debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Як пороблено? Загроза займання у Mercedes, Volvo, що розганяється сама, та інші Назад

Як пороблено? Загроза займання у Mercedes, Volvo, що розганяється сама, та інші

Свіжі відкличні кампанії, оголошені днями автовиробниками в Європі.

Минулого тижня ми анонсували серію матеріалів про відкличні кампанії, що були оголошені автовиробниками на Європейському ринку. З моменту виходу попередньої публікації одразу чотири компанії відкликали свої моделі для технічних робіт. Які недоліки планують усунути виробники?

Перегрев горит: 505-сильные моторы Alfa Romeo Stelvio клинит из-за повышенных температур

Італійська компанія Alfa Romeo оголосила, що деяким клієнтам потрібно звернутися до найближчих сервісних центрів, для виправлення дефекту системи автоматичного регулювання фар.

Електромобіль Вольво

Також під відкличну кампанію потрапили одразу 20 тисяч електричних кросоверів Volvo XC40 Recharge 2021 і 2022 модельних років. Як заявляє регулятор, у шведській моделі через корозію на контактах датчика педалі акселератора автомобіль може самовільно розганятися без натиснення на цю саму педаль.

Тест-драйв Volvo XC40 Recharge: хотите установить обновление?

У Mercedes-Benz наразі планують оглянути близько 50 тисяч кросоверів GLE та GLS, що були вироблені в період з 2018 по 2021 рік. Причиною цієї відкличної кампанії називають погано затягнутий гвинт маси 48-вольтового електричного кола, через що в цьому місці може виникнути збільшений електричний опір, - а це призводить до нагріву кабелю і може викликати пожежу.

Мерседес-Бенц ГЛС

Також до сервісних центрів просять звернутися приблизно 2000 власників Mercedes-Benz C-Класу в яких виявлено проблеми з активним капотом. При зіткненні з пішоходом він може не піднятися зовсім, або зробить це запізно, що збільшує ризик травмування людини.

Тест-драйв Mercedes-Benz G 500. Новый «кубик», старый блеск

Одну з наймасштабніших відкличних кампаній на цей раз оголосила KIA. Корейці хочуть передивитися близько півмільйона Sorento UM, що вироблялись з травня 2014 по лютий 2020 року та неназвану кількість Sorento MQ4 (березень 2020 — листопад 2021 року). На минулій генерації паркетника хочуть перевірити джгут проводки додаткового підігрівача на дизельних машинах. Через пошкодження ізоляції дроту він може перегріватися, через що виникає ризик пожежі.

В актуальному поколінні цього кросовера хочуть перевірити паливну магістраль. Регулятор вказує, що в цих автомобілях може бути невірно встановлена трубка подачі пального, через що існує вірогідність витоку, який може викликати пожежу в підкапотному просторі. Про виявлення такого дефекту заявили дилери одразу у трьох країнах: Нідерландах, Швеції та Польщі.

Відкличні кампанії виробників. Що воно таке і в кого їх більше?

Вкотре звертаємо увагу читачів на те, що відкличні кампанії вже давно стали ледь не повсякденною рутиною: їх проводить більшість серйозних автовиробників з метою усунення навіть потенційних негараздів. Тож це радше турбота про безпеку клієнта, ніж ознака некомпетентності інженерів. Однак перевірити авто ніколи не завадить.

Отзывы о Mercedes-Benz GLE-Class

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми