debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Новий Lexus GX показав яким може бути наступний Prado Назад

Новий Lexus GX показав яким може бути наступний Prado

Нова платформа з незалежною підвіскою, «суперпозашляхова» версія на 33-дюймових шинах і 350-сильний V6 з двома турбінами. Що ще відомо?

Якщо ви занудьгували, гортаючи численні «розмальовки» з дизайнерськими прогнозами зовнішності нового Toyota Land Cruiser Prado, маємо для вас гарну новину: цієї ночі в Остіні, штат Техас, був офіційно презентований Lexus GX нової генерації, який традиційно є найближчим родичем популярного у нас «Прадика». За словами японців, компанія мала на меті створити автомобіль для прихильників позашляхових пригод у розкішному середовищі, — саме тому новий GX поєднав шикарний інтер’єр з неочікувано утилітарною як для машини бренду Lexus зовнішністю.

Найменший кросовер Lexus представили офіційно

Детально обговорити принади Lexus GX ми зможемо в одному з подальших випусків нашої щопонеділкової рубрики «Автомобіль тижня», тому зараз сконцентруємо увагу на перших фото та базових технічних параметрах новинки. Як нескладно помітити, зовнішність нового автомобіля має значно менше типових для сегмента Luxury рис: дизайнери, вочевидь, сконцентрувалися на позашляховому характері машини. Фірмова «шпулька» решітки радіатора втратила будь-який натяк на хромове покриття навіть у версії Premium, а випнута догори «губа» бампера імітує металеву панель з горизонтальними прорізами для кращої вентиляції.

Загалом передня частина позашляховика стала більш геометричною, — насамперед завдяки капоту з двома прямокутними куполами (на кшталт теперішніх Prado та Land Cruiser 300) і вузькій світлотехніці з досі пізнаваними «бумерангами» світлодіодних ходових вогнів. У ті ж ворота грає і новий коротший на 2 сантиметри бампер, — однак він, окрім суто декоративної функції, має й практичне значення. Як було сказано протягом презентації, новий GS має відмінні як для серійного авто показники геометричної прохідності: кути заїзду / рампи / виїзду становлять 260 / 230 / 230 відповідно. Не так вже й погано для 5-метрової машини з колісною базою 2,85 метра!

Японці навіть не намагаються приховувати, що найцікавішим для них ринком є американський: силует нового Lexus GX має більше спільних рис не з Prado, а з набагато популярнішим на ринку Сполучених Штатів Toyota 4Runner (у 2022-му такий купила більш ніж 121 тисяча американців). Звісно, їх складно назвати схожими, однак форма бічних вікон, як то кажуть, прозоро натякає.

Тест-драйв Toyota Land Cruiser 300 GR Sport: охота на динозавров

Цікаво, що вигляд новинки у профіль може істотно змінюватися завдяки наявності у модельній гамі підкреслено позашляхової версії Lexus GX Overtrail. На відміну від «стандартних» варіантів Premium та Luxury «Овертрейл» матиме бампери з іншою конфігурацією нижньої частини, ширшу на 2 сантиметри колію та 33-дюймові шини на 18-дюймових дисках замість 20-22-дюймових «дорожних» коліс. І, звісно ж, власну гаму кольорів.

Тим часом під капотом нового GX особливого різномаїття шукати не варто: на старті новий позашляховик отримав лиш один силовий агрегат — 3,4-літровий бензиновий V6 з двома турбінами, які «видувають» з нього 354 кінських сили потужності та неабиякі 650 Н·м тяги. З часом має з’явитися й гібридний варіант, однак жодного натяку про його параметри на презентації не пролунало.

Які нові Lexus GX ще є на AUTO.RIA?
Предложение о продаже
Які нові Lexus GX ще є на AUTO.RIA?
от 2 807 454 грн до 3 328 546 грн

Не матиме альтернативи й коробка передач: це буде 10-ступеневий «автомат» Direct Shift з ефективнішим гідротрансформатором і багатодисковим зчепленням блокування ГТ, який втрачає менше крутного моменту. Систему постійного повного приводу з можливістю примусового блокування міжосьового диференціала Torsen також встановлюватимуть на всі GX без виключення, а версія Overtrail отримає ще й блокування заднього міжколісного диференціала. Попри перший показ у Сполучених Штатах, новий Lexus GX збиратимуть на заводі Tahara в Японії, а у продаж він має надійти на початку 2024 року.

Отзывы о Lexus GX

24 место
Отлично
56 отзывов
4.8
24 место
Общий рейтинг авто
  • Управление
    4.7
  • Надежность
    4.7
  • Комфорт
    4.8
  • Цена
    4.8
  • Дизайн
    4.8

дизайн кузова, динамика, дорожный просвет, качество материалов, качество сборки

расход топлива, тормоза, цена

Все отзывы о Lexus GX

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Другие материалы журналов

Комментарии (1)

Добавить комментарий к статье
Сергей | 13:39, 09 июня 2023

Огонь !!!!

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми