debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Як купити автомобіль під час воєнного стану Назад

Як купити автомобіль під час воєнного стану

Розглядаємо доступні зараз варіанти.

Авто з пробігом

Укласти договір купівлі-продажу та здійснити перереєстрацію вживаного транспортного засобу в СЦ МВС можливо з 31 березня 2022 року. Для цього мають бути присутні покупець та продавець (власник) ТЗ, та, власне, автомобіль. Договір купівлі-продажу украдається в СЦ, і там же здійснюється перереєстрація транспортного засобу, за тими ж правилами, які діяли до призупинення реєстраційних дій. 

Авто з пробігом можна реєструвати у СЦ МВС!

«Свіжопригнані» авто

Якщо у вас є автомобіль, який ви нещодавно розмитнили - його можна поставити на облік (точніше - здійснити його першу реєстрацію). Надання цієї послуги вже відновлено. 

«Свіжопригнані» авто можна реєструвати в сервісних центрах МВС

Нові авто

Починаючи з 16 березня нові авто можна реєструвати у сервісних центрах МВС.

Нові автомобілі можна реєструвати у сервісних центрах МВС!

Виїзд на «не своєму» авто за кордон

Чи можна перетнути кордон, якщо авто зареєстровано не на водія? За інформацією, отриманою AUTO.RIA з «гарячої лінії» Держмитслужби, зараз дозволяється виїжджати за кордон на автомобілях, водії яких можуть довести свої родинні зв’язки з власником (наприклад – за кермом жінка, чий чоловік залишився в Україні, у водійки з собою є свідоцтво про шлюб). Або ж інші документи, якими можна довести родинний зв’язок з юридичним власником (тобто тим, чиє ім’я та прізвище вказані у свідоцтві про реєстрацію ТЗ).

Коли ж машина зареєстрована на іншу людину, не родича, зважаючи на складність у цей час оформлення нотаріальної довіреності та неможливість виготовлення тимчасового талона на право керування, можна отримати таку довіреність від власника на простому аркуші паперу, де були б зазначені його основні дані та контакти. В окремих випадках, навіть коли таких документів немає, рішення щодо пропуску ТЗ митники приймають індивідуально, у кожній окремій ситуації, щоправда, стосуються вони лише тих транспортних засобів, якими керують жінки котрі їдуть самі або з дітьми.

В інших ситуаціях (транзитні номерні знаки, нерозмитнені авто, коли власник юридична особа тощо) – слід отримати індивідуальну консультацію у тій митниці, в зоні дії якої ви плануєте перетинати кордон. Їхні контакти можна знайти за цим посиланням.

Все буде Україна! Перемога близько!

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми