debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
В Україні пройшло перше змагання на швидкісну заміну колеса Назад

В Україні пройшло перше змагання на швидкісну заміну колеса На правах рекламы

У Києві при підтримці AUTO.RIA вперше відбулося міжнародне змагання Tyre Challenge.

У Києві при підтримці AUTO.RIA вперше відбулося міжнародне змагання Tyre Challenge - конкурс на швидкісну заміну колеса, який вже другий рік об'єднує автолюбителів Німеччини, Австрії, Угорщини, Румунії, Боснії і Герцеговини, Хорватії, Польщі та Словенії. Учасники змагання повинні були по черзі максимально швидко замінити колесо на автомобілі. Організатори змоделювали ситуацію, в яку може потрапити будь-який автомобіліст, пробивши на дорозі колесо. Обов'язковою умовою конкурсу були міцно закручені болти, щоб машина могла безпечно їхати. Змагання проходило в два тури. Перший з них дозволив виявити трьох учасників з найкращим результатом. У фіналі переможцем став Максим Кищенко, який замінив колесо за 1 хв 46 сек. Його найближчі конкуренти показали результати за 1 хв. 57 сек. і 2 хв. 04 сек.

«Міняти колеса мене ще в дитинстві навчив батько. Перед змаганнями тренувався, не перевіряючи час, а вже в ході конкурсу просто рахував про себе секунди. Найважче - зривати колесо зі шпильок», - поділився враженнями Максим Кищенко. Переможець отримав сертифікат на комплект нових шин для свого Daewoo.

Українці показали четвертий результат серед європейських країн, поступившись Сербії - 1 хв., Румунії - 1 хв. 13 сек. і Хорватії - 1 хв. 33 сек. П'ятірку лідерів замикає Словенія з результатом 2 хв. 12 сек.

«Мета змагання - поширення знань про безпечне водіння, правильний вибір гуми та її своєчасну заміну, - розповів організатор акції В'ячеслав Лях, регіональний менеджер компанії Delticom в Україні. - Така ситуація може трапитися з кожним на дорозі, будь-хто може пробити колесо, і потрібно вміти його швидко замінити».

Серед учасників конкурсу була і дівчина - Анастасія Горащенко. Вона прийшла підтримати свого чоловіка Олексія, але не втрималася і спробувала позмагатися нарівні з чоловіками. Настя замінила колесо за 6 хв. 9 с., випередивши кількох чоловіків-учасників.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми