debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Кросовер Mercedes-Benz EQS SUV. Висока альтернатива ліфтбеку? Назад

Кросовер Mercedes-Benz EQS SUV. Висока альтернатива ліфтбеку?

Електрична новинка ще не представлена на українському ринку, однак має всі шанси тут з'явитись.

Паркетник Mercedes-Benz EQS SUV наразі є чи не єдиною моделлю електричного суббренду німецького виробника, що не представлена на нашому ринку і не має офіційної ціни. При цьому українське представництво марки відкрито проявляє інтерес до цієї моделі та навіть відкрило окремий розділ на своєму сайті, а це може означати, що постачання EQS SUV до України — лиш питання часу.

Новый Mercedes-AMG EQS 53: почем в гривнах?

Споріднену назву з ліфтбеком Mercedes-Benz EQS новий кросовер отримав не випадково. Окрім того, що він дуже подібний до нього за габаритами, так і в основі електричного паркетника лежить модульна платформа MEA яку обидві моделі розділили між собою. Також очевидними являються стилістичні подібності в обох моделях.

Електричний кросовер Мерседес

Якщо для седана зараз передбачено шість різноманітних модифікацій, то у кросовера їх поки лише три. Базовою версією на всіх ринках повинен стати EQS 450+ з одним електромотором що розвиває 360 кінських сил та 568 Нм крутного моменту. Попри значні габарити (довжина EQS SUV 5125 мм, колісна база - 3210 мм, а суха вага становить 2810 кг) навіть ця версія матиме дуже пристойні динамічні характеристики. До 100 км/год паркетник розганяється за 6,7 секунди, а його максимальна швидкість складає 210 км/год.

Нові електромобілі Mercedes-Benz на AUTO.RIA
Предложение о продаже

На декілька тисяч дорожче в Європі оцінили повноприводну EQS 450 4Matic. Тут вже використовується два електромотори, кожен з яких відповідає за свою власну вісь. Що цікаво, для цієї модифікації заявлені ті ж самі 360 кінських сил, але тяги набагато більше — 800 Нм. Як результат при тій же максимальній швидкості динаміка розгону до 100 км/год покращилась до 6 секунд.

Електричний кросовер Мерседес

Ну і на вершині лінійки модифікацій зараз розташувався Mercedes-Benz EQS 580 4Matic. Там також використовуються два електромотори, які разом розвивають 544 кінські сили та 858 Нм крутного моменту. При цьому, навіть на цій модифікації максимальну швидкість обмежили на 210 км/год, а ось динаміка розгону покращилась до 4,6 секунди.

Натисніть тут, щоб дізнатись коли та за яку ціну він з'явиться у дилерів
Зацікавились новим EQS SUV?

На старті продажу кросовера його базову версію (EQS 450+) оцінили приблизно на 3 тисячі дорожче ніж просять за аналогічний ліфтбек. А ось з топовим EQS 580 ситуація повністю протилежна. Тут вже кросовер виявився на 4 тисячі дешевшим. Таким чином кросовер Mercedes EQS SUV і справді можна вважати альтернативою ліфтбеку. Звісно, обираючи практичніший тип кузова доведеться заплатити не тільки грошима, але й динамікою та запасом ходу. Однак чимало клієнтів залюбки піде на такий компроміс.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми