debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Мало, але вдало. Чим був цікавий перший «післяковідний» мотосалон Intermot? Назад

Мало, але вдало. Чим був цікавий перший «післяковідний» мотосалон Intermot?

З 4 по 9 жовтня в німецькому Кельні пройшов довгоочікуваний мотосалон Intermot-2022. Які цікаві події відбулися на одній з наймасштабніших мотоподій року?

Попри те, що салон не проводили кілька років поспіль (виною тому були ковідні обмеження і локдаун), градус накалу цього року був доволі посереднім. Більшість виробників, на думку експертів, не побажали ризикувати. Однак це не завадило нам як годиться роздивитися техніку, привезену до Кельну, тож далі ми розповімо про найцікавіші події, які відбулися протягом головного осіннього мотосалону Європи. 

Хай вас не збиває з пантелику той факт, що подія відбулася наприкінці мотосезону. Адже “Інтермот” — це не виставка в класичному розумінні, до якої звикли фанати двоколісних транспортних засобів. Кельнський салон має статус бізнес-майданчика, відтак саме восени проводити його найдоцільніше: тут укладають нові контракти, домовляються з постачальниками та будуються плани на наступний сезон тож. Адже саме восени, як то кажуть, і курчата курми будуть.


За чотири роки, протягом яких виставка “Інтермот” не проводилась, мотоіндустрію добряче струснуло. Та не варто забувати, що не менш масштабні події з мотоциклетного світу — наприклад, Паризький та Міланський мотосалони — також впливають на світ двоколісного транспорту. Втім, саме в рамках “Інтермот” проводиться чемпіонат світу по кастомайзингу АМD, який привертає чимало уваги шанувальників нестандартного підходу до техніки. 

Мотоцикли для душі вартістю до 235 тисяч грн. Що є на AUTO.RIA?

Акумульований потенціал за роки відсутності виставки зібрав “живцем” на одній локації новинки таких виробників, як BMW, Triumph, Benelli, VOGE, Honda, Kawasaki, Horex, Kymco, KSR та ZERO. Перше враження — як і в автомобільному світі, звична мототехніка з ДВЗ відчуває все більший тиск з боку виробників, “заточених” на випуск техніки з електротягою. Варто визнати, бензинові двигуни все ще знаходяться на піку популярності, однак розповідь про найяскравіші новинки вже не зможе оминути увагою електробайки.

Honda CB750 Hornet

Для всесвітнього показу абсолютно нового “Шершня” японцями був обраний саме Кельн. Hornet — один з бестселерів початку 2000-х. Нейкед відродили з абсолютно новим двигуном, але зберегли класичний дизайн. Мотоцикл побудовано на новій платформі, яку отримають щонайменше чотири новинки “Хонда”.


Спільну платформу з нейкедом Hornet розділить туристичний середньокубатурний ендуро TransAlp, туристичний круїзер Hawk 75 і спортбайк CBR750R. Основою їм слугує принципово новий 755-кубовий двигун на два циліндри (по чотири клапани на кожен), розташованих в ряд. Такий форм-фактор “Хонда” та інші японські виробники планують використовувати протягом найближчих п’яти років.

Новий двигун — універсальний, використовувати його можна з будь-яким шасі, але у випадку з Hornet використано найдоступнішу версію зі сталевою рамою й алюмінієвим моноблочним маятником. Потужність базового двигуна (саме такого, як на “Шершні”) — 92 к.с. при 9500 об/хв, крутний момент — 75 Нм при 7250 об/хв. Споряджена вага байка — 190 кг, цей двигун має розганяти його до 205 км/год (максимум обмежений електронікою), як в Africa Twin CRF1100. 

Всі нові мотоцикли Honda на AUTO.RIA
Предложение о продаже
Всі нові мотоцикли Honda на AUTO.RIA
от 311 125 грн до 1 799 900 грн

Власне, новий двигун є зменшеною копією агрегата “Африки”. Виробник обіцяє високу екологічність і чудову економічність Honda Hornet: середній рівень витрати пального не має перевищувати 4,35 л/100 км. Відтак з баком на 15,2 літра бензину байк зможе долати дистанцію в щонайменше 300 км.

На мотоцикл встановлено традиційне багатодискове зчеплення в масляній ванні, шо знижує зусиллля райдера на ручці зчеплення та нівелює пробуксовку коліс на мокрому покритті. Привод — традиційний ланцюговий, КПП — 6-ступенева механічна, тим часом як про перспективу використання автоматизованої DCT поки нічого не відомо. Та головною новиною стало те, що заявлена вартість Honda CB750 Hornet в Німеччині становитиме лише 7890 євро.


Попри невисоку вартість на мотоциклі використовується повністю нова світлодіодна підсвітка, а також новий 5-дюймовий TFT-екран панелі приладів, до якого за допомогою функції HSVC приєднується смартфон. Таким чином можна буде керувати додатками, дзвінками, музикою і навігацією.

Triumph Speed Triple 1200 RR Bond Edition

Компанія Triumph святкує 60-річчя бондіани запуском лімітованої версії нейкеда Speed Triple 1200 RR. Цей кастом зібрано на базі серійної моделі, а обмежений випуск становитиме лише 60 екземплярів. При погляді на мотоцикл спереду все стає одразу зрозумілим: виробник натякає особливим дизайном круглої світлодіодної фари на класичний елемент з титрів про Бонда: націлений на глядача пістолет.


Спеціальний дизайн пластику перетворює стрітфайтер Speed Triple 1200 RS на кафе-рейсер 1200 RR, а на паливному баку розташовується логотип “007” з числом “60”, а також перелік фільмів про британського спецагента. Крім очевидних зовнішніх вигод, обмежена серія отримала ще й покращену технічну специфікацію. Тут встановлений той самий 1160-кубовий двигун на 3 циліндри потужністю 180 “коней” з крутним моментом у 125 Нм, що і в “стоці”, однак встановлені вдосконалені підвіски.

Нові позашляхові… мотоцикли. Що є на AUTO.RIA?

Це напівактивні ходові елементи Öhlins Smart EC 2.0 (як, скажімо, на Ducati) з електронним керуванням і високопродуктивні покришки Pirelli Diablo Supercorsa SP V3. Електроніку також оновили, доповнивши інноваційною версією Cornering ABS, оновили систему контролю тяги: тепер вона така, як використовують заводські пілоти Triumph у перегонах World Superbike та Supersport.


Мотоцикл “подружили” зі смартфоном для комфорту обміну даними: наприклад, навігацію з вашого гаджета можна транслювати прямо на екрані панелі приладів. До речі, геометрію мотоцикла змінили на користь більшого завантаження передньої частини для більш агресивного й чіткого пілотування. В побудові мотоцикла використані полегшені сплави металів, карбон і моноблочні гальмівні механізми Brembo Systema. 

Kawasaki EV Concept

Прототип електричного мотоцикла японці представили ще два роки тому. Цьогоріч на Intermot-2022 керівний директор Kawasaki Motors Europe Масая Тсуроно підтвердив, що виставлений нині концепт стане базовою платформою для побудови цілої низки електробайків. Початок нової ери в інженерії своїх мотоциклів компанія запланувала на наступний 2023 рік.


Цей напрямок стане одним з двох основних, які компанія планує розвивати. Друга концепція — створення двигунів внутрішнього згоряння, здатних коректно працювати на новітніх видах біопального з плавним переходом на комбінацію з водневими джерелами живлення.

Нові дорожні мотоцикли з двигуном до 400 «кубів». Що є на AUTO.RIA?

У “Кавасакі”, слідом за Yamaha і Honda, планують плавно згорнути виробництво мотоциклів з ДВЗ, які працюють на бензині. Однак у “Каві” цей підхід є більш плавним. І хоча технічні характеристики таких мотоциклів наразі не розголошуються, очевидний намір компанії акуратно вивчити електричне підґрунтя.

Energica Experia Green Tourer

Італійська компанія Energica — яскравий приклад того, як впливає на масштабний бізнес сила маленьких кроків. Компанія стала всесвітньо відомою завдяки технічному партнерству з MotoGP, вони займались розробкою і поставкою для Кубка Світу по MotoE прототипів EGO Corsa. 


Та нині плани компанії відкориговані: за мету на найближчі роки вони ставлять собі розвиток направлення електричних туристичних мотоциклів, першим з яких є Experia Green Tourer. В цьому випадку Energica має на увазі подальше масштабування мотоцикла в майбутньому. Представлений тут електричний байк — перший серійний варіант, та найближчим часом виробник планує розширяти лінійку моделей як по функціоналу, так і в питанні архітектури.

Італійці врешті вирішили закінчити випуск концептів і сконцентруватись на випуску серійних моделей для реального світу. За словами керівництва, їхній план — випуск дійсно високотехнологічних електричних мотоциклів з великим запасом ходу. Про це можна судити хоча б по тому, що, наприклад, з набором кофрів Experia Green Tourer виглядає в стилі Ducati Multistrada V4 або BMW S 1000 XR, а значить не сильно відрізняється від великої армії сучасних туристичних ендуро.

Скільки за нові мотоцикли BMW на AUTO.RIA?
Предложение о продаже

Experia отримав принципово нове шасі, що відрізняється від EGO та інших міських моделей бренду. Рама — сталева, але досить легка, а головна фішка — принципово новий батарейний блок. Силова установка розрахована на потужність у 102 к.с./115 Нм, а максимальну швидкість обмежено позначкою в 180 км/год.

Це не так і багато, але ж мова йде про комфортний туризм. Втім, прискорення до 100 км/год триватиме лише 3,5 секунди! Перший електричний гранд турер компанії має споряджену вагу 260 кг, тим часом як флагман напрямку туристичних ендуро BMW R 1250 GS важить 268 кг: різниця невелика, і це добра новина. У найекономнішому режимі руху електробайк має долати дистанцію в 400 км. А середній пробіг у змішаному режимі руху на тестах WMTC склав 222 км, що можна порівняти з пробігом великих туристичних ендуро, які працюють на ДВЗ.


Щоправда, час заряджання батареї триватиме набагато довше, ніж заправка мотобака бензином: від 0 до 80% ємності акумулятор поповнюватиметься від стаціонарної 24-кіловатної зарядної станції 40 хвилин. Зараз компанія готова постачати мотоцикли з АКБ на 19,6 кВт.год, також опційно пропонується АКБ на 22,5 кВт.год, а наступного року її можуть збільшити до 25 кВт*год. Базова вартість Energica Experia Green Tourer без аксесуарів і кофрів стартує з 30 452 євро.

Всі нові мотоцикли на AUTO.RIA

Власне, перелік головних, та від того не менш яскравих новинок Кельнського мотосалону, можна вважати вичерпаним. Судячи з усього, виробники лиш підігрівали інтерес публіки, обіцяючи ще кілька новинок від BMW, Zero та Benelli: на огляд спільноти були виставлені лише кастоми їхніх серійних мотоциклів. Сподіваємося, більше реальних новинок і цікавинок з’явиться на стендах Міланського мотосалону ЕІСМА, запланованого на 10-13 листопада поточного року. Ми чекатимемо!

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми