debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Що варто знати, а про що мовчати при купівлі/продажу авто? Назад

Що варто знати, а про що мовчати при купівлі/продажу авто?

Мережа дає доступ до інформації й у тому числі до вашої. До того, чим ви, насправді не готові ділитись. Ми зібрали кілька рекомендацій, з якими ви зможете безпечно користуватись не тільки AUTO.RIA, а й інтернетом в цілому.

Інформація теж потребує захисту й це стало очевидним навіть до появи інтернету. 30 листопада 1988-го року комп’ютерний вірус завдав збитків на майже 100 мільйонів доларів і саме тому цей день оголошено Міжнародним днем захисту інформації. Тож маємо привід нагадати про необхідність захисту ваших персональних даних та вкотре освіжити в пам'яті прості рекомендації, що допоможуть вам як без ризиків купити авто, так і безпечно потім його продати.

Як безпечно купити авто

1. Уважно вивчайте пропозицію про продаж. Будьте пильні, якщо:

  • ціна підозріло низька;
  • немає чітких фотографій;
  • занадто мало інформації.

2. Довіряйте перевіреним продавцям

Зверніть увагу, скільки років продавець працює з AUTO.RIA, чи перевірений у нього номер телефону та чи авторизований він через Дію. 

3. Не погоджуйтеся на завдаток чи аванс

В жодному разі не вносьте аванс. Ні на пальне, ні щоб авто притримали суто для вас попри шалений зі слів продавця попит. Весь рух коштів тільки безпосередньо при укладанні угоди. 

4. Звертайте увагу на відгуки та рейтинги

Покупці AUTO.RIA можуть залишати відгуки як про авто, так і про продавця. Для вас це може послужити гарним орієнтиром при пошуку. 

5. Не будьте байдужим

У випадку ж, якщо ви самі натрапили на недобросовісного продавця — натисніть кнопку “Розказати правду”. Вона є на сторінці кожного автомобіля.

Як безпечно продати авто

1. Не розголошуйте особисту інформацію.

Не передавайте покупцям копій ваших документів: паспорта, ідентифікаційного коду, тощо.

2. Зберігайте в таємниці дані банківської картки:

PIN-код, CVV2-код, термін дії картки, а також паролі з SMS. Покупцям достатньо 16-ти значного номеру картки.

3. Не розголошуйте без попередньої перевірки дані особам, які представляються працівниками AUTO.RIA.

Якщо ви отримали дзвінок від особи, що назвалась представником AUTO.RIA перетелефонуйте нам за будь-яким із цих номерів: 0 (800) 21 00 12, (067) 431 82 29, (050) 416 86 88, (093) 170 77 40. Документи ж, які у вас можуть просити для підтвердження, надсилайте через спеціальні чати, знайти їх можна на цій сторінці.

І ще. Незалежно від того, купуєте ви чи продаєте. Ніколи не довіряйте СМС і листам про розіграші та акції від імені AUTO.RIA. Ігноруйте всі прохання та не передавайте ваші особисті дані. Про всі актуальні конкурси та акції ми пишемо у розділі «Новини» та в офіційних групах соцмереж.

Акція для продавців із правильною інформацією

Втім, деякою інформацією ділитись не тільки можна, а й варто. Це інформація про минуле авто, яка допоможе покупцям зробити правильний вибір. Ми отримуємо її, перевіривши VIN-код за офіційними базами даних. Тож, з нагоди Міжнародного дня захисту інформації сьогодні з 8:00 до 20:00 ми даруємо всім продавцям -30% на публікацію усіх авто з вказаним VIN-кодом. 

Продавайте легко, купуйте безпечно на AUTO.RIA!

Додати авто

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми