debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Як пороблено? Проблемна електрика Mercedes, колеса Citroen, які відпадають, та інше Назад

Як пороблено? Проблемна електрика Mercedes, колеса Citroen, які відпадають, та інше

Відкличні кампанії, оголошені з 30-го по 34-й тиждень 2022 року автовиробниками в Європі.

Минуло більше як місяць з появи попереднього огляду відкличних кампаній. У серпні їхня інтенсивність відчутно зменшилась, тому ми вирішили почекати, коли європейські регулятори видають достатню порцію приводів, через які автовласникам варто звернутися до офіційних СТО та дилерських центрів. І зібрали такі повідомлення в одній публікації. Отже, за цей період під відклик на СТО потрапили моделі восьми відомих брендів.

Електромобіль Мерседес

Наймасштабнішу сервісну кампанію цього разу оголосили в Mercedes-Benz. Причин для хвилювання одразу три: наприклад, перші проблеми почали з'являтися на електричних моделях. На кросовері EQC виявлено ризик пожежі через погано прикручені частини тягової батареї. На седанах EQE та EQS виявлені проблеми з буксирувальними петлями. Під час використання вони можуть ослабнути, що сильно збільшує ризик аварії. Також у регулятора виникли питання до кросоверів GLE 2019 – 2021 років випуску. На цій моделі потрібно перевірити з'єднання джгута дротів у гібридних системах. Якщо він затягнутий з недостатнім моментом, це може спровокувати серйозну пожежу.

Рейтинг найпопулярніших нових авто в Україні. Що купували у серпні?

Ще одним гібридом з можливим ризиком займання виявився Ford Kuga. Приблизно на 107 тисячах автомобілів з 2,5-літровим двигуном і електромоторами виявлено дефект бензинового агрегату. Як запевняє регулятор, в деяких режимах експлуатації пальне в цьому двигуні може не згоряти в камерах, а перемішується з моторним мастилом і в перспективі може викликати пожежу. Причому, сам виробник запевняє, що вірогідність такої події гранично низька. Теоретично, пожежа може трапитись на 17 зі 100 000 авто з цим двигуном.

Фіат Скудо

Серед екзотичних авто цього разу можна виділити Maserati Levante. В гібридних версіях кросовера можуть бути погано підключені кабелі заземлення 48-вольтової установки, через що вони можуть перегріватись і навіть спалахнути. Окрім цього проблеми з електрикою були виявлені на Fiat Scudo 2022 року виробництва. На них може бути пошкодженим силовий кабель, підключений до акумулятора. В найгірших випадках ця несправність знову ж може призвести до пожежі.

Які кросовери купують в Україні у 2022 році?

Досить цікаву несправність виявили на новому Opel Astra. За даними регулятора, на машинах 2022 року виробництва встановлені неправильні упори, через які дверцята можуть відкриватись під час руху. Загалом регулятор зобов'язав перевірити близько 250 хетчбеків з таким дефектом. Також під сервісну кампанію потрапив співплатформений Citroen C4 2021 року випуску, але вже з іншої причини. На цих авто може відділятись задня маточина разом з самим колесом, що під час руху може призвести до аварії.

Дискавері Спорт

Найстаршою моделлю, що цього разу потрапила під відклик, став Land Rover Discovery Sport 2014 — 2016 років виробництва. Через погану конструкцію бокової подушки безпеки при спрацюванні вона може розкритись, видавши чималу кількість металевих фрагментів. Регулятор зобов'язав сервісні центри оглянути всі автомобілі та замінити дефектний елемент. А найнестандартнішою моделлю, що цього разу потрапила під відклик, стала вантажівка Mitsubishi Fuso Canter. Європейські центри цього бренду мають оглянути ресори автомобіля на предмет можливих дефектів, та замінити деталь, якщо виникне така потреба.

За 500-600 тисяч гривень і в наявності: що є на AUTO.RIA?

Вкотре звертаємо увагу читачів на те, що відкличні кампанії вже давно стали ледь не повсякденною рутиною: їх проводить більшість серйозних автовиробників з метою усунення навіть потенційних негараздів. Тож це радше турбота про безпеку клієнта, ніж ознака некомпетентності інженерів. Однак перевірити авто (а тим паче позбавитись якогось конструктивного недоліку задарма) ніколи не завадить.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми