debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Автомобіль тижня: оновлений Volkswagen ID.3 Назад

Автомобіль тижня: оновлений Volkswagen ID.3

Удосконалена версія електромобіля має позбутися недоліків попередниці.

На появу оновленого Volkswagen ID.3 саме зараз особливо ніхто не очікував. Однак час для неї було обрано досить вдалий. Мабуть, тільки ті, хто взагалі не цікавиться автомобілями, досі не чули про кількість різноманітних проблем, які можуть виникати на цій моделі. А саме рестайлінг — найкращий момент для виправлення помилок і відновлення репутації автомобіля.

Електромобіль Фольксваген

Кардинальне візуальне перетворення не було головним завданням планового оновлення. Проте й залишити зовнішність хетчбека незмінною німці теж не могли. Саме тому очевидних обновок тут небагато, — але вони є. Серед найпомітніших — бампер з великими повітрозабірниками, інший капот і змінений дизайн оптики. Також невелике поповнення можна помітити в кузовній палітрі, тим часом як асортимент колісних дисків розширено новими 19-дюймовими моделями.

Нові електромобілі купують частіше. Які моделі беруть?

Окрім величезної кількості софтових глюків нарікання клієнтів викликало й те, що в салоні використовуються матеріали низької якості, не надто приємні на дотик, з великим акустичним потенціалом та схильністю розхитуватись з часом. У компанії запевнили, що рестайлінг буде використано для того, щоб покращити ситуацію в цьому плані: у салоні почнуть використовувати матеріали кращої якості.

Що ж до візуальних змін інтер'єру, то з ними німці вирішили не поспішати. З огляду на те, що автомобіль представлений на європейському ринку не так давно, навряд чи він буде сприйматись застарілим. Тому було ухвалене рішення зробити акцент на покращенні споживчих якостей машини, тож серед видимих нововведень помітні хіба що більші кишені на дверних картах і м'які накладки на підлокітниках. Усе інше має той же вигляд, що й раніше.

Що вибрати? Порівнюємо електричні кросовери Volkswagen ID.4 та MG Marvel R

Попри обіцянки концерну Volkswagen відмовитись від незручних сенсорів на кермі та передній панелі, для електромобіля ID.3 вочевидь вирішили зробити виключення. Принаймні на опублікованих фотографіях можна побачити точно таке ж кермо, що й раніше — та такий самий модуль керування світлом. Виходить, далеко не все, на що скаржились "юзери", було виправлено.

Електромобіль Фольксваген

Серед менш очевидних нововведень — доопрацювання мультимедійної системи. Тепер навіть в її базових виконаннях використовується 12-дюймовий дисплей і на всіх модифікаціях становлено нову версію програмного забезпечення. У Volkswagen запевняють, що вона відрізнятиметься не лише новим дизайном, а й працюватиме значно плавніше.

Топ-15 нових електромобілів 2022 року. Що купували в Україні?

Близько року тому Мережею активно ширились чутки, що в Volkswagen готують спортивну модифікацію електромобіля. Вона мала отримати додатковий двигун, привод на всі колеса та приставку GTX у назві. Чутки були спровоковані концептом ID.X, і начебто таке авто підтвердили в головному офісі компанії. Втім, на прем'єрі оновленого електромобіля жодної спортивної версії не анонсували.

Електромобіль Фольксваген

Натомість рестайлінговий ID.3 пропонуватимуть з такою ж силовою установкою, що й досі. Єдиним доступним варіантом залишились автомобілі з 204-сильним електродвигуном, встановленим на задній осі. Єдине, що зможе обрати клієнт, це ємність тягової батареї. Базові модифікації запропонують з блоками на 58 кВт год, а топові версії відрізнятимуться акумуляторами на 77 кВт год.

Проблеми в раю: електромобілі ID.4 можуть вимикатись під час руху

До слова, на акумулятори ID.3 також назбирали чималий посаг скарг у минулому. У більшості випадків покупців не влаштовувала повільна швидкість поповнення заряду та невідповідність заявленого та реального запасу ходу. Останній нюанс можна вважати типовим для багатьох електромобілів, хоча з процесом заряджання німцям все ж довелось попрацювати.

Електромобіль Фольксваген

І тут на допомогу тут прийшла техніка від старшого ID.4. Як результат, завдяки новому начинню та програмному забезпеченню потужність зарядки вдалось збільшити зі 125 кВт до 170 кВт. Та зауважимо, що ці дані актуальні тільки для потужних станцій, які вміють заряджати постійним струмом.

Усі нові Volkswagen ID.3 на AUTO.RIA
Предложение о продаже

Що ж до ціни, то її на презентації електромобіля вирішили не озвучувати, хоча, з огляду на масштаб змін, малоймовірно, що вона зміниться дуже істотно. Особливо на тлі істотного падіння продажів цієї моделі. Тільки за підсумками минулого року європейські дилери повідомили про приблизно 30-відсоткове зниження попиту, тож набагато вищою за теперішні 43 995 євро за ID.3 ціна навряд чи стане.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Другие материалы журналов

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми