Які електромобілі можна купити в Україні зараз та скільки вони коштують?

П’ятнадцять варіантів «електричок» з пробігом, пропозиція з якими зараз найширша на AUTO.RIA.

Електромобілі давно покинули категорію техно-екзотики, й органічно влилися у загальний дорожній трафік на наших дорогах. Це підтверджує і загальна статистика продажів легковиків, у якій кілька моделей електрокарів знаходяться на досить високих позиціях, потрапляючи у першу п’ятірку чи десятку моделей з найвищим попитом у різних класах, конкуруючи з моделями, що оснащені ДВЗ. Водночас слід зазначити, що й пропозиція з такими авто теж розширюється.

Стримувати від купівлі авто на батарейній тязі може хіба досі не надто широкий вибір бюджетних моделей, серед яких дійсно масовим можна назвати лише Nissan Leaf, бо чимало інших знаходяться у ціновому діапазоні «$20+», або й ще далі. Проте і це не надто стримує українських автомобілістів, які дедалі частіше обирають нові (чи майже нові, з пробігом у кілька тисяч кілометрів) електричні автівки, що були призначені для китайського ринку.

А ще, коли вже говоримо про придбання електромобіля, варто мати місце для його заряджання, бажано вночі, щоб не залежати від публічних ЕЗС (електрозарядних станцій), їхніх тарифів, наявності вільного конектора, а то й взагалі працездатності. 

І насамкінець, коли вже відомо що ЕА (електричні авто) дещо дорожчі за подібні чи аналогічні моделі з ДВЗ, варто враховувати, що при поточній ціні бензину чи дизпального ефект від економії при використанні ЕА настане досить швидко. Тож за можливості бюджет на купівлю такої машини цілком виправдано дещо збільшити, на суму потенційних річних витрат на пальне, помножену на кількість років, протягом яких плануєте експлуатувати автомобіль.

Що купити?

А тепер до самих «електричок»: ми регулярно досліджуємо пропозицію з ними, а також основні ринкові параметри популярних моделей, щоб кожен міг відразу дізнатися про те, вибір яких електромобілів зараз найширший, а заразом й «стартові» та середні ціни, які зараз є на ринку. Довідково наведені «табличні» значення запасу ходу, однак купуючи авто з пробігом слід розуміти, що цей параметр на практиці, залежно від залишкового ресурсу батареї, може бути меншим. Перевіряти його найкраще не за допомогою діагностичних сканерів, а провівши тестову поїздку з розрядженням батареї до повідомлення про майже повне вичерпання запасу енергії у ній.

Тепер час розглянути ці п’ятнадцять варіантів електромобілів, з найбільшою кількістю пропозицій в Україні, котрі розташовані від більшої до меншої кількості оголошень з ними (цей показник постійно й доволі активно змінюється), наявних на AUTO.RIA на початку 2024 року. Щоб переглянути «живі» машини – тисніть на кнопку «Пропозиції з…», яка є під фото кожної моделі, й миттєво побачите автівки, які можна купити хоч вже.

1
Nissan Leaf

Пропозиції з Nissan Leaf


2
Tesla Model 3

Пропозиції з Tesla Model 3


3
Volkswagen e-Golf

Пропозиції з Volkswagen e-Golf


4
Tesla Model S

Пропозиції з Tesla Model S


5
Tesla Model Y

Пропозиції з Tesla Model Y


6
Renault ZOE

Пропозиції з Renault ZOE


7
Volkswagen ID.4

Пропозиції з Volkswagen ID.4


8
Chevrolet Bolt EV

Пропозиції з Chevrolet Bolt EV


9
Audi e-tron

Пропозиції з Audi e-tron


10
Tesla Model X

Пропозиції з Tesla Model X


11
BMW i3

Пропозиції з BMW i3


12
Mercedes-Benz B-Class

Пропозиції з Mercedes-Benz B-Class


13
Hyundai Ioniq

Пропозиції з Hyundai Ioniq


14
Jaguar I-Pace

Пропозиції з Jaguar I-Pace


15
Honda M-NV

Пропозиції з Honda M-NV


Також варто пам’ятати, що перед придбанням будь-якого автомобіля слід дізнатися про нього якомога більше. Принаймні, про його історію експлуатації, дійсний пробіг, зафіксований в незалежних реєстрах, ймовірне «аукціонне минуле», участь в ДТП, роботу в таксі та чимало іншої, не менш корисної інформації. З цим можуть допомогти наші розширені звіти VIN+ та VIN MAX.

Перевірити авто на AUTO.RIA

У разі, якщо маєте намір побачити більше, ніж наведені тут 15 варіантів автівок, котрі для руху не потребують пального – за ось цим посиланням можна розглянути усі електромобілі, які пропонуються до продажу в Україні, включно з новими.

Вдалого вибору!

Электромобили Б/у авто Цены на авто
Темы:

Новости по теме

Последние новости

наверх
Мы используем cookie, чтобы вам было удобнее пользоваться сайтом
Подробней →