debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Більше ніж «бандеромобіль». Які ще машини потрібні нашим захисникам? Назад

Більше ніж «бандеромобіль». Які ще машини потрібні нашим захисникам?

В Україні працює проєкт, який допомагає забезпечити потреби Сил Тероборони у всюдихідному транспорті, здатному перевезти значну кількість вантажів та особового складу. Що вони вже зробили та як ми можемо допомогти збільшити їхні оберти?

Летючі диверсійні групи або високомобільні наряди мисливців на «іранські мопеди» на повноприводних пікапах-«бандеромобілях» стали одним із символів цієї війни. Однак бійці ТРО можуть не лише «жалити як оса», а й дають ворогу добрячого прочухана: головне — вчасно дістатися у потрібне місце з вантажем зброї та боєприпасів. Саме для цього їм потрібні великі військові всюдиходи, здатні транспортувати зброю та особовий склад будь-якими манівцями, рівчаками та кучугурами.

Як я можу допомогти?

Зазвичай така техніка є на базах зберігання ЗСУ, та більшість машин, які до цього часу не відбули на службу до війська, не рухалися по 15-20 років і перебувають у стані, який ви, ледве побачивши, назвали б іржавим мотлохом. Однак у проєкті «Тачка на ТРОкачку» об’єдналися люди, які підрахували, що відновлення навіть занедбаних зразків військового транспорту «з-під паркана» буде дешевшим за витрати на пошук та купівлю рухомої аналогічної техніки, яку врешті усе одно доведеться приводити до тями.

Один із відновлених проєктом «Тачка на ТРОкачку» зразків техніки - 40-річний БТР-60 з колісною формулою 8х8 - на відео нашого колеги Сергія Волощенка. 


Перш ніж запустити цей проєкт, його засновники заручилися підтримкою командування ЗСУ і знайшли на базах зберігання по всій Україні 5 одиниць ГАЗ-66 четвертої категорії та по одному ГАЗ-66 третьої та другої категорій. Зусиллями волонтерів та благодійників зібрали кошти, закупили необхідні запчастини й матеріали, а за ремонт взялися дві СТО у Києві, майстри яких вирішили працювати з технікою для оборонців без оплати.

Машинам для бійців потрібен ремонт, а проєкту – друзі, меценати, партнери й спонсори. Можете допомогти коштами, руками або вільним боксом на СТО? Приєднуйтесь!

За перші 20 діб роботи були відновлені 6 готових до «роботи» у фронтових умовах машин, середня вартість ремонту кожної з яких склала $2500-3000. Вже зараз у «портфелі» проєкту машини марок ГАЗ, Урал, ЗІЛ, УАЗ, КамАЗ, КрАЗ, БТР. Доєдналися волонтери та власники СТО у Києві та області, люди із Хмельниччини, Франківщини, Тернопільщини, Житомирщини, Дніпровщина, Харківщини, Львівщини... Так за перші три місяці роботи для захисників на фронті спільними зусиллями вдалося відновити 111 машин — і їхню кількість життєво необхідно збільшувати! За словами співзасновника «Тачок на ТРОкачку» офіцера управління логістики штабу Командування Сил ТРО ЗСУ Віктора Шевченка, оборонцям потрібні 4000 таких машин.

Долучитися до «Тачок на ТРОкачку» може кожен: певною сумою коштів, руками автомеханіка чи навіть розповсюдженням інформації про діяльність проєкту.

Чим я можу допомогти?

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Комментарии (7)

Добавить комментарий к статье
Виталий | 16:32, 13 февр. 2023

И чем я могу помоч, когда полуздоров и нет ни работы не выплат?? С февраля 23.02.2022 г. Сам без выплат помощи и работы. Плюс имеются проблемы по здоровью. Не шлите больше такого. Всем здоровья и мирного неба

Stanislav Volkov | 13:45, 14 мар. 2023

Так работу ищите. За год не найти. Не смешите

Виталий | 14:59, 16 мар. 2023

У меня всё для себя есть, чем я обязан???мне что дали бесплатно?? Я прошу у вас что либо??? Забудьте о мне!!! Досвидания....

Виталий | 20:00, 13 февр. 2023

Подари, армии, или эта рекламма??? Говорили а помощи а не о рекламме!!! Лично у мени ничего нет, дело идёт есть лишнее дайте или подайте аримии.

Гость | 15:28, 14 февр. 2023

Фінансово навряд чи можу допомогти а от руками можна досвід крутити машини чуток є...

Роман | 16:56, 15 февр. 2023

Оцю фігню пустіть у верховній зРаді та кабаномінісрам. Розумію що можна зі світу по нитці але не для кабінетів на підшкірний жир, бо де потрібно добре якщо половина доходить.

Гость | 20:39, 24 мар. 2023

Треба новий Шевроле тахо для Кирила Тимошенко, там я знаю фейсліфт зробили. Шоб їздилось комфортно в офіс

Добавить комментарий к статье Читать все комментарии (7)

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми