debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Які мотоцикли з пробігом найпопулярніші в Україні? Підсумки 2022 року Назад

Які мотоцикли з пробігом найпопулярніші в Україні? Підсумки 2022 року

Український ринок вживаних «двоколісних» надзвичайно різноманітний – купують як недорогі й «немолоді» мотоцикли, вироблені понад 20-30 років тому, так і сучасні байки, котрі ціною не поступаються «джипам» з преміумсегмента.

У нашій місцевості, чи то через непристосованість доріг, чи через кліматичні умови (або й в силу обох причин) мототранспорт не набув широкого розповсюдження – загальна його частка на вторинному ринку (серед усіх моторних транспортних засобів) за підсумками минулого 2022 року склала всього 1,3%. У кількісному вимірі українці торік купили 16 тисяч мотоциклів з пробігом, а також 2,4 тис. мопедів та ще 54 квадроцикли. Зазначимо, йдеться лише про офіційні реєстрації, здійснені сервісними центрами МВС.

Однак у будь-якому разі це не нуль, сегмент існує, отже варто дізнатися, які мотоцикли купують частіше, скільки вони коштують, та й загалом оглянути динаміку попиту у цій частині ринку.

З наведеної діаграми можна прочитати три головні фактори. Перший – сезонність, більший інтерес покупці виявляють до «байків» у теплу пору року, який згасає взимку, що цілком логічно. Другий момент – сезонність була підсилена «нульовим розмитненням», навіть попри те, що ставки податків на мотоцикли помітно нижчі, ніж на легковики, й відсутня вимога щодо їхньої відповідності будь-яким екостандартам «Євро», дія пільг активізувала сегмент. Третій висновок – свій попит українські поціновувачі мототранспорту здебільшого задовольняють на внутрішньому ринку.

Які авто з пробігом краще продавались у 2022 році?

Серед виробників найчастіше в Україні обирали мотоцикли від японських Honda, а також Yamaha та Suzuki. Ледь не дотяг до тисячі куплених двоколісних машин ще один «японець» Kawasaki. Загалом у списку з 15 найпопулярніших виробників суміш з різноманітних представників цієї галузі: від не надто відомих китайських брендів, до класичних Harley-Davidson чи преміальних BMW.

Подібна картина й у списку окремих моделей, яких торік було куплено найбільше (сумарно за кількістю угод купівлі-продажу всередині країни та перших реєстрацій). Тут можна зустріти як бюджетних «китайців» чи недорогі мотоцикли, сконструйовані до 1991 року, так і сучасні туристичні чи швидкісні моделі, фактичні ціни на які можуть перевищувати ціни на легковики бізнес-класу. Ось ці 15 моделей мотоциклів (або їх серій), які в Україні купували найчастіше:

1. Honda CB

2. Lifan LF

3. Yamaha Drag Star

4. JAWA 350

5. Loncin LX

6. Honda CBR

7. Musstang MT

8. Suzuki GSX

9. BMW R-Series

10. Shineray XY250

11. Honda NC

12. Yamaha FZ

13. Suzuki Skywave

14. Bajaj Boxer

15. КМЗ «Дніпро»


Найчастіше на нашій «вторинці» продавалися мотоцикли з робочим об’ємом двигуна 150-350 см3, частка таких 32%. Наступна за популярністю доволі «об’ємиста» група 500-1000 см3, яка зайняла 28% ринку. Невеликої потужності мотоцикли з моторами до 150 см3 обрали 17% покупців, ще 12% купували «байки» з моторами від 350 до 500 см3, решта – потужні, які мають понад тисячу «кубиків».

Середній вік мотоциклів, які купували всередині країни склав 12 років, «пригнані» виявилися старішими на 2 роки – їхній середній вік склав 14 років.

Готові підбірки автомобілів на будь-який смак, гаманець та потреби
Що купити?

Цікавитесь реаліями нашого авторинку, й бажаєте регулярно дізнаватися про те, які моделі найпопулярніші, як змінюються ціни, інтереси покупців та про актуальні тренди – підписуйтесь на пріоритетне отримання новин від AUTO.RIA за допомогою зручного для вас каналу, й не пропустите жодного важливого повідомлення!

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми