Автомобіль тижня. DS3

Оновлений DS3 нарешті дістався українського ринку «живцем». Що пропонують та які ціни правлять дилери?

DS Смотреть 55 предложений →

Невеличкі преміальні хетчбеки зараз не на вершині популярності: за рівних умов покупці охочіше надають перевагу кросоверам. Саме тому більшість виробників намагаються додати різноманітні “крос-версії" до своїх лінійок і поступово витісняють ними "стандартні" моделі. Втім, часом трапляється й навпаки. Візьмемо до прикладу DS 3 Crossback, який після рестайлінгу позбавився кросоверного додатку в назві, хоча й не надто відчутно змінив філософію. 

Візуально оновлений DS 3 змінився неістотно: переважна більшість нововведень сконцентрована на передній частині автомобіля. З'явився новий бампер та інша фальшрадіаторна решітка, світлодіодні ДХВ тепер виконані з двох вертикальних ліній — у стилі "старшого" DS 7. Окрім цього на рестайлінговому авто встановлена нова LED-оптика з іншим малюнком та начинням, а за доплату для компакта запропонують і матричні фари.

В задній частині автомобіля змін набагато менше. Тут в око впадає новий дизайн ліхтарів та надпис з назвою компанії на декоративному молдингу поміж ліхтарів. А найскладніше відрізнити оновлений DS3 у профіль: придивившись, можна помітити один з нових комплектів колісних дисків, або новий червоний колір кузова Diva Red. У всьому іншому автомобілі (оновлений і його попередник) збігаються.

В інтер'єрі основну ставку французи роблять на нові матеріали вищої якості. Проте, тут можна побачити дещицю інших змін, серед яких нове кермо та мультимедійна система з великим 10,3-дюймовим екраном: її тепер встановлюють навіть у стандартній комплектації. До слова, після рестайлінгу мультимедійка змінила інтерфейс та отримала функцію голосового керування.

Після рестайлінгу моторна гамма стандартного DS3 суттєво скоротилась і тепер складається лише з трьох агрегатів. Втім, два з них не заявлені для України: до нас не дісталися 1,2-літрові бензинові PureTech, доступні в Західній Європі у двох версіях на 100 та 130 кінських сил. В Україні невеликий французький компакт доступний з 1,5-літровим турбодизелем на 130 кінських сил, або в повністю електричній версії E-Tense.

До речі, судячи з масштабу доопрацювань, останній рестайлінг призначався саме для електромобіля. Після оновлення його двигун став на 20 кінських сил потужнішим і тепер розвиває 156 “конячок”. При цьому крутний момент залишився точно таким самим (260 Н·м), а ємність батареї збільшилась майже на 10% - до 54 кВт·год.

Розробники запевняють, що завдяки новим агрегатам їм вдалось суттєво покращити енергоефективність автомобіля, тож запас ходу збільшився більше ніж на 10%. Якщо точніше — з 340 до 402 км за циклом WLTP. Що ж до зарядки, то її цього разу не змінювали: електромобіль підтримує заряджання як перемінним струмом потужністю 11 кВт, так і постійним — до 100 кВт.

В Україні дизельний та електричний DS3 доступні у комплектації Performance Line: зазначимо, це одне із топових виконань з дуже широким переліком обладнання. Наприклад, на всіх українських автомобілях буде встановлено адаптивний круїз-контроль, матричну оптику, безключовий доступ в салон, запуск двигуна кнопкою та клімат контроль.

Предложение о продаже
Усі пропозиції по новим DS 3 на AUTO.RIA
от 1 250 600 грн до 1 261 700 грн

Найпривабливіший цінник, прогнозовано, матиме дизельна версія автомобіля: за неї українські дилери просять від 1 217 300 грн. Проте і на версію E-Tense цінник не захмарний. За свій найдоступніший електромобіль дилери DS просять щонайменше 1 417 700 гривень, що досить близько до вартості Peugeot e-2008 та Opel Mokka-e. Втім, за такі гроші суперників у французького компакта буде чимало — навіть на українському ринку.

Украина Французские автомобили Новые авто
Темы:
История марки DS DS 3
Узнать больше:

Новости по теме

Последние новости

наверх
Мы используем cookie, чтобы вам было удобнее пользоваться сайтом
Подробней →