debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Рейтинг найпопулярніших компактних авто у світі Назад

Рейтинг найпопулярніших компактних авто у світі

Які автомобілі гольф-класу мали найбільший попит протягом першої половини 2022 року?

Автомобільна індустрія вочевидь переживає не найкращі часи: через скорочення виробництва електронних компонентів, яке було викликане жорсткими карантинними обмеженнями насамперед у країнах Азії минулого року, чималій низці автовиробників у цілому світі доводилося сповільнювати чи навіть тимчасово зупиняти конвейєри. Як наслідок, глобальні продажі нових авто протягом перших 6 місяців 2022-го склали «лише» 47 мільйонів одиниць. І хоч загалом це число вражає, воно на суттєві 7,2% (тобто майже на 3,4 мільйона легковиків) менше, ніж було у той самий період торік.

20 найпопулярніших нових авто України. Що купували у жовтні?

Втім, два з шести найпотужніших автомобільних ринків світу вже призвичаїлися до нових реалій. Лідером, як і декілька років поспіль, залишається Китай: протягом половини 2022 року там продали 14 мільйонів нових авто. Це на 2,5% більше, ніж минулоріч: зростання ніби й невелике, однак «у штуках» воно становить 350 тисяч машин. Другий ринок світового масштабу — США: протягом означеного періоду американці придбали 8 мільйонів нових авто — на 15,8% (1,26 мільйона одиниць) менше.

Рейтинг найпопулярніших нових авто на різних ринках Європи

Локомотив європейського ринку — Німеччина — піднялася лише на п’яту сходинку світового рейтингу, поступившись Індії (3,66 млн авто, +29,4%) та Японії (2,43 млн, -14,3%). Протягом першої половини року німці придбали 1,65 мільйона нових авто — і це на 11,6% (близько 191 тисячі машин) менше, ніж торік. То які ж моделі мали найбільший попит у світі?

10 найпопулярніших у світі моделей С-класу

за підсумками продажів нових авто у січні-червні 2022 р.*

  1. Toyota Corolla: 652 тисячі авто;
  2. Honda Civic: 239 тисяч авто;
  3. Volkswagen Golf: 182 тисячі авто;
  4. Hyundai Elantra: 163 тисячі авто;
  5. Volkswagen Bora: 134 тисячі авто;
  6. MG 5: 130 тисяч авто;
  7. Audi A3: 128 тисяч авто;
  8. Volkswagen Sagitar: 116 тисяч авто;
  9. Toyota Levin: 113 тисяч авто;
  10. Honda City: 112 тисяч авто.
*Дані аналітичного бюро Focus2move

Раніше деякі читачі вже ставили під сумнів доцільність згадки про Volkswagen Bora у рейтингу продажів нових авто, тож незайвим буде нагадати, що модель, випуск якої у Європі справді було припинено 2005 року, активно (і, як свідчать дані, вельми успішно) тепер будує та продає у КНР спільне підприємство FAW-Volkswagen.

Тест-драйв Toyota Corolla Hybrid: Два шага вперед

Існує й суто електрична версія цього авто — e-Bora, також призначена для китайського ринку. Втім, завдяки зусиллям незалежних імпортерів її можна придбати й в Україні (зазвичай з пробігом). Ба більше: на тій самій платформі (яка, до речі, належить моделі Jetta) Volkswagen виготовляє та продає в Китаї подовжений седан під назвою Sagitar, - і він також піднявся до світової десятки найпопулярніших авто!

Тест-драйв Volkswagen Golf GTi: взрослеют даже «зажигалки»

Ми не стали об’єднувати дані про продажі Bora та Sagitar, оскільки, окрім різних імен, автомобілі мають і низку технічних відмінностей. Окрім цього, в такому разі нам довелося б узяти до уваги й те, що Toyota Levin своєю чергою є дещо видозміненим варіантом найпопулярнішого авто у світі — моделі Corolla. Одразу два варіанти легковика в кузові седан виготовляють китайські СП Guangqi-Toyota і FAW-Toyota.

Найдорожчі китайські авто в Україні: що є на AUTO.RIA зараз?

Наостанок зауважимо, що попри неофіційну назву сегменту компактних автомобілів — «гольф-клас» — носій цього імені навряд чи здатен скласти гідну конкуренцію «Короллі». Безумовно, Volkswagen Golf надзвичайно популярний у Німеччині та небезпідставно має високий попит у більшості країн Європи, але навіть третій рядок світового рейтингу аж ніяк не є свідченням легкої прогулянки автосалонами. Однак першу скрипку на світовому ринку наразі грають виробники з країн Азії — як, власне, і покупці.

Отзывы о Toyota Corolla

130 место
Отлично
1190 отзывов
4.4
130 место
Общий рейтинг авто
  • Управление
    4.4
  • Надежность
    4.6
  • Комфорт
    4.2
  • Цена
    4.2
  • Дизайн
    4.5

дизайн кузова, динамика, дорожный просвет, качество сборки, коробка передач

качество материалов, шумоизоляция

Все отзывы о Toyota Corolla

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми