debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
У Черкасах фінішували екіпажі з ралі на серійних авто Назад

У Черкасах фінішували екіпажі з ралі на серійних авто На правах рекламы

У Черкасах при підтримці AUTO.RIA пройшов шостий, фінальний, етап Трофея автомобільної федерації України з ралі на серійних авто «Aeroring Rally». За перемогу у фіналі боролося близько сорока екіпажів з різних куточків країни. У рамках Трофея відбувався також і завершальний, четвертий, етап виключно черкаського Кубку «Aeroring».

Перегони тривали на вихідних на території черкаського аеропорту.

  • До нас приїхали учасники з різни міст країни: з Києва, Дніпра, Сум, Харкова, Полтави тощо. Змагальну трасу ми формували без довгих прямих відрізків, враховуючи, що нині в аеропорту триває ремонт злітної смуги. І хочу запевнити, що в жодний зі змагальних днів наші учасники не заважали ремонтникам, - зауважує керівник Автомобільного клубу «Черкаси» Андрій Яроменко. - Але попри те, що надто великих швидкостей розвивати не вдавалося, учасникам було цікаво, адже їм доводилося приділяти значну увагу саме роботі з кермом. По пілотах після заїздів було видно, що вони добряче попрацювали, бувало, що від кермування руки справді втомлювалися.

Загалом за два дні екіпажі проїхали вісім змагальних ділянок. У перший день – три, протяжність близько чотирьох кілометрів кожна, а наступного дня – решту вже на видозміненій трасі. Змагальна траса другого дня видалася складнішою від першої, бо ж подекуди їхати доводилося відрізками між бордюрами та ангарами.

Всі учасники відзначили не лише запеклу боротьбу в класах Трофея, а й перегони у рамках кубку «Aeroring». Нагадаємо, що цей Кубок започаткований виключно в Черкасах, але змагалися в ньому всі учасники. Загалом було чотири етапи Кубку.

Андрій Яроменко зауважує, що Кубок ««Aeroring» це одна з найкращих серій, яку організовував Автомобільний клуб «Черкаси».

  • Кожен етап запам’ятався видовищною боротьбою між екіпажами. Звісно, найзапекліша – відбувалася саме на фінальному етапі, бо ж буквально долі секунд могли зіграти вирішальну роль у перемозі. І це стосується не лише Кубку «Aeroring», а й загалом всіх класів фінального етапу Трофея. Тим більше, що результати фіналу зіграють вирішальну роль у встановлені переможців всього сезону. Про те я вже зараз можу сказати, що цьогорічний сезон ралі на серійних авто був насиченим та цікавим. Всі учасники задоволені, - переконаний Андрій Яроменко.

Хто ж стане переможцем Трофея та абсолютним переможцем Кубку «Aeroring» дізнаємося згодом, коли всі результати будуть перевірені Автомобільною федерацією України.

Організатори відзначать і представників проекту «АвтоАкадемія». Цього разу свої «Запорожці» поруч із спортивними автівками зважилися виставити два навчальні заклади: Черкаський політехнічний технікум та Канівське вище професійне училище. І якщо для учасників ралі на серійних авто змагальний сезон добіг кінця, то на команди «АвтоАкадемії» ще очікують клубні перегони.

Нагадаємо, що Трофей ФАУ з ралі на серійних авто цьогоріч мав шість етапів, більшість з яких відбувалися саме в Черкасах.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми