debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Новий Volkswagen Т7 Multivan розбили на «відмінно» Назад

Новий Volkswagen Т7 Multivan розбили на «відмінно»

Експерти оцінили рівень безпеки нового покоління популярного німецького «буса».

Нова генерація Volkswagen T7 Multivan щойно почала поступати дилерам у деяких країнах Європи, а експерти EuroNCAP вже провели краш-тест цієї моделі. Новинка, яку класифікували як сімейний та службовий «бус», дуже добре показала себе під час випробувань, хоч не обійшлось і без зауважень.

Після зміни поколінь модель перейшла на модульну платформу MQB, завдяки чому отримала уніфікацію з більшістю представників модельного ряду Volkswagen та чимало корисних технологій, які вже давно використовуються на сучасних легковиках німецького концерну. Той самий Caddy нещодавно пережив схожу трансформацію, - і це дуже добре позначилося на його безпеці.

Новый Volkswagen Caddy признали безопасней предшественника

Найкраще нова генерація фургона проявила себе під час оцінювання безпеки водія та дорослих пасажирів. У цій вправі Multivan зміг набрати 90% балів. При фронтальному ударі з повним перекриттям кузов автомобіля зберігав сталу форму, а сенсори в манекенах виявили хороший захист колін, стегон і голови водія та пасажирів. При цьому, торс всіх манекенів показав жовтий рівень навантаження, як і гомілка водія внаслідок удару об гнучку деформовану перешкоду з частковим перекриттям.

Краш-тест Мультиван

Під час тестування з манекенами, що імітують дітей, фургон зміг заробити 89%. При проведенні краш-тесту всі навантаження на «дітей різного віку» залишились у зеленій зоні. Кілка балів експерти EuroNCAP вирішили зняти за те, що на передньому пасажирському сидінні не передбачено кріплень Isofix та стандарту i-Size. Втім, на двох задніх рядах такі системи є, і вони можуть бути використані на будь-якому з місць.

Тест-драйв VW Multivan: Лови момент!

Роботу електронних помічників в EuroNCAP оцінили на 87%. Фургон оснащено функцією моніторингу за пасками безпеки на всіх сидіннях; система автоматичного екстреного гальмування добре проявила себе у тестах з іншими транспортними засобами та в більшості сценаріїв ефективно намагалася попередити ДТП. Система контролю рядності тут активна: у більшості випадків вона м'яко коригує напрям руху авто та допомагає йому залишатися у межах певної смуги.Втім, за умови високого ризику ДТП то система поводитиметься впевненіше та агресивніше впливатиме на роботу рульового механізму.

  • Захист дорослих пасажирів - 90% 
  • Захист дітей 89% 
  • Захист пішоходів - 69% 
  • Електронні помічники - 87%

Найбільше віртуальних гуль та забоїв цього разу дісталося пішоходам. Їхню безпеку в EuroNCAP оцінили у 69%, що істотно менше, ніж у решті дисциплін. Бампер показав непоганий рівень безпечності для ніг пішохода, однак внаслідок удару об край капота існує чималий ризик пошкодити кістки тазу. У цьому плані залишається сподіватися хіба що на роботу системи автоматичного екстреного гальмування, оскільки вона показала себе з дуже гарного боку. У більшості тестових ситуацій автомобіль адекватно ідентифікував як пішоходів, так і велосипедистів. Помилки виникали лише у випадках, коли перешкода виникає на шляху дуже несподівано, або перетинає поперечну дорогу.

Все предложения новых Volkswagen Multivan на AUTO.RIA
Предложение о продаже

За підсумком усіх випробувань новий Multivan зміг заробити максимальну оцінку у 5 зірок, - і це, скажімо прямо, передбачуваний результат. Останні декілька років Volkswagen стабільно отримує від експертів максимальні бали EuroNCAP для всіх своїх моделей, а невеликий спад у цьому плані можна було помітити лише у 2019, коли Sharan зміг отримати лише 4 зірки, а новий на той час мікрокар up! ледве отримав трійку.

Отзывы о Volkswagen Multivan

190 место
Отлично
58 отзывов
4.5
190 место
Общий рейтинг авто
  • Управление
    4.7
  • Надежность
    4.3
  • Комфорт
    4.7
  • Цена
    3.9
  • Дизайн
    4.7

дизайн кузова, динамика, дорожный просвет, качество материалов, качество сборки

стоимость обслуживания, цена

Все отзывы о Volkswagen Multivan

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми