debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Найпопулярніші нові авто року: що найчастіше шукали на AUTO.RIA? Назад

Найпопулярніші нові авто року: що найчастіше шукали на AUTO.RIA?

Ми дізнались які моделі активно переглядали та обговорювали з менеджерами автосалонів протягом 2022 року наші відвідувачі.

У це досі непросто повірити, однак ринок нових автомобілів, отримавши тяжкого, майже нищівного удару разом з усією економікою України наприкінці лютого, вистояв. Звісно ж, не самотужки: його врятували автомобілісти, які потребували термінового розв'язання питань власної мобільності та транспортної незалежності, чи може намагалися убезпечити власні заощадження, витративши гривні на корисне цієї миті та ліквідне у перспективі рухоме майно до стрибка курсу валют.

Рейтинг популярних нових авто України. Що купували у листопаді?

Тривожні відчуття, підсилені суперечливою риторикою ЗМІ наприкінці 2021-го, далися взнаки ще за підсумками січня поточного року, протягом якого попит на нові авто зменшився проти результату попереднього року на 7% (до 5 323 угод). І хоч перші вибухи російських ракет на українській землі пролунали за кілька діб до завершення зими, протягом 23 останніх мирних днів 2022-го українці стали власниками ще 5 235 нових авто.

Бензин, дизель чи електрика? Яким типам живлення віддають перевагу покупці нових авто

Події березня були вкриті туманом війни, а більшість дилерських салонів спорожніла через евакуацію, однак ринок вижив: після продажу 560 нових авто протягом першого місяця весни, дилери щоразу подвоювали продажі, піднявши їх перед початком літа до 2,5 тисяч легковиків. Влітку ж попит вийшов на середній рівень у три тисячі нових авто на місяць, якого тримається й досі.

То які ж нові авто привернули найбільше уваги?

Весь цей час дотепер аналітики AUTO.RIA уважно спостерігали за вподобаннями наших відвідувачів, тож наприкінці року ми змогли скласти детальний рейтинг нових авто, які привертали найбільше уваги. Ба навіть не один: сьогодні ми готові поділитися з вами інформацією про моделі, якими зацікавились клієнти, зазвичай переходячи до пропозицій з новин чи розсилок — це, так би мовити, перший крок на шляху від мрії до володіння бажаною обновкою.

Не обов’язково трактор. 20 найпотужніших авто, які є на AUTO.RIA зараз

Наступним буде перелік машин, які відвідувачі свідомо та цілеспрямовано шукали серед пропозицій AUTO.RIA за допомогою каталогу та меню підбору моделей. А наостанок ми розповімо про ті машини, які потенційні покупці найактивніше обговорювали з консультантами автосалонів, скориставшись контактними номерами телефонів на сторінках пропозицій. Отже, гайда!

12 нових авто, які найчастіше переглядали на AUTO.RIA

за кількістю унікальних переглядів протягом 2022 року*

1. Chery Tiggo 2 Pro: 253 008 переглядів;

2. Toyota Land Cruiser 79: 239 069 переглядів;

3. Haval Jolion: 233 169 переглядів;

4. MG 5: 211 211 переглядів;

5. Mercedes-Benz S-Class: 209 065 переглядів;

6. Hyundai Tucson: 206 726 переглядів;

7. Nissan Juke: 204 408 переглядів;

8. Fiat Tipo: 200 520 переглядів;

9. Kia Sportage: 196 865 переглядів;

10. Mercedes-Benz EQS: 191 581 перегляд;

11. Chery Tiggo 2: 191 038 переглядів;

12. Renault Duster: 189 681 переглядів.

*Дані Аналітичного центру AUTO.RIA

Наведений перелік свідчить про те, що навіть попри війну українські автомобілісти не втратили здатності мріяти: окрім низки доволі доступних авто до нього потрапили кілька легковиків, які, хоч і мають дуже високу ціну, традиційно ваблять затятих ентузіастів. Наприклад, відвідувачі AUTO.RIA не оминали увагою новітній електричний ліфтбек Mercedes-Benz EQS. Втім, цей інтерес не залишився суто абстрактним: наприкінці року реальний попит на EQS істотно збільшився, досягши 10 проданих авто у жовтні та 17 за підсумками листопада.

Повний привод на службі в ЗСУ та ТрО: як отримати від авто максимум?

Активно цікавились і раритетним Toyota Land Cruiser 79, насправді представленим на AUTO.RIA виключно броньованими військовими спецавтомобілями на шасі японського позашляховика. Втім, задовольнивши потяг до цікавої актуальної інформації, далі користувачі віддавали перевагу свідомому пошуку пропозицій дещо практичніших моделей.

12 нових авто, які найчастіше шукали на AUTO.RIA

за кількістю унікальних пошуків протягом 2022 року*

1. Kia Sportage: 37 134 пошуковці;

2. Toyota RAV4: 35 839 пошуковців;

3. Renault Duster: 28 559 пошуковців;

4. Skoda Octavia: 27 967 пошуковців;

5. Hyundai Tucson: 23 466 пошуковців;

6. Nissan Qashqai: 20 399 пошуковців;

7. Toyota Camry: 19 323 пошуковці;

8. Toyota Land Cruiser Prado: 18 999 пошуковців;

9. Mitsubishi Outlander: 18 992 пошуковці;

10. Volkswagen Tiguan: 18 904 пошуковці;

11. Skoda Kodiaq: 17 581 пошуковець;

12. Volkswagen Touareg: 16 980 пошуковців.

*Дані Аналітичного центру AUTO.RIA

Варто відзначити, що цей перелік дуже подібний до рейтингу продажів, які ми весь цей час складали щомісяця. Втім, до нього не потрапили ні доступний кросовер Chery Tiggo 4, який вразив усіх феноменальним проривом на перше місце за підсумками липня, ані мініатюрний Skoda Kamiq. Останній, хоч і не зривав переможних лаврів, мав сталий попит протягом усього року, однак у загальному заліку пошуків разом із «Тігго» відкриває лише третій десяток рейтингу пошуків.

Найдоступніші повноприводні авто: що нового є на AUTO.RIA?

Звісно, дзвінок до автосалону та перемовини з консультантом — ще не останній крок до втілення мрії про купівлю нового авто, однак він вельми наближений до цієї мети. Тож не дивина, що до наведеного далі переліку потрапили саме ті нові легковики, які регулярно підіймалися до рейтингу продажів щомісяця, — або, як Kia Ceed, спричинили хоч і не надто тривалий, але істотний фурор на ринку.

12 нових авто, про які найчастіше запитували дилерів

за кількістю унікальних дзвінків до автосалонів протягом 2022 року*

1. Toyota RAV4: 1 300 дзвінків;

2. Renault Duster: 1217 дзвінків;

3. Kia Sportage: 1 061  дзвінок;

4. Skoda Kodiaq: 835 дзвінків;

5. Toyota Land Cruiser Prado: 743 дзвінки;

6. Hyundai Tucson: 725 дзвінків;

7. Volkswagen Touareg: 691 дзвінок;

8. Kia Ceed: 637 дзвінків;

9. Mitsubishi Outlander: 630 дзвінків;

10. Toyota Camry: 560 дзвінків;

11. Volkswagen Tiguan: 549 дзвінків;

12. Suzuki Vitara: 534 дзвінки.

*Дані Аналітичного центру AUTO.RIA


Наведені дані свідчать про те, що навіть зараз українська автомобільна спільнота активно цікавиться не лише найдешевшими варіантами розв’язання транспортних питань, а й охоче розпитує продавців про доволі дорогі авто. Але чи часто справа доходить до купівлі такої техніки та які саме нові легковики мали найбільший реальний попит цього року — то вже питання для наступного рейтингу.

Найдешевші авто в Україні: повний привод, «автомат», турбомотор... Але не все одразу!

Його ми плануємо скласти на початку січня, щойно аналітикам стануть доступними свіжі дані про реєстрації нових транспортних засобів. Звісно, визначити принаймні лідерів, склавши підсумки продажів щомісяця, можна хоч зараз, однак заради справедливості ми збережемо-таки ймовірність невеличкого дива. Такого, яке дало українському ринку нових автомобілів майже неймовірний шанс на відновлення завдяки Силам оборони та кожному з вас.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми