debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Оновлення Opel Mokka вже скоро: що зміниться? Назад

Оновлення Opel Mokka вже скоро: що зміниться?

Трохи більша потужність, трохи менше споживання пального завдяки новій силовій установці. Коли чекати на оновлення?

Після переходу марки Opel під крило Peugeot Citroen, а далі й групи Stellantis, мініатюрний кросовер Mokka став символом радикальних змін у подальшій політиці виробника. Автомобіль змінив застаріле «джиемівське» шасі на платформу CMP, яка лежить в основі моделі Peugeot 2008, і отримав доволі сміливий дизайн від концепту Opel GT X. А щоб не залишити жодних сумнівів щодо автентичності, саме Mokka став першим носієм характерного оформлення передньої частини Visor, типового для усіх подальших новинок німецького бренду.

Скільки гривень за новий Opel Astra?

На українському ринку яскравий субкомпактний кросовер зустріли з ентузіазмом: після офіційного дебюту влітку 2021-го до кінця того ж року дилери продали 180 машин, а в буремному 2022-му власниками нової «Мокки» стали 262 українських автомобілісти. Зараз попит трохи вщух (серед низки причин — ще й ускладнення з логістикою), однак новини з Рюссельсхайму можуть дещо його підживити.

Тест-драйв Opel Mokka: лучше меньше, да лучше

Власне, німці поки не випустили ані пари з уст: про оновлення, які готують до середини життєвого циклу моделі (а Mokka наразі випускають вже три роки) розповіли у чеському офісі Opel. На запит наших колег представник марки у Празі повідомив, що вже цього року під капотом «Мокки» з’явиться нова силова установка — «м’який» гібрид MHEV. За його основу послужить 1,2-літровий бензиновий турбодвигун, який працюватиме за циклом Міллера й отримає ланцюговий привод ГРМ задля оптимізації витрат на обслуговування.

Що вибрати? Порівнюємо кросовери Nissan Juke та Opel Mokka

Формально характеристики ДВЗ майже не зміняться: він видаватиме 136 к.с. і 230 Н·м крутного моменту, однак на старті та в режимі максимального навантаження йому допомагатиме 12-сильний електромотор, інтегрований до картера нової 6-ступеневої АКПП. Енергія для роботи електричної складової накопичуватиметься у невеличкій батареї на пів кіловат-години, розташованій під кріслом водія, тож місткість багажного відсіку (350 літрів) не постраждає.

Тест-драйв Toyota Yaris Cross: чудес почти не бывает!

На думку розробників, така система зменшить споживання пального двигуном внутрішнього згоряння в середньому на 15%: таким чином у міському режимі, коли гібридна установка буде найефективнішою, витрати оновленого Mokka MHEV можуть становити менше ніж 4 літри бензина на 100 км, — принаймні «за паспортом». Питання ж про те наскільки згадана електрифікація вплине на роздрібну вартість кросовера поки залишається відкритим.

Усі нові Opel Mokka: що є на AUTO.RIA?
Предложение о продаже
Усі нові Opel Mokka: що є на AUTO.RIA?
от 899 900 грн до 1 089 970 грн

За словами чеських «офіціалів», перші європейські власники отримають машини з мікрогібридною установкою наприкінці 2023 року, однак про українські перспективи говорити дещо передчасно. На нашому ринку новий Opel Mokka пропонують виключно з бензиновим турбо 1.2 PureTech потужністю 130 к.с. і 8-ступеневим автоматом. Зауважимо, що окрім авто 2023 року виробництва у салонах дилерів досі можна знайти нові Mokka 2021 року, які коштують майже на 100 тисяч гривень дешевше.

Отзывы о Opel Mokka

324 место
Отлично
94 отзыва
4.3
324 место
Общий рейтинг авто
  • Управление
    4.4
  • Надежность
    4.1
  • Комфорт
    4.3
  • Цена
    3.9
  • Дизайн
    4.6

дизайн кузова, динамика, качество материалов, качество сборки, коробка передач

дорожный просвет, объем багажника

Все отзывы о Opel Mokka

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми