debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Оновлений Opel Corsa: фірмовий «передок» Visor і потужніша електрифікація Назад

Оновлений Opel Corsa: фірмовий «передок» Visor і потужніша електрифікація

Попри доволі скромні візуальні зміни, удосконалення хетчбека виявились вельми істотними. Що про них вже відомо?

Сорок років на конвеєрі та шість поколінь: на відміну від більшості представлених на ринку суперників мініатюрний німецький хетчбек має неабияку перевагу — тривалий успішний досвід. І хоч машину нової генерації побудовано на платформі CMP, яку «Корса» ділить з Peugeot 208 та низкою інших родичів по групі Stellantis, розробникам вдалося зберегти низку фірмових рис, яка дає їй можливість виділятися на загальному тлі.

Теперішній рестайлінг лише додасть «Корсі» автентичності: після тривалої паузи хетчбек нарешті отримав фірмове оздоблення передньої частини Visor із глянсовою чорною панеллю на місці решітки радіатора і вузькими фарами з власним «світловим підписом». Так новинка матиме органічніший вигляд серед решти автомобілів Opel – і насамперед кросоверів, які останнім часом відбирають статус рушія продажів на європейських ринках у старих добрих компактних хетчбеків. Зазначимо, що єдиними наразі пасажирськими легковиками марки без «Візора» залишились «бусики» Opel Combo Life та Zafira Life, тож німецькі дизайнери ще матимуть над чим трохи попрацювати.

Тест-драйв Opel Corsa: Схватывает на лету

Та повернімось до рестайлінгу «Корси»: чіткі геометричні лінії верхньої частини «передка» змусили дизайнерів змінити й форму бампера, який став більш гранчастим і змінив колишні «сльози» з вбудованими у них протитуманними фарами на вузькі псевдовентиляційні отвори у формі вертикально розташованих бумерангів. Самі ж протитуманні фари непомітно приховані на чорній панелі у сітчастій нижній частині бампера.

З точки зору техніки найочевиднішою зміною попереду є фари головного світла: тепер усі версії оновленого Opel Corsa обладнуватимуть матричними фарами Intelli-Lux LED з 14 керованими світлодіодами. Не сказати, що це нова технологія для моделі, однак до рестайлінгу встановити 8-діодне матричне освітлення можна було лише за чималу доплату (або у найдорожчих варіантах комплектації). Світлодіодне начиння отримали й задні ліхтарі — вони, разом із назвою моделі посеред дверцят багажного відсіку, будуть найбільшими «обновками» задньої частини хетчбека.

Тест-драйв Opel Combo Life. Кто отправил «Зафиру» в музей?

Інтер’єр, на перший погляд, оновився не так радикально: передня панель зберегла пізнавану архітектуру, однак поринувши у деталі, можна дійти висновку, що це єдиний незмінний елемент у салоні. Перед водієм встановлене нове кермо, джойстик управління автоматичною коробкою передач на центральній консолі поступився місцем мініатюрному тумблеру (як у нових Peugeot 308 і DS 4), з’явилися нові сидіння, вкриті сучаснішими матеріалами...

Та найцікавіше удосконалення тут розташоване на найвиднішому місці, хоч і буде доступним лише як додаткове обладнання. Йдеться про цифровий кокпіт: 7-дюймову панель приладів та 10-дюймовий дисплей інформаційно-розважальної системи, які працюватимуть на «залізі» Snapdragon від Qualcomm. Використання цієї платформи дозволило істотно покращити графіку, швидкодію, деталізацію вбудованого GPS-навігатора, полегшити взаємодію водія з бортовими електронними асистентами тощо. Також серед оновлень камера заднього огляду з покращеною роздільністю, яка забезпечить чіткішу «картинку».

20 найпопулярніших в Україні гібридів: що купували у квітні?

Насамкінець — про силові агрегати: на цю мить йдеться про встановлення двох варіантів гібридної силової установки, побудованої на основі 1,2 літрового турбо (відомого переважно під назвою PureTech). Бензиновий двигун потужністю 100 або 136 к.с. матиме турбіну зі змінною геометрією, ланцюговий привод ГРМ, працюватиме за циклом Міллера і поєднуватиметься з трансмісією від Punch Powertrain з подвійним зчепленням і вбудованим 48-вольтним електромотором. Втім, є підстави сподіватися, що на оновлену «Корсу» встановлюватимуть і 100-сильний турбодизель, однак «офіціали» поки обмежилися лише загальною заявою про «широкий спектр економічних варіантів приводу від високоефективних двигунів внутрішнього згоряння до повністю електричної Corsa Electric».

Саме електрична «Корса» надихає німців (як і решту представників групи Stellantis) найбільше: по перше, внаслідок рестайлінгу вона змінить теперішню назву Corsa-e на Corsa Electric, а по-друге — матиме одразу два варіанти силової установки. Перший збереже двигун потужністю 136 к.с. з 260 Нм крутного моменту й акумулятор на 50 кВт·год, який забезпечуватиме автономність у межах 357 км.

Усі нові легковики Opel на AUTO.RIA
Предложение о продаже
Усі нові легковики Opel на AUTO.RIA
от 726 000 грн до 1 839 930 грн

Новинка – електрична Corsa з новим 156-сильним двигуном, розробленим спільним підприємством Nidec-Stellantis, і трохи більшою батареєю (54 кВт·год), яка забезпечить запас ходу в межах 402 км. Існує чимала ймовірність, що останній варіант Opel продаватиме з шильдиком спортивного суббренду GSe, до якого вже увійшли нові Astra та Grandland з підзарядними гібридними установками.

Отзывы о Opel Corsa

197 место
Отлично
411 отзывов
4.3
197 место
Общий рейтинг авто
  • Управление
    4.4
  • Надежность
    4.4
  • Комфорт
    4.2
  • Цена
    4.1
  • Дизайн
    4.7

дизайн кузова, динамика, качество сборки, коробка передач, простор салона

дорожный просвет, качество материалов, объем багажника, шумоизоляция

Все отзывы о Opel Corsa

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми