debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Скільки гривень за електричний Hyundai Ioniq 6? Назад

Скільки гривень за електричний Hyundai Ioniq 6?

Український імпортер автомобілів Hyundai оголосив комплектації та ціни нового електричного седана. Що пропонуватимуть наші дилери?

Після зупинки виробництва доволі успішного хетчбека Hyundai Ioniq Electric влітку 2022 року корейська компанія натомість почала розвивати окремий «електричний» суббренд — звісно ж, під назвою Ioniq. Донедавна цю лінійку представляла в Україні єдина модель — електричний крос-хетч Ioniq 5, однак вже незабаром йому складе компанію ще один електромобіль: Hyundai Ioniq 6.

Топ-15 нових електромобілів 2022 року. Що купували в Україні?

З огляду на специфічний силует седана, у компанії полюбляють називати його стрімлайнером, що, власне, свідчить про надзвичайно аеродинамічну, обтічну форму кузова. Він яскраво контрастує з геометричними, рубаними формами «п’ятого Айоніка», і вкотре нагадує про наміри корейців забезпечити кожен автомобіль марки Hyundai власним оригінальним дизайном.

Обидва електромобілі побудовані на корпоративній платформі Kia/Hyundai E-GMP і, попри істотні зовнішні відмінності, мають чимало спільного технічного начиння, доволі схожі технічні характеристики та навіть ціни. На українському ринку новий Ioniq 6 буде представлений з трьома варіантами силової установки у двох комплектаціях, фактично «прив’язаних» до потужності.

Автомобіль тижня: Hyundai Ioniq 6

Базовий седан матиме один електричний мотор потужністю 151 к.с. з тягою 350 Н·м на задній осі та стандартну тягову батарею ємністю 53 кВт·год, яка має забезпечувати пробіг на одній підзарядці в межах 429 км. У початковій (втім, дуже і дуже нескромній) комплектації Elegance такий седан коштуватиме в Україні щонайменше 1 998 600 грн. Задньоприводна машина з підсиленою батареєю Long Range на 77,4 кВт·год матиме двигун більшої потужності (229 к.с./350 Н·м), однак збільшення вартості до 2 175 700 гривень у тому ж виконанні Elegance передбачатиме й істотне зростання діапазону пробігу: до 614 км.

Ioniq 6 у максимальній комплектації Тор матиме двигуна на кожній осі, що забезпечить електричний седан не лише значно більшою потужністю (326 к.с. і 605 Н·м), а й приводом на усі колеса та вельми пристойними динамічними показниками: з місця до сотні автомобіль вистрілюватиме за 5,1 секунди (замість 7,4 сек у версій із приводом на задні колеса). Батарея на 77,4 кВт·год забезпечить найпотужнішому седану цілком прийнятний пробіг на одному заряді в межах 583 км, а вартість авто складатиме 2 333 100 грн.

Тест-драйв Hyundai Ioniq 5: настоящее будущее

Насамкінець скажемо кілька слів про комплектації: обидві — і  Elegance, і Тор — мають довжелезний перелік стандартного обладнання, про загальний рівень якого можуть свідчити здвоєні 12,3-дюймові дисплеї цифрового кокпіту, комплекс із 13 (у «максималці» - 15) електронних асистентів допомоги водінню, система живлення зовнішніх електроприладів V2L із конекторами всередині та зовні авто, підігрів, вентиляція та електричні налаштування передніх сидінь, електропривід дверей багажного відділення з системою відкриття «без рук», ламіновані вікна тощо. 

Натисніть тут, щоб своєчасно дізнатись про наявність авто у салонах дилерів!
Зацікавились новим Hyundai Ioniq 6?

Серед відмінностей топової комплектації, окрім вже згаданої найпотужнішої силової установки та повного приводу, можна буде знайти систему панорамного огляду замість камери позаду і паркувальних датчиків, режим екстракомфорту для передніх крісел та підігрів і електричні налаштування з пам’яттю для задніх, проєкційний дисплей з функцією «розширеної реальності» та систему контролю «сліпих зон» з картинкою на панелі приладів.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Комментарии (1)

Добавить комментарий к статье
Євген | 00:41, 19 февр. 2023

Порше не подали позов на копіювання дизайну?

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми