debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
В Україні купують чимдалі більше авто з Китаю Назад

В Україні купують чимдалі більше авто з Китаю

Завдяки порівняно невисокій вартості, наявності на складах та активності незалежних імпортерів електромобілів частка легковиків китайського виробництва на українському ринку істотно зросла. Які моделі мали найбільший попит від початку року?

Через війну та викликані нею проблеми істотно змінилися загальний обсяг і структура українського ринку нових авто. Суттєво зменшились і статки більшості українців, що своєю чергою вплинуло на вподобання покупців. За підсумками вересня 2022-го попит на новинки ледве розгойдався до 3,4 тисячі авто: хоч це й більше ніж у серпні, проти вересня минулого 2021 року попит на нові легковики виявився ледь не утричі меншим.

Найдоступніші нові кросовери з «автоматом»: що є на AUTO.RIA?

Тим часом попит на машини з Китаю в Україні залишається доволі стабільним: по-перше, вони дешевші на фоні однокласників, виготовлених у західних країнах, по-друге, дилери зазвичай мають на складах чималий запас таких машин. Кросовер із КНР  — йдеться про компактний Chery Tiggo 4 – навіть виходив у лідери продажів на українському ринку за підсумками липня. І хоч таку подію зарано вважати систематичною, протягом дев’яти місяців 2022 року в Україні було зареєстровано майже 3,1 тисячі нових легкових авто, імпортованих з Китаю. Які моделі мали найбільший попит?

Найпопулярніші в Україні нові легкові авто з Китаю

за підсумками продажів у січні-вересні 2022 року*

  1. Chery Tiggo 4: 576 авто;
  2. Haval H6: 328 авто;
  3. Chery Tiggo 2 Pro: 215 авто;
  4. Volkswagen ID.4: 212 авто;
  5. Jetour X70: 199 авто.
*Дані Асоціації «УкрАвтопром»

Загалом частка автомобілів з КНР на українському ринку нових легковиків за підсумками трьох кварталів 2022 року склала 11%, тим часом як протягом аналогічного періоду 2021-го цей показник становив лише 6%.

Рейтинг нових електромобілів, які купували в Україні у вересні

Варто відзначити, що неабиякий вплив на продажі спричинила й активність незалежних імпортерів електромобілів, які почали активно постачати з Китаю моделі, не представлені «офіціалами». Наприклад, лише у вересні українські автомобілісти придбали 121 нову «електричку» марки Volkswagen китайського виробництва, 43 електроавто марки Honda (теж виготовлених у КНР) і 25 електромобілів BYD.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми