debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Ринок мотоциклів з пробігом. Яким маркам та моделям надають перевагу українці? Назад

Ринок мотоциклів з пробігом. Яким маркам та моделям надають перевагу українці?

Рейтинг найпопулярніших марок та моделей мотоциклів в Україні.

Чи то через кліматичні умови, чи то тому, що тривалий час у нас не було достатньо безпечних для пересування на двоколісному транспорті доріг, сегмент мотоциклів в Україні порівняно невеликий – його частка серед усіх транспортних засобів з пробігом складає 1,6%. За період, який ми розглядатимемо тут, а це від квітня до вересня 2022 року включно, на вторинному ринку відбулося 642 тисячі угод з легковиками, і лише 11,6 тисячі з мотоциклами.

Однак, варто ці числа порівняти з іншими, наприклад – за той же період було куплено 12 тисяч електромобілів. І про них говорять значно частіше, ніж про мотоцикли. Тож чом не згадати про «байки», адже цей сегмент є, як і є частина водіїв, котрі цікавляться саме мотоциклами.

Які електромобілі з пробігом найпопулярніші в Україні? Підсумки вересня

Насамперед варто дізнатися, які марки полюбляють українські байкери. Відкриті дані ГСЦ МВС свідчать, що лідером серед марок на «вторинці» виявилася японська Honda, а до трійки очевидних лідерів також потрапляють Yamaha та Suzuki. Є у топ-20 чимало «китайців», а також туди потрапили «ветерани» сегмента – чеська JAWA та український (вже закритий) КМЗ (Київський мотоциклетний завод). Ось ці 20 марок, чию продукцію найчастіше купують українські мотоциклісти:

Щодо окремих моделей, охопити усі найпопулярніші в одному огляді вкрай непросто. Річ у тім, що хоча сегмент «мото» кількісно менший від сегмента тих же легковиків, проте асортимент брендів та моделей у ньому не менший. Порівняємо: 193 активні (у торгах) марки серед легковиків, та 168 серед мотоциклів. У кожної марки, звісно, є кілька моделей, які вона виробляла чи продовжує виробляти. Й на відміну від звиклих нам легковиків, кожна модель ще й ділиться на версії за об’ємом двигуна. Для легковика інший двигун це просто модифікація, а тут – цілком інша машина, з іншого класу за «кубиками». В результаті немає надто виражених лідерів, бо кількість проданих одиниць у списку з майже двох тисяч окремих моделей зменшується дуже поволі. Та все ж, бодай десять «верхніх» моделей наведемо:

  1. Yamaha Drag Star 400
  2. Suzuki Skywave
  3. Jawa 350
  4. Honda CB 500
  5. Geon Scrambler 250
  6. Lifan LF150-2E
  7. Yamaha YBR 125
  8. Bajaj Pulsar NS200
  9. Yamaha Majesty 250
  10. Musstang MT125-8

За згаданий вище період (2-3 квартал 2022 р.) більшість, тобто майже всі мотоцикли, були оснащені бензиновими двигунами. Проте між ними на ринку «проскочило» кілька (всього 8, якщо точно) електричних байків. Як бачимо, електрифікація у цей сегмент проникає не так активно, як у легковиків. І один куплений за цей час мотоцикл має у своєму свідоцтві про реєстрацію запис «газ-бензин». Напевно, його власника слід відзначити якоюсь нагородою за найекономніше рішення у галузі транспорту.

Готові підбірки автомобілів на будь-який смак, гаманець та потреби
Що купити?

Найпопулярніша «кубатура» - 250 см3, мотоцикли цієї групи купували найчастіше. Друга за популярністю група 600-кубових, на третьому місці – мотоцикли з об’ємом циліндрів 400 см3.

Зараз на AUTO.RIA пропонується до продажу понад 4,5 тисячі мотоциклів, за ціною від $100 за старенькі «Мінськ» до потужних та стильних Harley-Davidson, Ducati чи Honda, ціни на які можуть сягати 50-70 тисяч доларів. Середня ж ціна «байка» на українському ринку мотоциклів з пробігом зараз знаходиться близько позначки $1600.

Мотоцикли на AUTO.RIA

Варто зважити, що у зв’язку з наближенням календарної зими цьогорічний мотосезон підходитиме до свого завершення. А якщо пригадати приказку, у якій йдеться про те, що сани слід готувати влітку, варто принаймні ознайомитися з актуальними пропозиціями, ціни на які у через щойно згадані обставини можуть бути дещо нижчими, ніж, скажімо, наступної весни. Тож є про що подумати, особливо тим, хто обмірковував придбання мотоцикла!

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми