debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Fiat показав перші фото крос-купе Fastback. Що про нього відомо? Назад

Fiat показав перші фото крос-купе Fastback. Що про нього відомо?

Цікава зовнішність, нова модульна платформа та турбодвигуни потужністю до 182 к.с. Коли чекати в салонах?

Італійський виробник оприлюднив перші чіткі фото нового купеподібного кросовера  Fastback, побудованого на власній модульній платформі MLA. Варто зазначити, що ця архітектура була створена для дешевих автомобілів, які Fiat випускає у Бразилії, однак новинка вочевидь буде більшою за презентований нещодавно бразильський мінікросовер Pulse і займе нішу між ним і симпатичним пікапом Fiat Toro, побудованим на шасі Small Wide 4×4 (Fiat 500X, Jeep Renegade та Compass).

Доступні та в кредит під 0,01%. Що є на AUTO.RIA?

Цікаво, що інтернет-спільнота, відреагувавши на перше тизерне зображення італо-бразильського крос-купе, одностайно назвала його «суперником BMW X4», однак це у будь-якому разі доведеться визнати перебільшенням. По-перше, навіть з огляду на характерний силует та справді схожу форму задніх ліхтарів, Fiat Fastback буде значно компактнішим і навряд чи вийде за межі сегмента SUV-C. Тож серед більш-менш рівних за габаритами та класом суперників варто згадати хіба що Renault Arkana, Citroën C4, Citroën C4 X та новий Peugeot 408.

По-друге, лінійка силових агрегатів «Фастбека» теж буде доволі скромною: хоч виробник не поспішає розкривати перелік силових агрегатів, найбільш імовірними варіантами стануть 1,0-літровий бензиновий турбо на 130 к.с. (це потужніша версія двигуна Fiat Tipo Cross), а також 1,3-літровий Turbo Multiair III потужністю 182 к.с., який зараз встановлюють на пікап Fiat Toro та менші кросовери Jeep — Renegade і Compass. Також є чимала ймовірність використання й 1,3-літрового «атмосферника» на 109 к.с. — однак із ним Fastback навряд чи покине межі Бразилії.

Найдоступніші нові кросовери в наявності. Що є на AUTO.RIA?

А про те, що він їх таки покине, вже йдуть балачки: початок продажів нового купе-кросовера у Південній Америці відбудеться наступного року, після чого компанія ухвалюватиме рішення про доцільність його експорту на інші ринки світу. Втім, для Європи його продажі поки що малоймовірні: у нижньому ціновому сегменті концерн Stellantis активно просуває нові компактні кросовери на французькій платформі СMP — Peugeot 2008, Citroen C3 Aircross, Opel Mokka тощо.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми