debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
«Нульове розмитнення» вкотре пропонують скасувати. Тепер з ініціативи Мінфіну Назад

«Нульове розмитнення» вкотре пропонують скасувати. Тепер з ініціативи Мінфіну

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт, поданий Кабінетом Міністрів, який передбачає скасування "безмитного" ввезення товарів (включно з транспортними засобами) раніше закінчення воєнного стану.

Те, що у владних колах ідея скасувати пільговий імпорт товарів під час дії воєнного стану виникла майже тоді, як ці умови почали діяти, не новина. Кілька ініціатив щодо скасування «нульового розмитнення» вже було внесено до Парламенту, і ми їх вивчали. Також відомо, що поступово «прикривався кисень» тим, хто намагався ввезти автівку без сплати податків, внаслідок чого виникли труднощі з «пригоном» вантажівок, автобусів та спецтехніки, а щоб ввезти легковика чимало водіїв «застрягали» на кілька днів у довжелезних чергах перед всього трьома дозволеними прикордонними пунктами пропуску.

Які авто, що прибули з «нульовим розмитненням», можна купити зараз?

Проте бодай якось автомобілі можна було ввозити, і поки це ще можна робити без сплати мита, акцизу й ПДВ, оскільки низка проєктів, поданих народними депутатами, наразі «зависли» у комітетах, й так і не були винесені на голосування.

Тепер же маємо справу з документом, так би мовити, з дещо більшою імовірністю того, що він таки стане законом, оскільки законопроєкт №7418, створений у Мінфіні, поданий від Кабінету Міністрів.

Деякі транспортні засоби відтепер можна ввозити з екостандартом «Євро-3»

Автори проєкту у пояснювальній записці до нього повідомляють, що мета ініціативи – забезпечення у період дії воєнного стану умов для належного функціонування економіки та належного поповнення бюджету за рахунок митних платежів. Також зазначено, що транспортних засобів від 6 квітня імпортовано 119 тисяч, сума пільг при цьому склала 13 млрд грн.

Які легковики віком до 10 років найчастіше шукали на AUTO.RIA у травні?

Саме тому й запропоновано повернути у повному розмірі «старі» ставки оподаткування, тобто мито, акциз та податок на додану вартість на всі типи ТЗ, які досі підпадають під «нульове розмитнення». Крім цього за «повною програмою» буде проводитися митне оформлення усіх інших товарів, які зараз теж підпадають під пільги. Щоправда – крім пального, поки у Кабміні це делікатне питання вирішили не чіпати.

А щоб хоч якось «підсолодити» це рішення, у проєкті є одне послаблення – для покупців електромобілів запропоновано скасувати збір до Пенсійного фонду за першу реєстрацію такого автомобіля. І навіть на постійній основі.

Ринок електромобілів: вибрати Tesla Model S зараз простіше ніж Nissan Leaf

І про найцікавіше: коли? Насамперед, аби стати законом, описаний проєкт має пройти усі передбачені регламентом процедури, однак зазвичай кабмінівські ініціативи надовго на полицях Верховної Ради не затримуються. А якщо нардепи ухвалять цей проєкт, і він набуде чинності, «нульове розмитнення» на автомобілі пропонують скасувати з 1 липня 2022 року.

Бажаєте бути в курсі, як проходитиме розгляд цієї ініціативи та яке рішення приймуть народні обранці? Підписуйтесь на Telegram-канал AUTO.RIA й ми вас неодмінно проінформуємо!

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Комментарии (29)

Добавить комментарий к статье
Олег Козак | 16:28, 31 мая 2022

А хто буде вивозити металобрухт з Європи? Хто буде крутити економіку Європи? Видно ще малі черги на кордоні, якщо знову створюють ажіотаж.

Taras | 19:01, 31 мая 2022

сука та влада ніяк не може нажертися вам сукам трохи заплатити позменшувати щоб ви знали як воно живеться

Юра | 10:08, 04 июня 2022

Крути та розвивай економіку України, і спустися на землю! Напиши краще ким працюєш, і чому не на фронті ? Яке відомство відмазало !

Александр | 23:52, 21 июня 2022

Фронтовики пишуть з окопів "чому не на фронті?!")) Косарь в косаря питає а чому ти косарь?! Як воювати чужими руками всі герої як повістки приносять всі раптово інвалідими стають, особливо мажори.

Василь | 20:42, 21 июня 2022

Скільки машин пригнав під нульове розмитнення, мамусин бізнесмен?

Руслан | 09:56, 30 июня 2022

А пересадити на жигулі,з криками підтримаємо державного виробника! А то купують за державні кошти іномарки,а жигули сомусь не буруть!!!

Віталік | 09:09, 02 июня 2022

Просто Гетьманцева і його друзі собі нагнали авто по 200000$ і завтра будуть продавати і все а народ знову нехай платить податки в бюджет,до нової схеми на місяць або два.

Любомир Володимирович Прокопів | 22:42, 02 июня 2022

Дозволити на час війни їздити на нерозмитнених утилітарних авто - пікапах, бусах, пиріжках і т.п. Якщо знищать чи пошкодять - не так жалко буде. Що вціліє - потім розмитнити подешевше. А от недомажори на нерозмитнених мерсах, бехах та лексусах останніх 10-15 модельних років нехай платять по повній, воювати не йдуть то хоч допоможуть армії фінансово. Казнокрадів карати як мародерів.

Гость | 00:21, 04 июля 2022

Ты уже пошел воевать?

Любомир Володимирович Прокопів | 22:58, 02 июня 2022

Чому ті, хто пригнав хороше бензинове авто з америки, яке не чадить і не труїть по пару тисяч людей за день має заплатити всі розмитнення та податки. А якесь хитрозаде лайно має наглість купити старий дизельний металолом з пробігом до місяця й назад за пару тисяч, який там стільки коштує тому, що страховка, податки, техогляд та адекватний ремонт такого корита за пару років вийде дорожче тих пари тисяч. Та ще і хоче, щоб йому всі податки відмінили, бо їх бачте вкрадуть. Так, третину вкрадуть, але якісь дороги таки побудують, якісь школи таки відкриють і когось в лікарнях таки вилікують. Починати треба з себе.

Гурам Гурамович Лисак | 08:35, 03 июня 2022

На машини з Америки те ж нема мита , ні на які нема )

Любомир Володимирович Прокопів | 08:21, 05 июня 2022

З США зараз везуть одиниці, через європейські порти дуже дорого виходить.

Владислав | 00:52, 21 июня 2022

По последней информации 2600 зелёных доставка с Грузии. Когда это Тесла Х то ещё ладно наверное хозяину не очень накладно но когда это машина за 5 тысяч это обдираловка.

Юра | 10:04, 04 июня 2022

Категорично проти мита на авто, про який ви металолом говорите, люди хоч нормальні машини по доступній ціні побачили, хоч одним оком побачили, і то зразу половина можновладців чуть необісралась, Хто з нормальних людей може собі уявити що мито на авто дорожче за саме авто ! Виключно росейскій підхід та метод доводити народ до зубожіння, добре придумали .

Любомир Володимирович Прокопів | 17:18, 07 июня 2022

А хто з "нормальних" людей може собі уявити, що ремонт форсунок, двигуна та заміна каталізатора дорожче за саме авто? Чи начхати на всіх, хто позаду вихлопної труби знаходиться, головне щоб хоч якось їхало? Добре придумали!

Василь | 20:46, 21 июня 2022

Категорично проти мита! Бунтар бля… хочу долар по 8)

Pavel Koval | 12:42, 19 июня 2022

катайся собі на ланосі хоть все життя , а нормальні люди хотять собі нормальну машину

Александр | 23:57, 21 июня 2022

Нормальні люди думають коли ця війна закінчиться, а мажорам аби бібіки були. Для когось як то і війни нема як блатували так і блатують а те що бідота за них вмирає то мєлоч жізні, потім ще якийсь "день жалоби" створите і совість чиста буде.

Влад | 19:03, 05 июня 2022

Деякі люди міркують тільки зі власної звінарні, завжди був ступінчатий достаток людей (прошарок населення), не всі можуть мати великі достатки і велику зарплатню, не всі можуть загнати тачку та сплатити суму податків по ціні більшій за вартість авто !!! Якщо міркувати що я колись загнав і заплатив всі збори то чого він мае не платити - то очікувати якихось змін розвитку у нашому суспільстві даремно, будуть завжди ті хто будуть проводити чітку паралель між слоями населення!!! Категорія цих людей навіть ніколи навіть не буде намагатися міркувати що - лікар, вчитель, охоронець, продавець і т.д. при своїй зарплатні не в змозі купите НОРМАЛЬНЕ свіже бюджетне авто, хай краще їздять на перевареному по 3 колу авто марки ВАЗ, та й ще не розуміють що ці аварійні авто їздять серед них також і наражають на небезпеку і їх самих !!! Тож давайте будемо міркувати та рухатись у цивілізовану сторону, та не будемо схожими на расею!!! Слава Україні!!! ????????????

Валерий | 12:36, 11 июня 2022

Налоговый маньяк гетьманцев ты больше не будешь у власти, на следующих выборах народ даст тебе оценку. Поработаешь на тех условиях и налогах что нам протягиваешь паразит! Таких деятелей как он, третьякова и прочих тищенко на пушечный выстрел во власть не пускать!

Юрий | 16:37, 11 июня 2022

Кабмін та депутати які висрали законопроект про скасування 0 розмитнення мабуть забули що вони найняті народом і мають дбати про народ, а не вигадувати байки про черги, про те як вони потужно працюють і дбають про державу, яку обкрадають разом із олігархами.

Василь | 20:52, 21 июня 2022

Не встиг заробити на пригоні авто) ясно що депутати винні

Гость | 07:27, 15 июня 2022

Нехай вводять тільки сплату ПДВ , ніяких пенсійних фондів військових зборів чи акцизу. ПДВ правильно ввести ! Ви купуєте закордоном авто повертаєте ПДВ , ставите натоблік сплачуєте. І в вести податок на екологію щоб авто від ЄВРо 5 нічого неплатили а старі корчі платили. І буде все ок

Tamerlan | 00:08, 18 июня 2022

У депутатов аж ком в к горле стоит , за ту 500-1000 $ что люди экономят .это скоко бабла , а что если бы не сделали такую расстаможку то люди бы аот во время войны пригоняли машины ? Ну явно тупые , радуйтесь что люди ввозят а не вывозят

Андрей | 18:20, 21 июня 2022

В Украине и россее самые дорогие авто в мире!!! Мы за 3000$ездим на жигулях,а за границей румуны и поляки за 3000$ездят на иномарках которые у нас по 7000$Не дох..нали налога в бюджет для зарплат депутатам в 200 000грн.месяц!?Парадоксы!

Игорь | 20:58, 22 июня 2022

Лично у меня рядом с домом гниют 3 бляхи, которые не трогиюались с места уже пару лет. Понятно что у народа нет денег и хочется ездить на чем-то "хорошем", но с какой радости на растаможку давать льготы???? Если давать льготы то уже всем. Вот скажите, с какого х...на, я, покупая новое авто в салоне заплатил почти 250 000грн налогами, включая ввозную пошлину(которая в цене зашита), а владелец 10 летней машины, которая коптит и гниёт во дворе, должен получать льготы? Правила должны быть одни для всех. И либо пусть всем делают льготнуюю ввозную пошлину, либо никому. Избирательная политика в виде :Дайте бляхам льготы, а остальные пусть платят - это откровенный бред, которые нужно было приседать сразу!!!!

Юрій | 15:16, 26 июня 2022

Та дозволити ввезення до 1.6 і везіть для народу авто, а то сука возять 6 літрові Меріни! Маєш гроші розмитнюй і плати!

Иван | 19:56, 28 июня 2022

Як вже задовбали з цими змінами!!! Вже б зробили щось одне і все. Кожного року то пільгове розмитнення то ще якась х...ня... Довбо...би ко..чені.

Tamerlan | 20:31, 05 июля 2022

Кому на++++ нужна ваша растаможка , которая стоит в разы дороже машины ?

Добавить комментарий к статье Читать все комментарии (29)

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми