debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Пальне почне дешевшати відсьогодні. Скільки буде за літр? Назад

Пальне почне дешевшати відсьогодні. Скільки буде за літр?

Після того, як Верховна рада ухвалила пропозицію Уряду про зменшення оподаткування імпорту пального, надходить час побачити реальні зміни на стелах АЗС. На що можуть розраховувати українські автомобілісти?

Як ми вже повідомляли, днями Уряд запропонував суттєво зменшити оподаткування імпорту пального: це мало б не просто вплинути на вартість «літра на пістолеті», а й сприяти більшій активності компаній-імпортерів. На початку тижня пропозицію Кабміну підтримав парламент, і зміни (нагадаємо, йдеться про повне скасування акцизу та зменшення ПДВ на пальне до 7%) стали чинними. Тож, згідно з повідомленням Міністерства економіки, ціни на пальне в Україні мають знижуватися вже відсьогодні.

Дістали черги на АЗС? Які електромобілі можна купити зараз, щоб не залежати від пального

Тож, за словами представників відомства, відтепер дизпаливо коштуватиме на 5 грн дешевше (39,96 грн за літр замість 44,90). Літр бензину буде дешевшим на 7 грн (35,76 грн за літр замість 43,52 грн). Вартість автогазу у Мінекономіки поки не прокоментували — можливо, тому, що зміни в оподаткуванні були спрямовані насамперед на накопичення ресурсів для проведення посівної кампанії та перевезення критично необхідних вантажів, в тому числі харчових продуктів. Для тієї ж мети в Україні днями дозволили продаж пального, яке відповідає забороненим у мирний час нормативам Євро-3 та Євро-4.

А не заберуть? За яких умов авто можуть вилучити для воєнних потреб

Хай там як, ми сподіваємось побачити істотні зміни не лише у вартості, а й у наявності бензинів та дизельного пального на українських автозаправних станціях вже найближчим часом.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми