debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Перший етап оновленого Кубку України в національних класах з картингу відбувся! Назад

Перший етап оновленого Кубку України в національних класах з картингу відбувся! На правах рекламы

Перший етап оновленого Кубку України в національних класах з картингу відбувся 4-5 травня на СТК «Лтава» у м. Полтава при підтримці AUTO.RIA.

Серед нововведень - розширена географія серії (з’явився етап в м. Кам’янське), оптимізовано кількість класів, які допущені до участі, з метою спрощення та здешевлення участі в змаганнях змінено деякі пункти технічного регламенту. До Полтави на гоночний вікенд з’їхалося 67 учасників в 6 класах. Деякі команди розпочали тренування завчасно і ближче до п’ятниці знайти вільне місце в паддоці було досить складно. Тепла і сонячна погода сприяла, тож учасники старались не пропустити жодної сесії вільних тренувань, а організатори передбачили доволі значну кількість виїздів на трасу для тестів. Та несподівана злива, прямо посеред кваліфікації, внесла свої корективи… Контрольний заїзд юніорів на картах без коробки передач був перерваний достроково, адже кількість сходів з траси картів, «взутих» в сухий слік, ставала критичною.

картинг

«Людиною дощу» показав себе Руслан Миронов в передфінальному заїзді класу «National Shifter», залишивши позаду суперників. Андрій Одиниця та Владислав Іванченко не змогли нав’язати боротьбу в умовах недостатного щеплення з треком і фінішували відповідно. Замінити гальмівні колодки прямо перед фінальним заїздом - виявилося невдалим рішенням і вже на прогрівочному колі колеса карта №409 чинили опір, тож пів-дистанції, стартуючий з поул- позиціїї, Миронов демонстрував слабкий темп. Заїзд виграв Влад Іванченко, другий - Ярослав Дмитрієв. У суперфіналі трійка лідерів - без змін. Андрій Одиниця, борючись за лідируючу позицію зійшов з траси, його двигун почав різко втрачати потужність. У наймасовішому (20 пілотів) класі - «National» впевнено захопив лідерство Михайло Чурило і тільки ціною неймовірних зусиль у суперфіналі його зміг обійти Ярослав Пилипенко. А ось за ними відбувались неймовірні перестановки: достатьно сказати, що в підсумку третім став Лазарєв Данііл, що зійшов у передфінальному заїзді, а четвертий – Валентин Балан, фінішував восьмим, шостим і сьомим!

картинг Украина

Серед юнаків рівних не було Микиті Фурніці, щоразу відриваючись на безпечну відстань, він почувався досить комфортно. Одноклубники Тадей Люшняк та Олександр Комендат почергово обмінювались позиціями та в підсумку більшу кількість залікових очок набрав Тадей. Старт в класі «60 baby» давався не з першої спроби: Марк Бровко та Єгор Кейдун, лідери пелетону, активно рвались в бій, забуваючи про граничну швидкість під час формовочного кола, через це інші учасники не мали змоги зайняти свої позиції для старту. Здавалось, ніщо не зможе завадити Марку виграти етап, адже кваліфікацію та попередні заїзди він провів блискуче. Т а фініш п’ятим у суперфіналі відкинув юного пілота на третю позицію в генеральній таблиці. Перемогу ж відсвяткував Марк Чупінін, продемонструвавши стабільний прогрес.

автоспорт

Трійка «Borsch-rasing»: Лев Крутоголов - Олексій Яремій - Андрій Голубчик здавалась непохитною, одразу взявши шалений темп. І якщо Лев та Олексій протягом вікенду не дали жодного шансу суперникам, то за третю позицію розгорілась відчайдушна боротьба! Станіслав Німець не погодився з домінуванням червоних і виборов почесне третє місце в категорії 60 mini. Перший - Крутоголов, другий - Яремій. Одноклубники Олександр Легенький та Гліб Шамраєнко продемонстрували перфектний пілотаж як під дощем, так і по сухому треку, почергово вигравши відбіркові заїзди. В суперфіналі жага перемоги обох змушувала на відчайдушні кроки, нажаль в очній дуелі не пощастило Глібу - після сутички з суперником він опинився поза межами асфальтового покриття… Помилкою одразу скористався Святослав Онищенко і виграв суперфінал на рідній для себе «Лтаві». Треба відмітити масовість в класі «Мікро» - 10 рішуче налаштованих хлопців!

В жіночому заліку відмічена Вероніка Силкіна, нажаль, єдина представниця на змаганнях. Нагородження проводив Голова Комітету картингу ФАУ Андрій Чупінін. Директор перегонів Михайло Кравченко відмітив високий рівень підготовки спортсменів та техніки.

Автор: Альона Кравченко

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми