debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Електричний Volvo C40 отримає нову систему приводу та більший пробіг Назад

Електричний Volvo C40 отримає нову систему приводу та більший пробіг

Купеподібний кросовер, який дебютував навесні 2021 року, готовий до перших оновлень — і вони будуть доволі істотними.

Попри драматичну ситуацію з електропостачанням, попит на новий персональний електротранспорт в Україні творить дива: якщо у передвоєнному 2021 році кількість нових електромобілів на нашому ринку лише трохи перевищила 1,2 тисячі машин, то за підсумками 2022-го їхні продажі виявилися на тисячу одиниць більшими: 2251 електроавто. Зауважимо, що річний рекорд було встановлено саме у грудні, коли українські автомобілісти придбали 324 «електрички».

Найпопулярніші нові авто 2022 року, які купували в Україні

Детальніше про найуспішніші в Україні моделі на електричній тязі ми поговоримо незабаром, а поки відзначимо істотне збільшення пропозиції в цьому сегменті: протягом поточного року до нас привезуть чимало цікавих електричних новинок. Не баряться й виробники: сучасні електромобілі оновлюються оперативніше, ніж це було заведено для моделей з ДВЗ. До того ж оновлення в цьому сегменті зазвичай мають стосунок скоріше до технологій, ніж до декоративних змін зовнішності.

Що вибрати? Порівнюємо електричні кросовери Volkswagen ID.4 та MG Marvel R

Новий купеподібний кросовер з електричним приводом Volvo C40 Recharge отримав український цінник рівно рік тому — на початку 2022-го, однак вже зараз виробник повідомив про технічне оновлення моделі. Дотепер машина мала одномоторну версію (Single Motor) потужністю 231 к.с. і привод на передні колеса, однак оновлений електромобіль 2023 модельного року отримає двигуни на 238 або 252 к.с., які обертатимуть задні колеса.

Версія з повним приводом (Twin Motor) збереже незмінну загальну потужність (408 к.с.), однак отримає нові двигуни, які віддаватимуть більше тяги на задню вісь: передній видаватиме 159 к.с., а задній — 249 (теперішні моделі поки мають по 204 к.с. на кожній осі).

Тест-драйв Volvo XC40 Recharge: бажаєте встановити оновлення?

У кращий бік зміниться й один із ключових показників для електромобіля: автономність. Задньоприводну версію C40 пропонуватимуть з двома акумуляторами різної ємності: вже знайома нам батарея на 67 кВт·год з двигуном на 238 к.с. забезпечуватиме на одному заряді пробіг 476 км, а потужніший 252-сильний варіант з АКБ на 78 кВт·год долатиме 533 км. Нагадаємо, що зараз передньоприводний C40 Single Motor здатен проїхати до 438 км (вимірювання за циклом WLTP). Версія Twin Motor, доступна лише з більшою батареєю на 78 кВт·год (ємність до оновлення — 75 кВт·год), надалі матиме заявлений запас ходу 507 км замість 451 км.

Найпопулярніші нові електромобілі України: що купували у листопаді?

Вартості оновленого C40 Recharge виробник поки не розголошує, однак зараз найдоступніший в Україні електричний купе-кросовер з переднім приводом дилери Volvo оцінюють у 1 803 458 грн, тим часом як повноприводний 408-сильний C40 Twin Motor коштує щонайменше 2 065 808 грн, що на 40 тисяч гривень дорожче за електричний кросовер Volvo XC40 Recharge з аналогічним силовим агрегатом.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми