debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Автомобіль тижня. Volkswagen Amarok Назад

Автомобіль тижня. Volkswagen Amarok

Нове покоління Volkswagen Amarok незабаром з'явиться і на українському ринку.

Компанія Volkswagen довго розігрівала публіку перед прем'єрою другого покоління пікапа Amarok. За допомогою численних тизерів німці відвертали увагу автолюбителів від головної особливості новинки — переходу на ному платформу, яку нова генерація Amarok розділила з пікапом Ford Ranger.

Новый Ford Ranger стал похож на «младшего брата»

Ця новина була не дуже добре сприйнята поціновувачами німецького бренду, але, багато хто з них видихнув з полегшенням після офіційної прем'єри. Принаймні візуально новий Amarok не буде схожим на актуальний Ranger. Навіть більше, його дизайн скоріше сприймається як еволюція попередника. А невелику подібність з “американцем” тут можна розгледіти хіба що у профіль, і тільки якщо дуже прискіпливо придивлятись.

Фольксваген Амарок

Однак в інтер'єрі спорідненість з Ranger видно неозброєним оком. У обох автомобілів подібна архітектура передньої панелі й деякі деталі центральної консолі. Наприклад, на фірмових фотографіях можна помітити типовий для американського пікапа селектор трансмісії та величезний дисплей мультимедійної системи в портретній орієнтації. Та й модуль керування склопідіймачами на новинку перекочував повністю без змін.

Тест-драйв Toyota Hilux: использовать по назначению

При цьому німці все ж таки намагались приховати спорідненість цих моделей і додали дизайну передньої панелі грубих форм. Також змінився дизайн дефлекторів повітропроводів, а мультимедійну систему та панель приладів перевели на фірмову графіку Volkswagen. Окрім цього на Amarok відмовились від класичного модуля керування кліматичною установкою, замінивши її на сенсорну панель в нижній частині тачскріна.

Після переходу на нову платформу Amarok суттєво виріс в габаритах. У довжину пікап витягнувся майже на 10 сантиметрів, а розмір колісної бази виріс аж на 173 мм. У Volkswagen запевняють, що таким чином змогли надати більше простору для пасажирів другого ряду, однак у загальному контексті цікавішими здаються його перспективи на бездоріжжі.

Тест-драйв Ford Ranger Raptor. Хищник для наших широт

В теорії через помітно зменшені звіси мала б суттєво покращитись геометрична прохідність пікапа. У Volkswagen поки не розкрили всі характеристики, але вже відомо, що тепер на автомобілі можна проїжджати брід глибиною до 800 мм (раніше було до 0,5 метра). При цьому максимальне корисне навантаження зросло до 1160 кілограмів, а дах автомобіля може витримати вагу до 350 кілограмів. Як опцію навіть можна буде дозамовити чотиримісний намет, який встановлюється над кабіною.

Фольксваген Амарок

Лінійка двигунів другого покоління Amarok майже повністю складається з турбодизелів. Базовим агрегатом стала дволітрова 150-сильна “турбочетвірка”, яку можна буде замінити на такий самий мотор, але вже на 170 кінських сил. Також для пікапа буде доступний дволітровий дизельний двигун с двома турбінами, який зможе розвивати до 204 кінських сил.

Тест-драйв VW Amarok: Вижу цель, не вижу препятствий

На вершині дизельної гами розмістився трилітровий V6, який залежно від ринку розвиватиме 241 або 250 кінських сил. Але й це не найпотужніший двигун з яким можна придбати Amarok! На найдорожчі версії встановлюватимуть 2,3-літровий бензиновий EcoBoost, який на межі можливостей розвиватиме до 302 кінських сил.

З асортиментом трансмісій також цікаві справи. Тепер для пікапа можна замовити один із двох варіантів повного приводу. На дешевших автомобілях буде використано класичний part-time, в якому за замовчуванням тяга передається на задню вісь, а передок підключається примусово. А на дорожчих автомобілях можна буде побачити постійний повний привод з міжосьовим диференціалом. Найдоступніші автомобілі пропонуватимуть з п'яти- та шестиступеневими “механіками”, які можна замінити на 6 або 8-діапазонний “автомат”.

Натисніть тут, щоб своєчасно дізнатися про старт продажів та ціни в Україні!
Очікуєте на новий Amarok?

Виробництвом нового покоління Volkswagen Amarok буде опікуватись південноафриканський завод Ford, де зараз вже налагоджено виробництво Ranger. На головних ринках прем'єра новинки має відбутися вже до кінця поточного року. Що ж до України, то на нашому ринку пікап теж з'явиться, але ближче до весни 2023-го.

Отзывы о Volkswagen Amarok

277 место
Отлично
54 отзыва
4.3
277 место
Общий рейтинг авто
  • Управление
    4.5
  • Надежность
    4.3
  • Комфорт
    4.2
  • Цена
    3.9
  • Дизайн
    4.6

дизайн кузова, динамика, дорожный просвет, качество сборки, коробка передач

качество материалов, стоимость обслуживания

Все отзывы о Volkswagen Amarok

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Комментарии (1)

Добавить комментарий к статье
Александр Bazaland | 17:38, 16 авг. 2022

На Амарок фордовский EcoBoost?

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми