Пропозиції з Suzuki GSX


6
JAWA 350

Пропозиції з JAWA 350


7
Yamaha FZ

Пропозиції з Yamaha FZ


8
Yamaha Drag Star

Пропозиції з Yamaha Drag Star


9
Musstang MT

Пропозиції з Musstang MT


10
Honda CBF

Пропозиції з Honda CBF


11
BMW R-Series

Пропозиції з BMW R-Series


12
Yamaha YZF

Пропозиції з Yamaha YZF


13
Yamaha MT

Пропозиції з Yamaha MT


14
Bajaj Boxer

Пропозиції з Bajaj Boxer


15
Viper V

Пропозиції з Viper V


На відміну від сегмента легковиків, електрифікація серед мотоциклів (знову ж – за офіційними статистичними даними) відбувається не надто жваво. Зокрема, у першому півріччі сумарно поставлено на облік лише 10 електробайків. Для порівняння, зараз на AUTO.RIA у продажу водночас перебуває 150 електричних двоколісних транспортних засобів, що теж натякає про присутність певної «тіні» у сегменті.

Електромотоцикли на AUTO.RIA

Цікавитесь реаліями нашого авторинку, й бажаєте регулярно дізнаватися про те, які моделі найпопулярніші, як змінюються ціни, інтереси покупців та про актуальні тренди – підписуйтесь на пріоритетне отримання новин від AUTO.RIA за допомогою зручного для вас каналу, й не пропустите жодного важливого повідомлення!

Мототехника Б/у авто Цены на авто Автомобильные рейтинги
Темы:

Новости по теме

Последние новости

наверх
Мы используем cookie, чтобы вам было удобнее пользоваться сайтом
Подробней →