debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Автомобіль тижня: Mercedes-Benz A-Класу Назад

Автомобіль тижня: Mercedes-Benz A-Класу

Оновлений компактний хетчбек і седан мають з'явитись в українських автосалонах вже навесні.

На тлі шаленого успіху кросоверів результати продажів компактних Mercedes-Benz A-Класу мають дуже скромний вигляд. Втім, така тенденція помітна не лише на прикладі німецького бренду, саме тому мережею вже почали ширитися чутки, що замість наступного покоління «ашки» ми побачимо електромобіль під брендом Mercedes-EQ. А поки в компанії намагаються підігріти увагу аудиторії з допомогою планового рестайлінгу найменшої моделі марки.

Мерседес А-класу

Варто зазначити, що планове оновлення не надто сильно змінило екстер'єр автомобіля. Щоб відрізнити нове авто від дорестайлінгового доведеться докласти зусиль. Серед змін, які вдасться помітити майже одразу, нова фальшрадіаторна решітка та оновлений бампер. Головна оптика має такий самий вигляд, що й раніше, хоч у Mercedes-Benz заявляють, що переглянули її технічне начиння, тим часом як задні ліхтарі отримали нову конструкцію та дизайн.

Тест-драйв Volkswagen Golf GTi: взрослеют даже «зажигалки»

До інтер'єру новинки також доведеться добряче приглядатись: тут зміни приховані у різноманітних деталях. Наприклад, з'явились нові комбінації матеріалів, а замість стандартного 7-дюймового екрана тепер встановлюють дише 10,25-дюймовий тачскрін. Цікаво, що з панеллю приладів такий трюк вирішили не повторювати: за замовчуванням вона цифрова, але має діагональ 7 дюймів.

Окрім цього на А-Класі з'явилась модернізована версія інформаційно-розважальної системи MBUX з покращеною графікою та вдосконаленим голосовим помічником. Окрім цього важливим нововведенням має стати наявність сканера відбитків пальців, за допомогою якого автомобіль зможе розпізнавати особу водія. Втім, для українського ринку таку опцію поки не підтвердили.

Новий BMW M2: повернення до Need for Speed

Варто зазначити, що в Mercedes-Benz почали відмовлятись від складних конфігураторів і підготували для своїх компактів декілька опціональних пакетів. З ними буде складніше зібрати автомобіль на особистий смак, однак для процесу виробництва та дилерських центрів перехід на пакетну систему буде істотним полегшенням.

Мерседес А-класу

Серед принципових технічних нововведень А-Класу — рішення відмовитись від механічної коробки передач. Навіть у Європі попит на цей тип трансмісії невпинно падає, а на інших великих ринках замовлення на такі машини й поготів були справжньою екзотикою. Тож відтепер на хетчбек і седан встановлюватимуть лише преселективний “робот” на сім або вісім передач.

Рейтинг найпопулярніших компактних авто у світі

Разом із "трьохпедальною" версією на пенсію відправили бензиновий 109-сильний атмосферника моделі A 160. Тепер базовими варіантами А-Класу будуть 136-сильний A 180 та 163-сильний A 200. До слова, обидві модифікації мають під капотом 1,3-літровий турбомотор, який приводить у рух передні колеса.

Мерседес А-класу

Повноприводна трансмісія тепер з'являтиметься на моделях A 220 та A 250 з дволітровими бензиновими “четвірками” на 190 та 224 кінські сили. Після оновлення ці агрегати пропонуватимуть виключно з системою 4Matic і 48-вольтовою гібридною системою зі стартер-генератором, який додає на початку руху близько 14 кінських сил.

Тест-драйв Mercedes-Benz A-Класса

Тим часом асортимент дизельних агрегатів залишився незмінним, однак покупці машин з дволітровим двигуном втратять можливість замовити повноприводну трансмісію. Також зауважимо, що з прайс-листів лінійки AMG зникла 387-сильна версія A 45, тож обирати доведеться між початковим Mercedes-AMG A 35 на 306 кінських сил і 421-сильним A 45 S. Що ж до підзарядного гібрида A 250 е, то він, з огляду на заявлені характеристики, внаслідок рестайлінгу не змінився.

Мерседес А-класу

На нашому ринку оновлений Mercedes-Benz A-Класу має з'явитись наступного місяця, однак ціни на нього ми можемо озвучити й зараз. Найдешевшим варіантом в Україні буде A 180 d, який оцінили у 1 653 856 гривень. На хетчбек із повним приводом доведеться витратити щонайменше 2 040 100 гривень (це буде A 250 4Matic), тим часом як ціни на версії AMG починатимуться з 2 366 389 гривень: саме стільки коштуватиме "початковий" 306-сильний А 35.

Найпотужніші нові авто в Україні: що є зараз на AUTO.RIA?

Вкотре підкреслимо, що за наведені ціни запропонують стандартну комплектацію автомобіля, обладнану мультимедійною системою MBUX, мультифункціональним кермом та фірмовим клімат-контролем. Якщо ж клієнт побажає мати на А-Класі чорний дах, йому доведеться замовити пакет Progressive з іншою оббивкою сидінь, кермом і різноманітним декором.

Нові Mercedes-Benz A-Class на AUTO.RIA
Предложение о продаже

Поціновувачам спортивного стилю запропонують пакет AMG Line зі спортивними кріслами, сталевими накладками на педалях та відповідним декором. Вартість пакетів привселюдно не оголошена, однак її можна буде дізнатися у найближчого дилера. Хай там як, варто розуміти: на підсумкову вартість оновленого Mercedes-Benz A-Класу ціна додаткового пакета впливатиме вельми відчутно.

Отзывы о Mercedes-Benz A-Class

302 место
Отлично
98 отзывов
4.3
302 место
Общий рейтинг авто
  • Управление
    4.2
  • Надежность
    4.3
  • Комфорт
    4.2
  • Цена
    4.2
  • Дизайн
    4.5

дизайн кузова, динамика, дорожный просвет, качество сборки, коробка передач

качество материалов, стоимость обслуживания

Все отзывы о Mercedes-Benz A-Class

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми