debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Динаміка українського авторинку. Тиждень двадцять перший Назад

Динаміка українського авторинку. Тиждень двадцять перший

Як змінювалась колірна гама на авторинку впродовж років, найсвіжіші статистичні дані, динаміка цін, найпопулярніші у пошуку моделі та підбірка найдорожчих легковиків, проданих цього тижня.

Активність авторинку

Поточний тиждень показав деяке зменшення активності потенційних покупців. Картина щодо розподілу кількості переглядів пропозицій про продаж автотранспорту впродовж тижня повернулася до «класичного» вигляду, з піком у неділю. Загалом же авторинок уповільнюється. Пояснити такий стан справ можна недостатнім поповненням нашого автопарку імпортними автомобілями з основних напрямків – з Європи, та США, а також низькими обсягами продажів нових авто досить тривалий час, які б теж мали поповнювати вторинний ринок.

Готові підбірки автомобілів на будь-який смак, гаманець та потреби
Що купити?

При потенціалі 40-50 тисяч «свіжопригнаних» легковиків у місяць, зараз маємо близько 15 тисяч. Статистика попередніх періодів свідчить, що збільшення імпорту призводить до зростання торгів на ринку загалом. Відповідно, спостерігається й зворотний ефект: менше імпорту – менший інтерес до купівлі (заміни) наступного автомобіля.


Цінова картина вторинного авторинку

Про основні терміни та принципи, за якими визначаються ті чи інші показники, котрі присутні на слайді у даному розділі, можна дізнатися за цим посиланням.

Калькулятор цін на авто

Обставини, описані у попередньому розділі, стосуються й цінової картини вторинного ринку легкових автомобілів. Ціни на наявні в Україні машини мали б поступово знижуватися, однак обмежений вибір стримує цей процес. І навіть навпаки – умовно-«свіжі» авто дорожчають, з тих же причин. Натомість продовжують дешевшати у своїй масі електромобілі, оскільки й далі зростає пропозиція з ними, наближаючись до нового рекорду в розмірі 8 тисяч пропозицій на AUTO.RIA, який, ймовірно, буде встановлено за кілька тижнів.


Які моделі легковиків шукають найчастіше на AUTO.RIA?

Список найпопулярніших у пошуку моделей продовжує залишатися без істотних змін, що свідчить про сталість уподобань українських покупців щодо вибору окремих моделей легкових авто з пробігом. Поки до списку не потрапили ні міські компакти, ні хоча б один з популярних електромобілів.


Найдорожчі авто, продані цього тижня на AUTO.RIA

Цього разу на слайді з чотирма найдорожчими легковиками є дві машини ціною понад $100 тис., точніше одна з них навіть дорожча за $200 тисяч! До речі, якщо ви регулярно стежите за нашими щотижневими оглядами українського авторинку, неодмінно помітили, що досить часто у цьому розділі можна зустріти електромобілі. Не став виключенням й двадцять перший тиждень – у третьому віконці Audi e-tron GT.

Найдорожчі авто на AUTO.RIA


Як змінювалась колірна гама на ринку?

Що виникло першим – відповісти не просто. Це як дилема про курку та яйце. Чи то спершу маркетологи, досліджуючи смаки потенційних покупців формували завдання для автозаводів щодо потрібного набору кольорів продукції, чи то навпаки – спершу відбувалися продажі, а після, на основі зібраної статистики, дилерські склади поповнювалися автівками популярних кольорів.

Какие электромобили можно купить в Украине сейчас и сколько они стоят?

Та незалежно від того, кому належить першість щодо прийняття рішень у який колір фарбувати машини, ми зібрали статистику за понад 20 минулих років, і визначили, яка частка кожного з кольорів є для кожного окремого року випуску легковиків, присутніх на нашому авторинку.

Найбільш помітне зростання частки білих автомобілів після 2008 р.в., де таких стає все більше. Майже стала (з незначним зменшенням) частка сірих легковиків; подібна ситуація і з чорними варіантами. Трохи втратив свою популярність синій колір, проте його частка тривалий час залишається стабільною. Майже зникає з ринку зелений, також впевнено зменшується частка червоного кольору. Усі ж інші – як були, так і залишаються у меншості, з незначними змінами присутності у різні роки випуску автомобілів.


Цікавитесь реаліями нашого авторинку, й бажаєте регулярно дізнаватися про те, які моделі найпопулярніші, як змінюються ціни, інтереси покупців та про актуальні тренди – підписуйтесь на пріоритетне отримання новин від AUTO.RIA за допомогою зручного для вас каналу, й не пропустите жодного важливого повідомлення!

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми