debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Кросовер Volvo C40 Recharge схибив на лосиному тесті. Що це було? Назад

Кросовер Volvo C40 Recharge схибив на лосиному тесті. Що це було?

Шведський паркетник виявився набагато повільнішим за своїх конкурентів.

Іспанський ресурс 77km.com, який спеціалізується на оцінці активної безпеки автомобілів, поширив відео, головним героєм якого став новий кросовер Volvo C40 Recharge. На ньому експерти намагались виявити межу швидкості, на якій паркетник стає недостатньо керованим при екстрених маневрах.

10 найпопулярніших нових електромобілів у 2022-му

Традиційно до чеснот електромобілів всі давно звикли приписувати хорошу динаміку, та стабільну поведінку при проходженні поворотів через встановлений під полом акумулятор та низький центр мас. Купеподібний силует наче натякає на спортивну направленість цієї моделі, але в реальності все виявилось не так райдужно. Навіть вищі електричні паркетники проходили лосиний тест з великим запасом. Наприклад, Tesla Model Y подолала тест на швидкості 83 км/год, Mazda MX-30 та Volkswagen I.D.4 показали трохи повільніший результат, а новий Kia EV6 нещодавно зміг проїхати вправу на швидкості у 78 км/год.

Тим часом кросовер Volvo C40 Recharge, взутий у шини Pirelli PZero Elect, провалив контрольну спробу на швидкості в 77 км/год. Водій, який кермував автомобілем, заявив, що під час тесту відчував дуже сильну недостатню керованість. Теоретично частину провини в цій ситуації можна перекласти на шини, але в такому разі до справи мала б втрутитися система контролю стійкості. Однак наведене відео свідчить, що вона не надто допомогла автомобілю.

Все новые Volvo C40 Recharge на AUTO.RIA
Предложение о продаже
Все новые Volvo C40 Recharge на AUTO.RIA
от 2 358 280 грн до 2 360 020 грн

Під час найкращої спроби електромобіль зміг пройти випробування на швидкості 70 км/год. Це дещо нижчий результат, ніж вдалося показати іншим представникам цього класу, ближчий до бюджетних моделей з ДВЗ. Як висновок можна сказати, що низький центр мас — це безумовно дуже важливий фактор, але не менше за керованість відповідає зчеплення шин та коректна робота електронних помічників. Враховуючи підвищену вагу електромобіля, останні два фактори стають надзвичайно важливими в сучасному світі.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми