Автомобіль тижня. Mercedes-Benz E-Class (W214)

На українському ринку новинка має з'явитись до початку цієї осені.

Mercedes-Benz E-Class Смотреть 3 387 предложений →

Попри те що седан Mercedes-Benz E-Class не є флагманською моделлю бренду, до зміни його поколінь німці ставляться з особливою увагою. Цього разу інтерес до новинки ще й додатково підігрівала заява очільників компанії про припинення подальшого виробництва машин з ДВЗ. Виходить, що 214-й кузов має всі шанси стати представником останньої генерації класичного E-Класу.

Компанія Mercedes-Benz добре відома вельми консервативними поглядами на ведення бізнесу, які зазвичай відображались у дизайні їхніх моделей. Не можна сказати, що нову генерацію не вдасться розпізнати без додаткових підказок, але еволюційного стрибка вона також відкрито не демонструє. Можна сказати, що після зміни поколінь седан зробили ближчим до електричного аналога Mercedes-Benz EQE. Це особливо помітно по фальшрадіаторній решітці, яка за допомогою чорних вставок тепер поєднується з головною оптикою автомобіля та великим повітрозабірником на бампері.

На задній частині седана знайти паралелі навіть складніше. Провідним елементом дизайну тут стали світлодіодні ліхтарі з двома трипроменевими зірками. Вони, до слова, активно використовуються як дизайнерський елемент екстер'єру: їх у завуальованому вигляді можна побачити на кузові. Натомість традиційна фігурка на капоті залишилась тільки в одній із комплектацій - Exclusive Line.

Як і раніше, після зміни поколінь седан трохи збільшився у розмірах. Колісна база моделі виросла на 22 міліметри, а сам автомобіль витягнувся на 14 міліметрів (до 4949 мм). При цьому конструкція шасі дуже подібна до рішень, які ми бачили раніше. Передні колеса кріпляться до кузова через подвійні поперечні важелі, а на кормі використовується фірмова “п'ятиважілька”. В найдоступнішому виконанні на автомобіль будуть встановлюватись звичайні пружини, а на дорожчих версіях запропонують адаптивну пневматичну підвіску, яка на швидкостях понад 120 км/год зменшує дорожній просвіт на 1,5 сантиметра.

Після зміни поколінь на Mercedes-Benz E-Class нарешті з'явилось адаптивне шасі з поворотною задньою віссю. На невеликих швидкостях колеса повертаються у протифазі з кутом до 4,5 градусів, щоб зменшити діаметр розвороту приблизно до 11 метрів, а на швидкості понад 60 км/год всі колеса повертаються в один бік, щоб покращити стабільність авто. До слова, як і на молодшому C-Class, тут адаптивне шасі пропонуватимуть виключно за доплату.

Чого новий Е-клас не запозичив у електромобілів, то це інтер'єру з панеллю MBUX Hyperscreen на всю ширину салону. Загальний дизайн подібний, але замість монолітного скла, під яким приховуються великі екрани, тут можна побачити виведену в окремий модуль 12,3-дюймову панель приладів і два екрани мультимедійної системи, встановлені під єдиним склом.

Треба зробити уточнення, що 12,3-дюймовий “пасажирський” дисплей буде доступним тільки за доплату, хоча 14,4-дюймовий центральний тачскрін можна буде побачити навіть на ненайдорожчих версіях. Цікавою особливістю правого екрана можна назвати те, що при вільному пасажирському кріслі він буде транслювати абстрактну заставку, а якщо детектор виявить людину праворуч від водія, то там з'явиться можливість переглянути відео та деякі інші мультимедійні функції.

Ще однією цікавою особливістю інтер'єра стала відмова від фірмових круглих дефлекторів в передній частині. У новому Е-класі вони приховані між ярусами передньої панелі й отримали опціональні сервоприводи, за допомогою яких кліматична установка може змінювати напрям потоку. Щось подібне ми вже бачили на Porsche Panamera, але в Mercedes вирішили не повторювати помилок земляків і зберегли звичайні ручки, щоб у водія залишилась можливість керувати потоком механічно, а не через меню “мультимедійки”.

У країнах Західної Європи автомобіль поки пропонуватимуть виключно з дволітровими агрегатами, причому, усі вони будуть електрифікованими гібридами. Найдорожчі версії отримали повноцінні бензоелектричні установки, а початкові оснащені модернізованим 23-сильним стартер-генератором, який вбудовано в дев'ятиступеневий “автомат” 9G-Tronic.

Базовий Mercedes-Benz E 200 пропонується тільки з приводом на задні колеса і бензиновою турбочетвіркою на 204 к.с. та 320 Н·м крутного моменту. Після зміни поколінь ця модифікація стала важчою приблизно на 125 кілограмів, причому основною причиною цього стали не тільки збільшені габарити та електричний довісок, а й 66-літровий бак, який тепер встановлюється у базовій комплектації. Частково це пояснює те, чому попри збільшену потужність динаміка розгону в новій генерації E 200 погіршилась на 0,1 секунди (до 7,5 секунди).

Дизельний Mercedes-Benz E 220 d “погладшав” ще істотніше. У повноприводній модифікації прибавка в масі складає близько 165 кілограмів, тож сам автомобіль майже дістався до позначки у дві тонни. Незалежно від типу трансмісії дизельні седани отримають лише 197-сильну “турбочетвірку”, яка розвиває до 440 Н·м крутного моменту.

Предложение о продаже

Найдорожчими модифікаціями на цей момент стали гібриди з можливістю підзаряджання від побутової електромережі. Під заднім сидінням таких авто встановлено компактний акумулятор ємністю у 25,4 кВт·год, задля встановлення якого інженерам довелось зменшити об'єм паливного бака до 50 літрів, а об'єм багажника — до 370 літрів. Як компенсацію власник плагін-гібрида може отримати близько 115 кілометрів електричного пробігу і можливість розганятись до 140 км/год взагалі без активації ДВЗ.

Окрім акумуляторної батареї спільною рисою усіх PHEV має стати тяговий електромотор на 129 к.с. та 440 Н·м крутного моменту. В модифікації Mercedes-Benz E 300 e силова установка розвиватиме 312 к.с. та 550 Н·м крутного моменту, а у версії Mercedes-Benz E 400 e сумарна віддача системи вже сягає 381 кінської сили та 650 Н·м тяги. До слова, саме топовий гібрид, який прискорюється з місця до сотні за 5,3 секунди, на цей момент є найдинамічнішим варіантом нової генерації Е-Класу. Та найближчим часом ситуація може змінитись, адже німці вже готують моделі AMG та “цивільні” модифікації з шестициліндровим мотором.

Зацікавились новим Е-Класом?

За старою традицією, випуском нового E-Class опікуватиметься головний завод Mercedes-Benz в місті Зіндельфінген. На батьківщині бренду перші “живі” автомобілі мають доставити до автосалонів цього літа, а вже до початку осені W214 може з'явитись і в українських дилерів. Принаймні, такий план.

Новые авто Седан Немецкие автомобили Новинки
Темы:
Mercedes-Benz Mercedes-Benz E-Class
Узнать больше:

Новости по теме

Последние новости

наверх
Мы используем cookie, чтобы вам было удобнее пользоваться сайтом
Подробней →