debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Герой аніме: найменший кросовер Lexus дебютує цього літа Назад

Герой аніме: найменший кросовер Lexus дебютує цього літа

За даними інсайдерів, автомобіль буде компактнішим за хетчбек Lexus CT і матиме виключно електричну силову установку. Що ще відомо?

Чутки про намір люксового підрозділу Toyota випустити власного гравця у сегменті SUV-B, які гуляють Мережею вже кілька років, посилилися після відомої презентації наприкінці 2021-го, коли Акіо Тойода презентував півтора десятка різноманітних концепцій майбутніх електромобілів Toyota і Lexus. Днями ж їх із посиланням на джерело у компанії підтвердили наші японські колеги.

Оновлений Lexus UX 300e проїде на електриці далі

За їхніми даними нова модель вже має матеріальне втілення і буде представлена широкій автомобільній спільноті зовсім скоро — влітку поточного року. Йдеться про мінікросовер, який буде меншим навіть за хетчбек Lexus CT: орієнтовна довжина новинки складе 4,3 метра. Ці дані спростовують гіпотезу про те, що найменший Lexus виявиться преміальною версією Toyota Yaris Cross (його довжина — 4,18 м) і дають підстави порівнювати нове авто (принаймні за габаритами) з Peugeot 2008 або Suzuki S-Cross.

Більше з тим, субкомпактний кросовер Lexus буде побудований з використанням елементів суто електричної платформи e-TNGA (на відміну від, скажімо, моделі Lexus UX 300e, яка використовує вдосконалений «візок» TNGA-C). Таким чином новинка виявиться меншою родичкою кросовера Toyota bZ4X і, вочевидь, матиме виключно електричну силову установку з батареєю ємністю до 60 кВт·год, яка забезпечить пробіг від 400 до 450 км на одному заряді.

Нові електромобілі купують частіше. Які моделі беруть?

Наразі відомі два варіанти назви нового мінікросовера. Японські ЗМІ припускають, що найменший «Лексус» отримає індекс BX, однак європейським клієнтам бренду він може нагадувати про вельми розповсюджений свого часу Citroen BX, який випускали з 1982 до 1994 року. До того ж відомо, що Toyota зареєструвала у Європі торгову марку LBX, яка співзвучна назві популярних в Японії аніме та відеогри «LBX - Little Battlers Experience» («Битви маленьких гігантів»).

Усі нові Lexus: що пропонують на AUTO.RIA?
Предложение о продаже
Усі нові Lexus: що пропонують на AUTO.RIA?
от 1 760 605 грн до 6 511 713 грн

Таким чином у компанії можуть не лише натякати на намір дати прочухана суперникам, а й визначати вік цільової аудиторії нового електричного кросовера: перша гра серії LBX була випущена влітку 2011 року і вийшла на платформі Nintendo у 2015-му, тож зараз її колишні прихильники, вочевидь, якраз отримали «права». Яку саме назву врешті отримає новий Lexus – BX чи LBX – дізнаємось незабаром.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми