Смартфони є, а розмитнення у них наразі відкладається

Законопроєкти, якими мало б бути запроваджене «розмитнення у смартфоні», не отримали достатньої кількості голосів народних депутатів.

Як і обіцяли, оперативно інформуємо про стан справ із запровадженням «розмитнення у смартфоні», яке мало б змінити принципи митного оформлення легкових автомобілів та нарахування податків на їх імпорт.

Отже, за повідомленням у власному Telegram-каналі народного депутата Ярослава Железняка, законопроєкти №7466 та 7468 на пленарному засіданні 24.02.2023 не отримали достатньої кількості голосів, аби бути прийнятими за основу. Не вдалося нардепам й дати другий шанс цим документам – бракнуло голосів для повернення проєктів на повторне перше читання та автору ініціативи на доопрацювання. Альтернативні проєкти на ту ж тематику, які в той чи інший спосіб мали б вплинути на зміну принципів імпорту й розмитнення автомобілів, теж не отримали достатньої кількості натиснутих кнопок «за».

Відповідно, всі ці документи назавжди залишаються лише проєктами в архіві Парламенту. Варіанти щодо повторного їх розгляду, згідно з Регламентом ВР, вичерпані, і тепер, щоб повернутися до теми «розмитнення у смартфоні» або за допомогою застосунку Дія, є єдиний шлях – реєстрація нового пакету законопроєктів. Однак, згідно з нормами того ж Регламенту (а саме статті 107.2), вносити законопроєкт, який за суттю повторює котрийсь з відхилених, не можна на поточній та наступній за нею позачерговій сесії. Наразі ж триває дев’ята сесія, яка, якщо не буде продовжена, закінчиться у липні цього року.

Що купити?

Тож у підсумку маємо те, що розмитнення легковиків й надалі відбуватиметься за чинними правилами, затвердженими ще наприкінці 2018 року. Й скоріш за все не варто сподіватися на якісь зміни щодо цього найближчим часом.

А якщо ж якісь ініціативи з’являться – ми неодмінно про них проінформуємо наших користувачів, насамперед тих, які підписані на один з каналів доставлення повідомлень від AUTO.RIA.

Растаможка Законы
Темы:

Новости по теме

Последние новости

наверх
Мы используем cookie, чтобы вам было удобнее пользоваться сайтом
Подробней →