debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
В Кабміні хочуть повернути акциз на пальне Назад

В Кабміні хочуть повернути акциз на пальне

При цьому, в Уряді планують переглянути формулу нарахування податку.

Кабінет міністрів України вніс до Верховної Ради законопроект про скасування пільгового оподаткування пального. На сайті парламенту ініціатива №7668 була зареєстрована минулої неділі, 14 серпня.

Продажі нових авто обвалилися на 64% у першому півріччі 2022 року. Що далі?

Всупереч чуткам, поданий законопроект не передбачує повернення до 20% ставки ПДВ, а пропонує залишити її на рівні 7%. Замість цього в Кабміні хочуть повернути акцизний податок та переглянути механізм його нарахування. Замість старої схеми, коли на бензин, дизель та скраплений газ передбачена своя ставка акцизу, зараз її хочуть уніфікувати й запровадити на рівні 100 євро за 1000 літрів пального. Раніше ставка акцизу за 1000 літрів бензину складала 213 євро, за стільки ж дизельного пального — 139 євро і за 1000 літрів скрапленого газу — 52 євро.

Усі нові електромобілі. Що є на AUTO.RIA?

Основною причиною своєї ініціативи в Уряди називають значний дефіцит коштів, які необхідно направити на фінансування дорожнього господарства. Наразі практично повністю відсутні кошти на фінансування дорожніх робіт, окрім цього існує великий дефіцит ресурсів на погашення кредитів, які були взяті на розвиток доріг загального користування.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми