debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Що вибрати? Порівнюємо Volkswagen T-Cross та Hyundai Venue Назад

Що вибрати? Порівнюємо Volkswagen T-Cross та Hyundai Venue

Які автомобілі обирають для порівняння клієнти AUTO.RIA?

На щастя, мода на великі чорні позашляховики поступається перед яскравими кольорами. На їхньому тлі (або поруч із ними) з’являється дедалі більше різнобарвних представників родини невеликих кросоверів зі значно скромнішим підсумковим прайсом. Саме про цих малюків ітиме мова далі.

Скільки скинуть? 16 нових авто зі знижкою понад $4000: що є на AUTO.RIA

Зазначимо, епітет “яскраві кольори” слід сприймати буквально. Це не може не тішити, адже нам усім так часто хочеться чогось помітного, живого і веселого. Та навіть у такому міксі є свої нюанси, в котрих ми детально розібралися на прикладі субкомпактних кросоверів - Volkswagen T-Cross та Hyundai Venue.

Що вибрати? Порівнюємо кросовери Ford Kuga та Hyundai Tucson

Обох дуелянтів ми вже випробовували на міцність, стикаючи віч-на-віч з іншими моделями, що є в наявності на AUTO.RIA, виявили їх сильні сторони та білі плями, — і нарешті вирішили порівняти тет-а-тет. І хоч вони мають не надто схожі цінники та чимало інших розбіжностей, рівень довіри до обох марок робить ці автомобілі доволі конкурентними. Тим цікавіше порівнювати!

Габарити: T-Cross більший за габаритами та має просторіший багажник


Поглянувши на таблицю характеристик сьогоднішніх дуелянтів, легко помітити, що перевага у розмірах на боці німецького кросовера: довжина T-Cross складає 4108 мм, а між номерними табличками Venue - лише 4040 мм. За колісною базою невелика перевага також у “Фольксвагена” - 2551 мм проти 2520 мм у “Венью”.

Скільки за новий Volkswagen T-Cross на AUTO.RIA
Предложение о продаже

Та навіть беручи до уваги факт, що розміри “Ті-кросу” переважають корейського опонента, слід визнати: йдеться про лічені міліметри. Однак німецьким інженерам якимось чином вдалося витягти з них солідну перевагу для ваших речей: об’єми багажників “наших” кросоверів складають 355 л та 455 л на користь T-Cross. Словом, як завжди “німці” показали вміння витискати максимум.


Враховуючи короткі звіси дуелянтів, різницю у 2 см під захистом помітити буде складно, але вона є: 170 мм у Venue проти 190 мм у T-Cross. На помірному бездоріжжі водії обох субкомпактів будуть почуватись впевнено, а в місті й поготів — жоден бордюр не зіпсує настрій на парковці.

Основні габарити VW T-Cross Hyundai Venue
Довжина/ширина/висота, мм 4108 / 1782 / 1584 4040 / 1770 / 1592
Колісна база, мм 2551 2520
Дорожній просвіт, мм 190 170
Об'єм багажника, л 455 355

Двигуни: VW має два “турбо”, Hyundai - один “атмосферник”

З часів минулих порівнянь ситуація з моторними лінійками не змінилась: все стабільно. Тішить те, що принаймні один з автомобілів пропонує вибір, хоча і лише серед бензинових двигунів, — котрі, втім, мають додаток “турбо”. Мова про VW T-Cross, в арсеналі якого присутні сучасніші силові агрегати.


На вибір покупця це може бути 3-циліндровий 1,0-літровий двигун, потужністю 115 к.с., або “четвірка” на 1,5 літра, що видає вже 150 “конячок” і встановлюється на широкий перелік моделей концерну Volkswagen AG. При цьому другий очевидно значно потужніший, але і “літр” прохідним назвати язик не повернеться. 

Тест-драйв Volkswagen T-Cross: мале авто — малий клопіт

Трициліндровий агрегат видає 200 “номів” крутного моменту, двигун на 1,5 літра — вже 250 Нм. Це надихає T-Cross на швидкий розгін: до сотні він може дістатися за 10,4 с або 8,5 с у разі з потужнішим двигуном. Що цікаво, паливна економність в обох випадках буде просто відмінною: 6,0-6,6 л/100 км та 6,4-7,1 л/100 км відповідно.


Корейський кросовер, як ми вже говорили в попередніх оглядах, везуть до України без альтернативи по двигунах — за замовчуванням це буде 1,6-літровий атмосферник на 4 циліндри з максимальною потужністю в 123 кінські сили. Залежно від типу КПП “Венью” буде набирати сотню за 10,2-10,5 с.

Тест-драйв
Hyundai Venue. Обери місце зустрічі

Зовсім не новий мотор “корейця” не так бездоганно пристосований для пересування містом в плані економії пального, хоча заміські показники дуелянтів схожі: так показники витрат Venue коливатимуться в межах 5,8-9,5 л/100 км. Для обох автомобілів доступний лише передній привод, але Hyundai Venue може мати механічну або автоматичну трансмісію на 6 ступенів. Volkswagen буде мати 7-ступеневу автоматичну КПП без варіантів.

Силові агрегати VW T-Cross Hyundai Venue
Робочий об'єм, л/тип пального 1,0 / 1,5; турбо, бензин 1,6, бензин
Потужність, к.с. 115 / 150 123
Розгін 0-100 км/год, с 10,4 / 8,5 10,2 / 10,5
Витрата пального, л/100 км 6,4-7,1 / 6,0-6,6 5,8-9,2 / 7,2-9,5
Коробка передач/система приводу 7-АКПП, передній 6-МКПП / 6-АКПП, передній

Комплектації та ціни: Venue пропонує одразу три комплектації, T-Cross - дві

Напевно, це найцікавіша частина нашої розповіді, адже від невеличких кросоверів підсвідомо не очікуєш дива на ниві оздоблення чи надто нестандартних інженерних рішень. Однак найчастіше покупцеві потрібна саме компактність у поєднанні з комфортними опціями, що спрощують життя. Можливо, якраз ними й можна пояснити доволі високу вартість невеличких авто.


Отже, почнемо з Venue, за магнітну зовнішність якому точно не дорікнути. Варто пам’ятати, що індивідуальність коштуватиме окремої суми у дорожчих комплектаціях. Їх наразі пропонують одразу три: Express, Dynamic та Elegance. У початковому варіанті Venue має стандартний пакет асистентів безпеки, кондиціонер, задні паркувальні сенсори, регулювання керма по висоті та глибині й селектор вибору режимів.

Скільки за новий Hyundai Venue на AUTO.RIA
Предложение о продаже
Скільки за новий Hyundai Venue на AUTO.RIA
от 512 500 грн до 733 400 грн

Мультимедіа в такому виконанні буде базовою, матиме Bluetooth та USB-порт для зарядки; на автомобіль будуть встановлені сталеві 15-дюмові колісні диски. Версія Dynamic відрізняється наявністю клімат-контролю, камери заднього виду, підігрівом керма та сидінь, сенсорним дисплеєм з підтримкою CarPlay/Android Auto, LED денними ходовими вогнями, наявністю переднього підлокітника, рейлінгами на даху і вже легкосплавними дисками на 15 дюймів.

Максимально укомплектований Venue - у виконанні Elegance: він додатково має круїз-контроль, світлодіодні задні ліхтарі, комбіноване шкірою оздоблення сидінь, кольоровий пакет інтер’єру, контрастне забарвлення кузова, інший дизайн решітки радіатора, а також 17-дюймові колеса.


Другого нашого дуелянта зараз пропонують лиш у двох варіантах - Life або Style. Вже на старті T-Cross має асистента утримання в смузі, передній і задній парктронік, автомат дзеркал, автомат світла з LED денними ходовими вогнями, передній підлокітник, декор передньої панелі, обігрів сидінь і форсунок омивача, підтримку мобільних протоколів, сенсорний дисплей мультимедіа, литі диски на 16 дюймів, клімат- та круїз-контроль, повне складання спинки переднього пасажира та рейлінги на даху.

Style додатково має амбієнтну підсвітку салону, LED фари головного світла, крутішу інформаційно-розважальну систему з бездротовими протоколами, камеру заднього виду, 17-дюймові колісні диски, топ-комфортні передні крісла та навіть регулювання висоти багажного відсіку. 

Вартість VW T-Cross Hyundai Venue
Комплектації Life, Style Express, Dynamic, Elagance
Ціни, грн 720 000 - 1 043 761 609 500 - 733 400

У підсумку

Обидва опоненти — типові представники сімейства субкомпактних кросоверів В-сегменту, які виділяються неординарною зовнішністю завдяки кольоровим рішенням. Саме це допомагає за таких розмірів мати вигадливий і помітний зовнішній вигляд. За набором прогресивних опцій переважає VW T-Cross, хоча можна передбачити, що дорожчі комплектації матимуть менший попит. Та обидва порівнюваних авто набирають високий бал за стандартні пакети й можливість їхнього розширення.

Скільки скинуть? 33 нових авто зі знижкою понад $2000: що є на AUTO.RIA

За ціновими пропозиціями автомобілі мають чималу розбіжність: дещо менший Hyundai Venue коштує від 609 500 до 733 400 грн, а Volkswagen T-Cross - вже 720 000-1 043 761 грн. Можливо невеличкий корейський кросовер і справді видався не по розмірах дорогим, проте дорікнути йому за брак стилю, бідну комплектацію чи посередні характеристики складно. Козирі ж “Фольксвагена”- це авторитетне ім’я, майже бездоганна зовнішність і об’ємний багажний відсік. Втім він теж вартує непристойно великої (як порівняти з габаритами) суми грошей.

12 альтернатив новому Suzuki S-Cross. Що є на AUTO.RIA?

Хай там як, це порівняння субкомпактних кросоверів видалось доволі цікавим немарно, адже дуелянти схожі за розмірами та можливостями індивідуалізації. Німецький автомобіль дивує і вартістю: там, де закінчуються ціни на “корейця”, Volkswagen тільки починає свій прайс. Важливо одне — вибір є, тож і покупець, як то кажуть, знайдеться. Адже сильні гравці завжди привертають більше уваги.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми