debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Новий Fiat 600 потрапив на фото без камуфляжу. Що вже відомо? Назад

Новий Fiat 600 потрапив на фото без камуфляжу. Що вже відомо?

Дебют нового італійського мінікросовера має відбутися цього літа, однак виробництво Fiat 500 Х триватиме ще певний час.

Новий «паркетник» від групи Stellantis, який розділить удосконалену платформу з Peugeot 2008, Opel Mokka, DS 3 та Jeep Avenger, італійці планують офіційно презентувати 4 липня, тож у компанії активно взялися до підготовки рекламних матеріалів. Саме під час фільмування абсолютно незамаскований Fiat 600 і був помічений ентузіастами у Німеччині та Італії. І хоч наведені тут «шпигунські» фото мають доволі низьку якість, вони допоможуть нам дещо прояснити.

Автомобіль тижня. Jeep Avenger

По-перше, попри більший цифровий індекс моделі, Fiat 600 буде компактнішим за теперішній 500 Х: з огляду на габарити згаданих вище побратимів, новий мінікросовер матиме завдовжки близько 4,1 метра, ти часом як довжина «ікса» становить 4264 мм. Тож насправді «шестисотий» не буде його прямою заміною: за наявними даними, італійці мають намір продовжувати виробництво 500 Х принаймні до 2024 року, коли італійський завод у Мелфі має змінити профіль на більші електричні моделі на платформі STLA Medium (йдеться про наступний DS 7, купеподібні Opel Manta, Lancia Gamma тощо).

Тим часом Fiat 600 почнуть виготовляти на тому ж заводі, що й Jeep Avenger, у польському місті Тихи. Не дивина, що ці моделі матимуть спільні силові агрегати: найбільший акцент у Stellantis робитимуть на електричну силову установку потужністю 156 к.с.: з новим двигуном Emotors та батареєю на 54 кВт·год вона забезпечуватиме «шестисотому» запас ходу на одній зарядці в межах 400 км (за вимірами WLTP).

Топ-12 найпопулярніших нових електромобілів України

Передбачено й бензинову альтернативу: найдоступнішим варіантом, вочевидь, стане Fiat 600 з 1,2-літровим турбо PureTech потужністю 100 к.с. Також у планах 136-сильний «м’який» гібрид, обладнаний тим самим бензиновим двигуном і електрифікованою автоматичною трансмісією від Punch Powertrain.

Усі нові автомобілі Fiat на AUTO.RIA
Предложение о продаже
Усі нові автомобілі Fiat на AUTO.RIA
от 555 000 грн до 1 436 000 грн

Попри те, що платформа CMP не надає технічної можливості встановлення системи повного приводу, європейську автомобільну спільноту сколихнуло повідомлення про намір Stellantis запропонувати наступного року версію Jeep Avenger 4xe з окремим електродвигуном на задній осі. Однак подібне рішення може бути виключно даниною позашляховій репутації бренду Jeep і жодних даних, які давали б підстави для очікування Fiat 600 4Х4, наразі нема. Дізнатись більше зможемо вже цього літа, коли новинка стартує офіційно.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Комментарии (1)

Добавить комментарий к статье
Дмитрий | 09:30, 14 июня 2023

Вообще пофиг)))

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми