debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
«Дев’ятий» Golf: яким він стане та коли? Назад

«Дев’ятий» Golf: яким він стане та коли?

У Volkswagen вирішили прояснити долю наступної генерації легендарної моделі.

Чутки про завершення історії культового VW Golf виявилися дещо перебільшеними: попри заяви деяких ЗМІ про відсутність дев’ятої генерації «Гольфа» у виробничих планах німецького бренду, Volkswagen збереже цю назву і після 2027-2028 року, коли час восьмої генерації хетчбека добіжить кінця. Інша річ — яким саме буде наступник...

«У нас є культові бренди Golf і GTI. Було б божевіллям дозволити їм померти й зникнути. Ми будемо дотримуватися логіки ID, але культові моделі матимуть їхнє ім’я. Ми ні в якому разі не відмовимося від назви Golf», - цитує гендиректора компанії Томаса Шефера британський Autocar.

Як ви, напевно, помітили, коментар очільника компанії містить чітке посилання на належність дев’ятої генерації «Гольфа» до електричної лінійки Volkswagen ID. Тож насправді німці зроблять з легендарною назвою те ж, що вчинили французи з Renault з іменем Megane, або «фордівці» з Mustang: використають її для нової моделі електромобіля. Що ж про неї вже відомо?

Рейтинг нових електромобілів, які купували в Україні у вересні

Зі слів Шефера можна зробити висновок, що наступний Golf буде побудований на новій електричній платформі SSP, яка за планом має замінити теперішню MEB десь у 2026 році. Цікаво, що габарити машини 9 генерації можуть трохи зменшитися — зазначимо, вперше за всю історію моделі. На думку генерального директора, місце «дев’ятого Гольфа» в лінійці ID – трохи нижче за теперішній ID.3, якому доведеться стати таким собі «новим Golf Plus». Нагадаємо, що довжина актуального VW Golf VIII становить 4284 мм, тим часом як ID.3 має 4261 мм завдовжки.

Усі нові Volkswagen: що є на AUTO.RIA?
Предложение о продаже
Усі нові Volkswagen: що є на AUTO.RIA?
от 944 000 грн до 3 654 027 грн

Настільки ж вірогідним орієнтиром для наступної генерації «Гольфа» може бути й вартість ID.3, яка в салонах німецьких дилерів становить щонайменше 38 тисяч євро. За теперішній Volkswagen Golf 1.5 TSI вони ж правлять на 8,5 тисяч менше, однак майбутній цінник ID. Golf, вочевидь, впритул наблизиться до вартості його електричних родичів.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми