debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Динаміка українського авторинку. Тиждень четвертий Назад

Динаміка українського авторинку. Тиждень четвертий

Найсвіжіші статистичні показники, динаміка цін, найпопулярніші у пошуку моделі, що нового на AUTO.RIA, та про найдорожчі і найдешевші авто, продані цього тижня.

Активність авторинку

Крива, зображена на слайді, цілком могла б послугувати графічним елементом для рекламного буклета котрогось з гірськолижних курортів, варто лиш під нею додати кілька написів дизайнерськими шрифтами. Однак оскільки ми вивчаємо динаміку ринку, цей самотній «горбик» між двома «плато» свідчить про те, що рівень зацікавленості в автомобілях залишається сталим, а його підвищення саме 22 січня пов’язане з Днем Соборності України, бо у святкові чи вихідні дні автомобілісти зазвичай мають більше вільного часу й активніше мандрують каталогами автомобілів на AUTO.RIA.


Цінова картина вторинного авторинку

Про основні терміни та принципи, за якими визначаються ті чи інші показники, котрі присутні на слайді у даному розділі, можна дізнатися за цим посиланням.

Четвертий тиждень 2023 року не приніс сюрпризів щодо зміни середніх цін на різні групи легковиків з пробігом. Окрім сектору електромобілів – там середня ціна пропозиції збільшилася на $300, водночас мінімальна ринкова ціна за наймасовіший електрокар Nissan Leaf знизилася на $100. І наразі це все. Тож маємо доволі стабільну ситуацію з цінами в цілому, а щодо сегмента електромобілів – такий стан справ можна вважати звичайним й цілком природнім для відкритого ринку коливанням цін.


Які авто шукають найчастіше на AUTO.RIA?

Стабільність щодо пошуків та цін, про що згадувалось у двох попередніх розділах, присутня й тут, де ми розглядаємо моделі легковиків, до яких потенційні покупці виявляли найбільший інтерес. У порівнянні з попереднім тижнем зміни геть незначні: дещо зросла кількість переглядів пропозицій з Volkswagen Touareg та Audi Q7, натомість трішки менше українці цікавилися BMW 3 Series та Renault Megane.


Нове на AUTO.RIA

Цього тижня команда AUTO.RIA створила можливість обирати в пошуку лише ті авто, до пропозицій про продаж яких прикріплені звіти розширених перевірок, таких як VIN+, VIN MAX, CARFAX. Крім цього можна окремо відібрати оголошення з тими авто, які були перевірені технічно на уповноваженій станції технічного обслуговування. І не варто дивуватися, що таких пропозицій порівняно небагато – адже машини з розширеними перевірками продаються першими!

Авто, перевірені за VIN+/CarFax

Авто, перевірені технічно


Найдорожчі авто, продані цього тижня на AUTO.RIA

Нехай небагато, та все ж чотири автомобілі ціною понад сто тисяч американських доларів знайшли нових власників цього тижня за допомогою AUTO.RIA. Найдорожчим з них, за який було встановлено ціну $190 000, став «кубик», тобто Mercedes-Benz AMG G63, 2019 року випуску.

Наступний у цій категорії – BMW X5M, ціною $152 000, 2020 року випуску та з невеликим пробігом у 40 тис. км. Далі – ще один «баварець», BMW X7 з гібридною силовою установкою, 2022 р.в., за який просили $137 000, і, як бачимо – не марно, бо купець на машину знайшовся. Закриває список ще один BMW, і знову представник групи SUV (зрештою, як і всі попередні автівки), моделі X7, 2020 року випуску, за який до «торгу біля капота» визначили суму $103 000.

Найдорожчі авто на AUTO.RIA


Найдешевший та найстаріший автомобіль, проданий цього тижня

Цього разу у нас є переможець відразу у двох згаданих номінаціях. Ним став легковик 1971 року випуску, з ціною «до торгу» всього $125. Хоча, напевно, за такі гроші й торгуватися гріх. За запевненнями власника, автівка на ходу, і навіть  уже з деякими удосконаленнями заводської примхливої паливної системи. З недоліків – відсутній акумулятор, ціна якого складатиме приблизно половину вартості цілого транспортного засобу. А якщо докупити АКБ та залити повний бак бензину – вартість машини зросте удвічі, хоч, погодьтесь, це вже дрібниці.

Готові підбірки автомобілів на будь-який смак, гаманець та потреби
Що купити?

До речі, мало не забули вказати марку та модель, про яку йдеться: ЗАЗ-968, першого року свого серійного виробництва, із заявленим пробігом 200 тис. км. Покупець для цього «Запорожця» знайшовся всього через 16 годин від моменту створення оголошення.

Найдешевші авто на AUTO.RIA


Цікавитесь реаліями нашого авторинку, й бажаєте регулярно дізнаватися про те, які моделі найпопулярніші, як змінюються ціни, інтереси покупців та про актуальні тренди – підписуйтесь на пріоритетне отримання новин від AUTO.RIA за допомогою зручного для вас каналу, й не пропустите жодного важливого повідомлення!

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми