debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Авто тижня: MG Marvel R Назад

Авто тижня: MG Marvel R

Новий електричний кросовер має з'явитись в Україні вже зовсім скоро.

За рік після офіційного старту продажів бренд MG ще й досі намагається закріпитись на українському ринку. Наразі імпортером представлені декілька моделей цієї компанії, хоч напочатку їх було навіть більше: через низки причин електричний кросовер MG ZS EV зник із продажу. І вже скоро для компактного електропаркетника має з'явитись дорожча та просторіша альтернатива — новий електричний кросовер MG Marvel R.

МЖ Марвел Р

На відміну від того ж ZS EV, по екстер'єру нового кросовера одразу помітно, що це типовий електромобіль. Фальшрадіаторну решітку тут є лише в нижній частині бампера, а на місці, де її звикли бачити зазвичай, розмістили широку смугу ходових вогнів. У задній частині автомобіля можна помітити схожий ансамбль, тому в цілому кросовер виглядає дуже гармонійно, хоч і помітно виділяється з актуальної лінійки MG.

Що вибрати? Порівнюємо кросовери MG ZS та Chery Tiggo 2 Pro

В інтер'єрі паркетник також має низку суттєвих відмінностей від того, що клієнти звикли бачити всередині MG. Головною деталлю центральної консолі став великий 19,4-дюймовий тачскрін інформаційно-розважальної системи, через який можна керувати деякими функціями авто. Замість традиційної панелі приладів також встановлено 12,3-дюймовий дисплей, а двозонний клімат-контроль та панорамний дах з люком заявлено навіть для базових комплектацій.

За габаритами новий MG Marvel R виявився доволі близьким до Tesla Model Y, який набирає популярності в Європі. Довжина кросовера складає 4674 міліметри, а розмір його колісної бази — 2804 міліметри. Та, звісно, новинка з КНР не намагатиметься стати конкурентом американському паркетнику, оскільки виступає в іншому, дещо доступнішому сегменті. Втім, продажі покажуть...

Тест-драйв MG ZS: свели баланс

В залежності від потужності та типу приводу новинка випускається у двох модифікаціях. Базову версію пропонують виключно з заднім приводом та двома електромоторами з сумарною віддачею у 180 к.с. та 410 Н•м крутного моменту. Повноприводна модифікація має в арсеналі ще один електродвигун, який приводить у рух передню вісь. З ним підсумкова віддача силової установки збільшується до істотніших 288 к.с. та 665 Н•м крутного моменту.

МЖ Марвел Р

З огляду на суттєву розбіжність у віддачі агрегатів, характеристики автомобіля теж помітно відрізняються. Причому, в обох випадках максимальна швидкість складає близько 200 км/годину, тим часом як динаміка розгону дуже відрізняється. Якщо базовий паркетник може розганятись до 100 км/год за 7,9 секунди, то топовому на цю вправу вистачатиме 4,9 секунди. Тобто останній на світлофорних перегонах може сперечатись з більшістю сучасних бензинових спорткарів.

Усі нові електромобілі. Що є на AUTO.RIA?

Цікаво, що конструкція підвіски від модифікації електромобіля ніяк не залежить. В будь-якому разі ви отримаєте багатоважільну підвіску за задній осі та стійки типу MacPherson на передку. Причому, в обох випадках використовується одна й та сама акумуляторна батарея на 70 кВт·год з рідинним охолодженням.

МЖ Марвел Р

Запас ходу також сильно відрізняється від версії до версії. Якщо для базових модифікацій виробник обіцяє 402 кілометри пробігу на одній зарядці, то для топових варіантів з трьома агрегатами заявлено приблизно на 100 кілометрів менше. Варто брати до уваги й той факт, що в реальних умовах електромобілі здатні подолати на одному заряді меншу відстань, ніж заявлена.

10 найпопулярніших нових електромобілів у 2022-му

При цьому, використовуючи максимально допустиму потужність зарядки у 92 кВт, зарядити автомобіль з 5 до 80% можна лише за 43 хвилини. Дуже цікавою особливістю цього авто є можливість використовувати його як величезний павербанк.

Від нього можна заряджати як стандартні побутові прилади, — наприклад ноутбуки чи крупнішу техніку на кшталт електричних велосипедів, гіроскутерів тощо. В теорії навіть можна під'єднати інший електромобіль та поділитись з ним зарядом, але на це доведеться витратити дуже багато часу: вихідна потужність розетки обмежена на відмітці у 2,5 кВт.

Тест-драйв Hyundai Ioniq 5: настоящее будущее

На українському ринку новий MG Marvel R варто очікувати буквально найближчими днями. За планом імпортера, авто пропонуватимуть у трьох комплектаціях: Com, Lux та Performance. На момент публікації ціни новинки ще не були озвучені, однак не варто розраховувати, що новий електрокросовер буде дешевим.

Все новые MG на AUTO.RIA
Предложение о продаже
Все новые MG на AUTO.RIA
от 555 000 грн до 1 102 000 грн

Для орієнтира, у Німеччині за цю модель зараз просять щонайменше 43 420 євро, що можна порівнювати з німецьким цінником Hyndai Ioniq 5. До речі, наприкінці року німці матимуть ще й задньоприводний Tesla Model Y, який коштуватиме 54 тисячі євро. Схоже, у європейському сегменті електричних кросоверів починається цікава штовханина «іноземців». Ласкаво просимо й до нас!

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми