Поїздка до Європи (Київ-Прага) на VW Passat CC 2.0 TDI

Подорож
23.01.2024

Всім привіт!

 

Поїздка була з 7-го по 14-те липня, але тільки зараз дійшли руки написати пост.

 

Р*****у свої враження про подорож.

 

Територією України ми проїхали 600 км до митниці з Польщею — Шегині, Львівська область. На митниці провели 2,5 години, як нам сказали — це не довго.

 

Детальний опис митниці:

1. Заїхали одразу на територію митниці без черги.

2. Жахає бардак на митниці з нашого боку, треба виходити з машини навіть якщо ти 9-й і бігти в віконце продруковуватися і пофіг що ти не поїдеш доки перед тобою стоять 9 машин.

3. Під'їхавши до митниці Польщі все більш цивілізовано. Ти сидиш у машині і до тебе виходять і кажуть, що робити і що показати. Так перевірили тонування, права, документи та речі які веземо.

4. І воуля) ми на території Європи.

 

Коли тільки поїхали територією Польщі, емоцій було багато. Ідеальна дорога, красиві селища, чудово видно розмітка, знаки і "вау", що всі їдуть за правилами і тільки в правій смузі, ліва тільки для обгону або випередження.

 

Після селищ заїхали ми на автобан, коментарі тут зайві, дуже круто. Тішить велика наявність з'їздів на відпочинок, туалет і поїсти.

 

Наприкінці поїздки Польщею потрапили на платну дорогу, в'їзд на неї становить 10 злотих, так само як і виїзд 10 злотих. У сумі 20 за неї виходить. Але дорога стала лише гіршою ніж на безкоштовному автобані. Не станом, а так загалом картина.

 

А от коли ми в'їхали на територію Чехії, де потрібно ще на заправці купити "вінетку" за $23 на 10 днів, дорога дуже змінилася на поганий бік. Подекуди дорога як пральна дошка і навіть є ями.

 

Самі міста прекрасні, доглянуті та красиві. Як автомобіліст я тут би жив. Б***о на дорозі або немає або дорівнює 1%. Автомобіль не несе жодного статусу. В основному машини або клас B або C невеликі і прості. Навіть коли ти на автобані в'їжджаєш з смуги, що примикає, то поки ти на смузі розгону всі перебудовуються вліво щоб ти в'їхав без проблем.

 

Їздити Європою дуже приємно і не потрібно стежити так як у нас за потоком.

 

Я здурив, що вирішив за раз проїхати 1500 км Київ-Прага, це реально важко. Якби не круїз та купа регулювань сидіння я б помер. А так навіть спина не захворіла, тільки шия, напевно, в останні 200 км дороги почала піднівати.

 

По паливу мені потяги обійшлася туди і назад у 4000 грн приблизно ($150)

 

Україною їхав 140-150, а Європою їхав 120-130.

 






Пробіг
211 000 км
Дата події
22.07.2018

Коментарі 0

5 000 символів доступно

Бажаєте розповісти про авто?

Додавайте власне авто, навіть минуле, ви ж знаєте про нього все