debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Оновлений Hyundai i10 дедалі чинитиме опір кросоверам Назад

Оновлений Hyundai i10 дедалі чинитиме опір кросоверам

Мініатюрний міський хетчбек оновився після трьох років на ринку. Що додали, крім «косметики», та коли чекати в Україні?

Через вибухове зростання популярності кросоверів деякі виробники приділяють дедалі менше уваги сегментові компактних міських хетчбеків, який свого часу «робив продажі» принаймні на європейському ринку. Тим часом бренди зі Сходу, де попит на мініатюрні легковики не вщухає, продовжують підтримувати найменші моделі: днями Hyundai показав перші світлини оновленого Hyundai i10.

Автомобіль тижня: наступний Hyundai Kona

Третя генерація хетчбека була вперше представлена восени 2019 року в Індії та «відбула» на європейському ринку три повних роки, тож рестайлінг можна вважати цілком вчасним. Втім, візуальні зміни виявилися не надто значними, хоч ідентифікувати оновлену машину буде доволі нескладно. Першою чергою, завдяки ходовим вогням: круглі «квіточки» ДХВ поступилися місцем більшим ходовим вогням, які тепер складатимуться з чотирьох шестикутних елементів-стільників.

Такою ж буде і форма перетинок на новій решітці радіатора, а нижній повітрозабірник захищатимуть горизонтальні планки з хромованим декором. На задній частині оновлення скромніші: у ліхтарях з’явились світлодіодні габаритні вогні у формі трьох променів, тим часом як бампер істотних змін не отримав. Натомість виробник запропонує два нових кольори кузова (світло-сірий перламутровий Lumen Grey та блакитно-фіолетовий Meta Blue), контрастний чорний дах двох тонів та встановлюватиме нові 15-дюймові легкосплавні диски.

Що вибрати? Порівнюємо Volkswagen T-Cross та Hyundai Venue

Зміни в інтер’єрі будуть не надто помітними візуально: оновлений i10 збереже знайомий 8-дюймовий сенсорний «планшет» інформаційно-розважальної системи та додатково отримає 4,2-дюймовий дисплей на щитку приладів. Цього разу виробник зробив акцент на технологіях: окрім бездротової підтримки Apple CarPlay / Android Auto та зарядного пристрою хетчбек вже у стандартній комплектації матиме розгалужений комплекс асистентів безпеки Hyundai Smart Sense.

Серед них — вдосконалена система запобігання зіткненню спереду (FCA) з режимами «Місто», «Міжмісто» та «Пішохід» і новою можливістю розпізнавання велосипедистів, та система контролю смуги руху (LFA), яка використовує електромеханічний підсилювач керма, щоб допомогти автомобілю залишатися в межах, визначених розміткою. Про зміни в лінійці силових агрегатів корейський виробник наразі не повідомляє.

Найдешевші нові хетчбеки: що є на AUTO.RIA?

Варто зазначити, що зміни подібного масштабу отримає й топова версія Hyundai i10 N Line (на фото — біле авто з вертикальними ходовими вогнями), однак на українському ринку вона поки не представлена. Нагадаємо, що українські дилери Hyundai пропонують модель i10 у трьох комплектаціях (Active, Comfort, Style) з двома бензиновими двигунами та механічною або автоматичною коробками передач.

Усі нові Hyundai i10: що є на AUTO.RIA зараз?
Предложение о продаже

За підсумками 2022 року хетчбек Hyundai i10 знайшов в Україні близько сотні власників: це зробило його лідером у доволі компактному сегменті нових автомобілів класу «А», хоч результат утричі менший за попит на найкомпактніший кросовер бренду на нашому ринку — Hyundai Venue. Оновлену машину в салонах українських дилерів очікують о другій половині 2023-го. Підпишіться на канал Новин AUTO.RIA в Telegram, щоб своєчасно дізнаватися про наявність, комплектації та ціни новинок.

Отзывы о Hyundai i10

Отлично
40 отзывов
4.3
Общий рейтинг авто
  • Управление
    4.3
  • Надежность
    4.3
  • Комфорт
    4.3
  • Цена
    4.1
  • Дизайн
    4.7

дизайн кузова, динамика, дорожный просвет, качество сборки, коробка передач

качество материалов, объем багажника, шумоизоляция

Все отзывы о Hyundai i10

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми